طراحی سایت چند زبانه با وردپرس و ترجمه سایت به زبانهای گوناگون یکی از اساسیترین نیازهای هر سایت وردپرسی است تا مدیران سایت بتوانند تا به چند زبان مختلف مطالب و موضوعاتی که در سایت خودشون درج میکنند را در اختیار کاربران هر زبانی قرار دهند.
امروزه همانطور که خود شما هم دیدید نیاز به ترجمه سایت و چندزبانه کردن آن برای هر سایتی لازم است، به عنوان مثال یک سایت خبری را در نظر بگیرید که روزانه چندین خبر مختلف را منتشر میکند اما اگر این سایت صرفا بر روی یک زبان تمرکز کند تنها بازدیدکنندگان داخلی کشور خودش را دارد، اما اگر همین سایت به چند زبان مختلف که معمولا برای ما کاربران پارسی زبان، زبانهای انگلیسی، ترکیهای و عربی در اولویت قرار دارد را برای محتوای سایت خودش ایجاد کند میتواند موفقتر عمل کند و کاربران این کشورها را هم به سمت خودش سوق بدهد.
همه اینها خوب است، اما ایجاد یک سایت وردپرس چند زبانه نیز می تواند بسیار دشوار باشد. شما تمام آن مطالب را برای ترجمه دارید. تمام آن رشته های متن تصادفی از تم ها و افزونه هایی که استفاده می کنید. چگونه همه چیز را درست می کنید؟
در پایان این مقاله، شما قادر خواهید بود، بدون نیاز به دانش خاصی، 100% محتوای خود را با کلیک بر روی نسخه زنده سایت خود ترجمه کنید.
مزیت های طراحی سایت چند زبانه با وردپرس :
1. بهبود سئوی چند زبانه
ترجمه سایت وردپرس به زبان های مختلف به شما فرصتی برای شروع رتبه بندی در گوگل برای درخواست های زبان های جدید می دهد. نکته مهم این است که برای انجام این کار نیازی نیست محتوای جدیدی ایجاد کنید – فقط می توانید ایده هایی را که قبلاً دارید به یک زبان جدید ترجمه کنید.
با این حال، اگر می خواهید سئوی چند زبانه سایت وردپرس خود را بهینه کنید، باید به دنبال افزونه ای باشید که عملکردهای کلیدی مانند:
- ساختار URL قابل نمایه سازی – معمولاً یک زیر پوشه یا یک زیر دامنه.
- پشتیبانی از نقشه سایت چند زبانه؛
- پشتیبانی Hreflang؛
- ابرداده سئو قابل ترجمه
پیادهسازی این تکنیکها به رتبهبندی محتوای سایت شما در همه زبانها کمک میکند، که شما را برای موفقیت آماده میکند.
2. قابلیت استفاده از front-end
اکثریت قریب به اتفاق مردم (9 از هر 10 کاربر اینترنت) می گویند که در صورت انتخاب، همیشه از یک وب سایت به زبان مادری خود بازدید می کنند، بنابراین ترجمه سایت شما راهی عالی برای ارائه آنچه می خواهند به آن افراد و بهبود وضعیت شماست. تجربه کاربری سایت
با این حال، تنها در صورتی میتوانید این کار را انجام دهید که یافتن زبان دلخواه خود را برای افراد آسان کنید.
به دنبال ابزاری بگردید که به شما کمک کند حداقل یک تغییر زبان جلویی اضافه کنید. برخی از ابزارها همچنین به شما امکان میدهند زبان کاربر را بهطور خودکار شناسایی کنید و بازدیدکنندگان را بر اساس آدرس IP یا تنظیمات مرورگرشان به زبان آنها هدایت کنید، یعنی تعداد زیادی از وبسایتهای بزرگ (از جمله Google) کارها را مدیریت میکنند.
3. کامل بودن ترجمه
بخش های متحرک زیادی در سایت وردپرس شما وجود دارد و پیدا کردن ابزاری که ترجمه همه آنها را آسان می کند می تواند دشوار باشد.
شما محتوایی از ویرایشگر وردپرس، متنی از موضوع خود، مانند ویجت های خود، و محتوایی از هر افزونه ای که استفاده می کنید، دارید.
وب سایت چند زبانه خود را کاملاً آزمایش کنید تا مطمئن شوید که همه ترجمه ها دقیق هستند و طراحی به طور یکپارچه در همه زبان ها کار می کند. مشکلات طرحبندی، پیوندهای شکسته یا ترجمههای مفقود را بررسی کنید.
با تمام این اتفاقات، گم شدن چند رشته متن در این چند وجه (و ترجمه نشده) آسان است، به خصوص وقتی با محتوای پویا (gettext) سروکار داریم. بدیهی است که داشتن محتوای ترجمه نشده در اطراف خوب نیست.
بنابراین اگر در مورد ایجاد یک سایت وردپرس چندزبانه جدی هستید، مطمئن شوید که ابزار انتخابی شما به شما اجازه می دهد همه چیز را ترجمه کنید.
انواع افزونه ها برای طراحی سایت چندزبانه با وردپرس
با افزونه ترجمه مناسب وردپرس، ترجمه سایت وردپرس شما به زبان های مختلف نیازی به یک کار طاقت فرسا نیست. برای اثبات آن، ما دقیقاً به شما نشان می دهیم که چگونه می توانید سایت خود را به زبان های جدید ترجمه کنید.
چندین پلاگین برای افزودن عملکرد چند زبانه به سایت وردپرس شما وجود دارد. برخی از گزینه های محبوب عبارتند از WPML (افزونه چند زبانه وردپرس)، Polylang و Weglot و TranslatePress. یکی را انتخاب کنید که متناسب با نیاز و بودجه شما باشد.
افزونه Polylang
اولین افزونهای که قصد معرفی اونو دارم با عنوان Polylang در مخزن وردپرس به ثبت رسیده و تاکنون تونسته تا بیش از 300.000 نصب فعال و کسب امتیاز ۴.۷ را ازآن خودش کنه که با استفاده از این افزونه قادر هستید تا اقدام به ترجمه وردپرس و چندزبانه کردن سایت کنید.
برای استفاده از این افزونه ابتدا با کلیک روی دکمه زیر اونو دانلود کرده و سپس با استفاده از آموزش آموزش نحوه نصب و کار کردن با افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی این افزونه در سایت وردپرسی خودتون بکنید.
بعد از نصب و فعال سازی این افزونه منویی با نام زبانها در پیشخوان سایت وردپرسی شما اضافه میشه، روی این منو کلیک کنید تا به صفحه افزودن زبان در وردپرس هدایت شوید.
دقت کنید که برای شروع کار لازمه تا زبان فعلی و پیشفرض سایت خودتون را که فارسی هست انتخاب کنید، البته زبان مورد استفاده شما میتونه چیز دیگهای هم باشه که در هر صورت ابتدا باید زبان پیشفرض را انتخاب کنید تا وقتی کاربران وارد سایت میشن با این زبان سایت را مشاهده کنند.
افزونه TranslatePress
TranslatePress یک افزونه ترجمه وردپرس است که در دو نسخه رایگان و پرمیوم ارائه می شود و تمام ویژگی های فوق را دارد.
این به شما امکان می دهد سایت خود را به صورت دستی، با ترجمه ماشینی خودکار که توسط Google Translate و DeepL ارائه می شود، یا با ترکیبی از هر دو ترجمه کنید. یعنی می توانید با ترجمه خودکار شروع کنید و سپس به عقب برگردید و ویرایش های دستی انجام دهید.
روشی که TranslatePress ترجمه ها را مدیریت می کند تضمین می کند که می تواند 100٪ سایت شما را ترجمه کند، از جمله تمام محتوای قالب و افزونه های شما.
و همچنین شما را با یک پایه چند زبانه سئو دوستانه، با نسخه های قابل نمایه سازی سایت شما برای هر زبان، نقشه های سایت چند زبانه و موارد دیگر راه اندازی می کند.
بهتر از همه، این امکان را به شما می دهد که محتوای خود را با یک رابط ترجمه بصری که بسیار شبیه به سفارشی ساز وردپرس است، ترجمه کنید، که مدیریت تمام ترجمه های خود را بسیار آسان می کند.
و هنگامی که سایت خود را ترجمه کردید، می توانید یک تغییر زبان را به عنوان یک دکمه شناور، یک آیتم منو، از طریق یک کد کوتاه یا یک ویجت نمایش دهید.
پیکربندی افزونه:
هر افزونه چند زبانه تنظیمات پیکربندی خاص خود را دارد. برای تنظیم صحیح آن، مستندات افزونه را دنبال کنید. باید زبان پیش فرض خود را انتخاب کنید و زبان هایی را که می خواهید پشتیبانی کنید اضافه کنید.
محتوای خود را ترجمه کنید:
پس از پیکربندی افزونه، می توانید شروع به ترجمه محتوای خود کنید. این شامل صفحات، پستها، دستهها، برچسبها، منوها و ویجتها میشود. اکثر افزونه های چند زبانه برای این منظور یک رابط در داشبورد وردپرس ارائه می دهند.
ملاحظات طراحی:
هنگام طراحی سایت چند زبانه با وردپرس، جنبه های زیر را در نظر بگیرید:
- انتخابگر زبان: یک تغییر زبان به سایت خود اضافه کنید، معمولاً در سرصفحه یا پاورقی، تا کاربران بتوانند به راحتی بین زبان ها جابجا شوند.
- ساختار URL: در مورد ساختار URL برای سایت چند زبانه خود تصمیم بگیرید. میتوانید از زیر شاخهها (مثلا example.com/en/ و example.com/es/) یا زیر دامنهها (مانند en.example.com و es.example.com) استفاده کنید.
- چیدمان محتوا: مطمئن شوید که طرح شما می تواند تغییرات متنی را به دلیل طول زبان های مختلف در خود جای دهد. دکمه ها، هدرها و سایر عناصر طراحی باید انعطاف پذیر باشند.
- پشتیبانی از فونت: برخی از زبان ها ممکن است به فونت های خاصی نیاز داشته باشند. اطمینان حاصل کنید که موضوع شما از فونت های مورد نیاز برای محتوای چند زبانه شما پشتیبانی می کند.
بهینه سازی عملکرد:
سایت های چند زبانه به دلیل نسخه های چند زبانه می توانند کندتر باشند. برای اطمینان از تجربه کاربری روان، حافظه پنهان، بهینه سازی تصویر و سایر بهبودهای عملکرد را پیاده سازی کنید.
تفاوت های فرهنگی را در نظر بگیرید:
هنگام طراحی وب سایت خود از تفاوت های فرهنگی آگاه باشید. رنگ ها، تصاویر و محتوا باید از نظر فرهنگی برای مخاطب هدف شما در هر زبان مناسب باشد.
سخن آخر :
به یاد داشته باشید که ایجاد و نگهداری یک وب سایت چند زبانه یک فرآیند مداوم است. به طور منظم محتوای خود را به روز کنید، بازخورد کاربران را زیر نظر بگیرید و در صورت نیاز بهبودهایی را انجام دهید تا بهترین تجربه را برای مخاطبان بین المللی خود ارائه دهید.