مُدیــریو

از صفر تا یک وبمستر پولساز

دوره جامع طراحی و مدیریت سایت

توسعه کسب و کار با 10 روش کاربردی

توسعه کسب وکار

توسعه کسب و کار فقط مختص کارخانه داران یا صاحبان شرکت های بزرگ نیست. این روز ها افراد زیادی به سمت شغل های آزاد روی آورده اند و گاها افرادی نیز در کنار شغل دولتی و ثابت خود، به یک شغل دوم یا کار در منزل روی آورده اند و در هر حال کسب و کار خود را راه اندازی کرده اند.
بعید است مدیر یا مالکی را پیدا کنید که علاقمند به توسعه کسب و کار خود نباشد. تقریباً هر زمان پای بحث یک مدیر بنشینید از رویاها و خواسته‌های خود برای توسعه کسب و کار می‌گوید.
استراتژی به ما آموخته است که برای سالهای بعدمان چشم انداز داشته باشیم و به ما یاد داده است که چشم انداز سالهای بعد، باید وسیع‌تر و جذاب تر از وضعیت امروز باشد.
شما با انتخاب روش‌های مناسب قیمت‌گذاری و جذب مشتری و استراتژهای دیگر راه پیشرفت و توسعه کسب‌ و کار خود را هموار می کنید.

استراتژی های توسعه کسب و کار

کسب‌ و کار شما باید استراتژی‌های خوبی برای فرصت‌ها پیش‌بینی کند، در غیر این صورت شانس خود را در بازار از دست می‌دهید و در بازی تجارت به نفع رقبای تجاری‌تان، کنار میکشید.
در ادامه به 10 مورد برای توسعه کسب و کار مخصوص صاحبان مشاغل میپردازیم.

1- توسعه کسب و کار با جذب مشتری بیشتر

اگر شما می خواهید به بازار هدف خود تسلط داشته باشید، کارایی‌تان را بالا ببرید و صرفه به مقیاس بیشتری داشته باشید، به مشتریان بیشتری نیاز خواهید داشت. با جذب مشتریان جدید و افزایش سهم و نفوذ خود در بازار می توانید درآمد بیشتری بدست آورید و بیشتر شرکت ها در این حوزه تمرکز ویژه ای می گذارند.
شاید بگویید که این امر چگونه ممکن است؟ باید بگویم که یکی از ارزان ترین روش‌های جذب مشتری این است که مشتریان فعلی محصولاتتان را به دیگران توصیه کنند. حالا سوال دیگری که هست این که چگونه می‌توانید آن‌ها را تشویق کنید که حامی شما باشند و تولیداتتان را به سایرین پیشنهاد دهند؟ چطور می‌توانید یک استراتژی برد-برد را تنظیم کنید که هم خودتان از آن سود ببرید و هم آن‌ها؟

  • شاید باور نکنید اما هزینه جذب مشتری جدید، ۷ برابر مشتریان فعلی تمام می‌شود. اگر مخاطبان جدید خود را با توصیه‌ی مشتریان قدیمی‌تان به دست آورید، یا به عبارتی وفاداری مشتریان را داشته باشید در بودجه‌ی خود به مقدار زیادی صرفه‌جویی کرده‌اید که می‌توانید بخشی از آن را به همین افراد جایزه دهید.
  • یکی دیگر از راه های ممکن مشارکت در فروش است. در این برنامه‌ها شما به شخص دیگری اجازه می‌دهید با پیدا کردن مشتری جدید درصدی از درآمد حاصل از فروش را از آن خود کند.
  • شما باید برای مشتری جدید بهترین استراتژی‌هایی را که مناسب مدل کسب‌وکارتان هستند و باعث توسعه کسب و کار و سودآوری شما به حداکثر میشود را، انتخاب کنید.

2- فروش بیشتر محصولات

ساده‌ترین راه توسعه کسب‌ و کار شما این است که محصولات یا خدمات بیشتری را به مشتریان فعلی بفروشید. مشتریان فعلی، با شما در ارتباط هستند، از قبل شما را می‌شناسند، و به شما اعتماد می‌کنند. بنابراین فروش محصولات بیشتر به آن‌ها، کار زیاد سختی نیست.

3- فروش به قیمت بالاتر

بسیاری ازافراد، ارزش کار خود را دست کم می‌گیرند. شاید دلایل متعددی برای این امر وجود داشته باشد. مثل‌ اینکه آن‌ها اعتمادبه‌نفس کافی ندارند و به همین علت خدمات خود را در سطح پایین قیمت‌گذاری می‌کنند. یا اینکه نمی‌دانند بازار تا چه حد جوابگوی محصولات آن‌ها است یا اصلاً ارزش واقعی خدماتشان را نمی‌دانند.
باید به این نکته اشاره کنم افزایش قیمت ساده‌ترین راه افزایش درآمد است، اما درعین‌حال با ریسک زیادی همراه خواهد بود. اگر قیمت را بیش‌ازحد بالا ببرید، همین مشتریان فعلی را هم از دست می‌دهید و کسب‌وکارتان با تهدید مواجه خواهد شد.
گاهی اوقات هم بالا بردن قیمت، باعث از دست دادن برخی از مشتریان فعلی می‌شود و هم‌زمان مشتریان جدیدی را جذب می‌کند که حاضر هستند پول بیشتری برای محصولات و خدمات شما بپردازند. در این صورت تقاضا و درآمد کلی افزایش پیدا می‌کند.
اگر شما یک محصول باکیفیت داشته باشید، می توانید آن را با قیمت مناسب به فروش برسانید. اگر چشمتان را روی ارزش واقعی آن ببندید، محصول شما کالایی بی‌اهمیت تلقی خواهد شد.

توسعه کسب و کار

4- ایجاد شعبه جدید

شاید این نخستین گزینه‌ای است که در توسعه کسب و کار اغلب به ذهن کارآفرینان می‌رسد. اما فرانسیس مک‌گاکین، سخنران و مشاور کسب و کارهای کوچک می‌گوید: «توسعه فیزیکی کسب و کار، اگر بدون تحقیق و برنامه ریزی صورت گیرد، همیشه بهترین روش توسعه نیست» و ترفندهای زیر را برای آن دسته از افرادی که در فکر تاسیس شعبه جدید هستند پیشنهاد می‌کند:

  • اطمینان حاصل کنید که به سود حداقلی مستمری رسیده‌اید و در چند سال گذشته رشد ثابتی داشته‌اید.
  • ترندها، چه از نظر اقتصادی و چه از نظر مصرف کنندگان نشانگر قدرت پایدار شرکت شما هستند. به آنها دقت کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که تیم مدیریتی و سیستمی عالی دارید. برای راه اندازی و مدیریت شعبه جدید به آنها نیاز خواهید داشت.
  •  تدوین یک طرح کسب و کار کامل و جامع برای شعبه جدید.
  • انتخاب مکان شعبه جدید را بر اساس کسب و کارتان باشد، نه بر اساس بودجه تان!

5- دادن حق امتیاز

آدمها وقتی در کارشان ذینفع باشند از انجام آن بیشتر لذت می‌برند و از هیچ چیز برای موفقیت کلی کسب و کار دریغ نمی‌کنند. فرانشیز یا امتیاز دادن سیستمی عالی برای رسیدن به اهداف کسب و کار شماست. در این راه باید بهینه سازی سیستمهای داخلی و بازاریابی مستمر را فراموش نکنید.

6- تشکیل ائتلاف

تشکیل ائتلاف با کسب و کاری مشابه می‌تواند روش قدرتمندی برای توسعه سریع کسب و کار باشد. اگر شما از آن دسته افراد هستید که دوست دارید کل سودتان را دودستی بچسبید و از آن چیزی به دیگران ندهید، در واقع دارید تیشه به ریشه خود می‌زنید. شما نیاز دارید با کسب و کارهای دیگر که دارای فهرستی از مشتریان احتمالی تان هستند متحد شوید. این راه، سریعترین مسیر به سمت موفقیت است.

7-  تنوع بخشیدن به محصولات و خدمات خود

یکی از روشهای تنوع بخشیدن به محصولات، طراحی و عرضه محصولات و خدمات تکمیلی و جدید است.
اگر شما همواره به فکر ایجاد الگوهای جدیدی برای تولید و عرضه محصول و خدمات خودتان به مصرف کننده باشید، موفق می‌شوید تا توجه مشتریان را به مزیت‌های جدید و کالاهای نوین شرکت خودتان جلب کنید که هم باعث می‌شود تا مشتریان قبلی خودتان را نگه‌ دارید و بر شهرت کسب و کارتان نیز اضافه کنید.

8- آموزش مستمر خودتان و کارمندانتان

آموزش دیدن مستمر خودتان و کارمندان زیرمجموعه‌تان، لازمه خیلی مهمی برای رشد و توسعه کسب و کار  شماست. راز ماندگاری‌ بسیاری از شرکت ها در همین امر نهفته است. شما با آموزش مستمر خود و کارمندان تان می توانید به عنوان یک شرکت و یا سازمان مطرح در بازار هدفتان قرار بگیرید.

توسعه کسب و کار

9- مشورت با کارمندان

یکی از بهترین روش‌های توسعه کسب و کار ارزیابی برنامه‌ها و سیاست‌ها و در میان گذاشتن آن با کارمندان کسب و کارتان است؛ زیرا نه تنها باعث می‌شود تا نقاط قوت و ضعف آن برنامه به خوبی مشخص ‌شود، بلکه می‌توانید با استفاده از روش طوفان ذهنی، به برنامه‌ای کارا تر دست یابید که همه جوانب احتیاط را بر اساس تمامی ظرفیت‌های موجود در کسب و کارتان را در نظر بگیرید. البته مشاوره با افراد با تجربه و متخصص را هم فراموش نکنید.

10- توسعه‌ی بازار

به معنای پیدا کردن بازارهای جدید برای همان محصولات و خدمات قبلی و یا نفوذ در بازار موجود سعی کنید تا بر شناخت نیازهای گوشۀ بازار ( Niche Market ) متمرکز شوید، زیرا بر رشد و توسعۀ کسب و کارتان قطعاً تأثیر زیادی می‌گذارد.
برای توسعه کسب و کار خود آگاهی داشتن از تیپ شخصیتی بازار هدف، کارکنان و ذینفعان کسب و کارتان، می تواند نقش مهمی در زمینه‌های مختلف ایفا می‌کند.

تیم مدیریو با داشتن سابقه طولانی و درخشان و داشتن افراد متخصص می تواند به عنوان یک مشاور و راهنما در کنار کسب و کار شما باشد.

پیشنهاد برای شما

یک پاسخ

  1. سلام خیلی ممنونم از مطلب بسیار مفیدتون. چیزی که من متوجه شدم: حیات یک مجموعه ی تجاری بدون پیروی از الگوهای توسعه در کسب و کار ممکن نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می‌خوانید

کلمه مورد نظر خود را تایپ کرده و نتایج را بررسی کنید
Hidden

هنوز دوره ای خریداری نکردید. و میتوانید برای دریافت دوره های مدیریو اقدام کنید.
شما دانشجوی دوره بیزینس وب هستید. جهت همکاری با مدیریو و دسترسی به اطلاعات تماس آگهی ها میتوانید رزومه خود را تکمیل کنید
شما دانشجوی دوره بیزینس وب هستید.و رزومه شما به درستی تکمیل و منتشر شده است. هم اکنون میتوانید از اطلاعات تماس در قسمت آگهی های شغلی استفاده نمایید
اطلاعات اولیه رزومه را وارد نمایید و دکمه "ساخت رزومه را بزنید.
(این اطلاعات قابل ویرایش میباشد)
1
اطلاعات پایه
2
توضیحات شغلی
3
جزییات همکاری
حداکثر اندازه فایل: 256 مگابایت

راه های ارتباطی


سوابق شغلی

نمونه کارها و فعالیت ها
حداکثر اندازه فایل: 256 مگابایت


ذخیره اطلاعات

نکته: در صورت ذخیره تغیرات، وضعیت رزومه شما به حالت "در انتظار بازبینی" تغیر میکند و بعد از تایید پشتیبان منتشر خواهد شد.
Hidden