تفاوت طراحی سایت داینامیک (dynamic) و سایت استاتیک و 4 مزیت سایت های پویا

طراحی سایت داینامیک

احتمالا شما هم در سایت های مختلف با واژه “طراحی سایت داینامیک” برخورد کرده اید و برایتان سؤال شده که وجود این واژه سختِ “داینامیک” در کنار واژه طراحی سایت به چه معنی است؟ اصلا مگر چند نوع طراحی وبسایت وجود دارد؟
همینطور ممکن است در مقابل هم با واژه هایی چون “سایت استاتیک” (static) برخورد کرده باشید و باز سؤال های بالا برای شما تکرار شده باشد. البته دیگر به ندرت عبارت طراحی سایت استاتیک را میشنویم.

این دو عبارت بیانگر دو نوع از روش های طراحی سایت هستند که یکی در گذشته و دیگری در زمان حال مورد استفاده است. ما در شرکت طراحی سایت مدیریو تجربه طراحی و کار با هر دو نوع این سایت ها را داشته ایم. در این مقاله قصد داریم در ابتدا یک توضیح در مورد چگونگی طراحی وبسایت و انواع آن به شما بدهیم و سپس به تفسیر عبارات طراحی سایت داینامیک و طراحی سایت استاتیک بپردازیم.

روند طراحی سایت به چه صورت است؟

برای درک کردن تفاوت طراحی سایت داینامیک و استاتیک در ابتدا باید به خوبی متوجه شویم که در روند طراحی یک سایت چه اتفاقی می افتد؟

هر سایت دارای 2 بخش است.

  • بخش ظاهر سایت یا front
  • بخش پشت سایت یا back end

تمامی کاربران اینترنت در زمان مراجعه به یک سایت، بخش ظاهری یا front سایت را مشاهده میکنند. این بخش با استفاده از 2 زبان نشانه گذاری نوشته شده است (زبان های نشانه گذاری دارای ساختار بسیار ساده هستند و برخلاف زبان های برنامه نویسی از پیچیدگی بالایی برخوردار نیستند.) این دو زبان نشانه گذاری که در تمامی وبسایت های سطح وب ثابت هستند، زبان های HTML و CSS هستند.
با استفاده از کد های این دو زبان، ساختار ظاهری سایت، رنگبندی ها و … شکل میگیرند.

در همین حال که شما درحال مشاهده ظاهر سایت هستید، بخش اصلی سایت در حال فعالیت است. این بخش همان قسمت کد نویسی یا بک اِند سایت است.
در قسمت back end یا پشت سایت، کد های بسیار زیادی نوشته شده است. زبان این کد ها، یک زبان برنامه نویسی است. رایج ترین زبان های برنامه نویسی در سطح وب، زبان های زیر هستند:

  • php
  • asp
  • python
  • و…

اما وظیفه این زبان های برنامه نویسی چیست؟ وظیفه آنها، کمک به اجرای بهتر کد های front  و همینطور کمک به مدیریت سایت بدون کد نویسی است. به این موضوع در قسمت طراحی سایت داینامیک، در ادامه به صورت مفصل میپردازیم.

طراحی سایت داینامیکطراحی سایت استاتیک چیست؟ (static WebDesign)

طراحی سایت استاتیک یا ایستا، نوعی از طراحی وبسایت (webdesign) است که در گذشته بسیار رایج بود. در این نوع طراحی، سایت به صورت ایستا و غیر متحرک بود. شاید با یک مثال بهتر این موضوع را متوجه شوید.

فرض کنید که شما قرار است یک نقاشی به همراه چند تصویر را برای خود بکشید. در مقابل شما یک کاغذ A4 به همراه چند مداد وجود دارد.
شما پس از کشیدن نقاشی و متون، اگر بنا به دلایلی تصمیم به عوض کردن متن ها یا عکس گرفتید، تنها راه شما استفاده از پاک کن و یا غلط گیر است. اینکار برای شما بسیار زمان بر است و ممکن است شما را از ایجاد تغییرات زیاد برای رسیدن به یک طرح دلخواه در صفحه پشیمان کند.

دقیقا وب سایت های استاتیک یا ایستا به این صورت طراحی میشوند. در طراحی یک وبسایت ایستا، قسمت اعظم سایت را کد های HTML و CSS تشکیل میدهند. شما برای قرار دادن هر تصویر یا متن در سایت باید به سمت کد های HTML و CSS بروید، قسمتی را حذف کنید و کد دیگری برای آن بنویسید. این نوع طراحی سایت که بیشتر به کمک زبان های نشانه گذاری انجام میشود را طراحی سایت استاتیک (static) یا ایستا میگویند.

طراحی سایت داینامیک یا پویا چیست؟ (dynamic webdesign)

طراحی سایت داینامیک یا پویا (متحرک) نوعی از طراحی سایت است که باعث ایجاد یک انقلاب جدید در صنعت طراحی سایت شد. در این روش طراحی سایت، زبان های برنامه نویسی به کمک کد های قسمت front می آیند و به آنها برای اجرای بهتر و همچنین مدیریت آسان تر سایت کمک میکنند.

مثالی که در قسمت قبل برای کشیدن یک تصویر و متن زده شد را به یاد بیارید. فرض کنید شما بازهم همان وظیفه را دارید و باید یک تصویر همراه با متن برای خود بکشید. اینبار به جای کاغذ، مداد و خودکار، چیزی که شما در اختیار دارید، یک تبلت برای نقاشی است.

در این حالت شما پس از کشیدن طرح و صفحه مورد نظر، برای یجاد تغییر در هر قسمت از نقاشی خود، فقط کافی است تا با استفاده از ابزار های تعبیه شده در تبلت، قسمتی از تصویر را حذف کنید و قسمت دیگری به آن اضافه کنید. حتی میتوانید از عکس ها و طرح های آماده استفاده کنید. شما دیگر نیازی به گذاشتن زمان برای کار با پاک کن و قلم فیزیکی ندارید و کار ها تا حد ممکن آسان شده است.

طراحی سایت پویا یا داینامیک به همین صورت. در طراحی سایت پویا، پس از طراحی ظاهر سایت با کمک کد های HTML و CSS، با استفاده از یک “دیتا بیس یا محل ذخیره سازی”،  ظاهر سایت را به کد های سمت back یا همان زبان برنامه نویسی سایت متصل میکنند.

با اتصال کد های back به front، شما میتوانید بدون نیاز به تغییرات در کد های سایت، به ایجاد تغییرات در ظاهر سایت بپردازید.
روند کار به این صورت است که تمامی اطلاعات سایت اعم از متن ها، عکس ها و … داخل دیتابیس سایت ذخیره میشوند و شما با استفاده از “سیستم مدیریت محتوایی” که توسط طراح سایت و با زبان برنامه نویسی نوشته شده است، به حذف و ویرایش اطلاعات داخل دیتابیس میپردازید.
سپس این اطلاعات با استفاده از زبان برنامه نویسی به کد های ظاهری سایت تحمیل میشوند و باعث ایجاد تغییرات میشوند.

طراحی سایت داینامیکمزایای طراحی سایت داینامیک

همانطور که گفتیم طراحی سایت داینامیک باعث ایجاد انقلابی در صنعت طراحی سایت شد. از زمانی که این روش طراحی سایت وارد دنیای وب شد، به سرعت از محبوبیت طراحی سایت استاتیک کاسته شد. در ادامه مزیت های طراحی سایت داینامیک را برای شما بیان میکنیم:

1_ کد نویسی کمتر

اولین مزیت طراحی سایت داینامیک، کد نویسی کمتر نسبت به طراحی سایت استاتیک است. در تمامی وب سایت ها قسمت اعظمی از ظاهر سایت تکراری است. به طور مثال قسمت های هدر (header) سایدبار (side bar) و فوتر (footer) دارای یک شکل یکسان هستند و در تمامی صفحات سایت به همین صورت تکرار میشوند.

وجود زبان برنامه نویسی در سایت های داینامیک باعث جلوگیری از نوشتن این کدهای تکراری میشوند. در اصل یکبار این کد ها نوشته و در دیتابیسی ذخیره میشوند و در صفحات بعد این کد ها از دیتابیس فراخوانی میشوند.

2_ مدیریت آسان

مدیریت سایت های داینامیک نسبت به سایت های استاتیک بسیار آسان و ساده است. شما به راحتی با استفاده از سیستم مدیریت محتوای سایت خود میتوانید اقدام به نوشتن مطالب جدید، ساختن صفحات محصول، گذاشتن تصاویر در سایت و… کنید که در مقایسه با سایت های استاتیک این موارد یک نعمت بزرگ محسوب میشوند.

3_ مدیریت بدون نیاز به آشنایی با زبان های برنامه نویسی

مزیت دیگر طراحی سایت به صورت داینامیک، مدیریت آن بدون نیاز به دانستن زبان های برنامه نویسی است. شما بر خلاف سایت های استاتیک برای ایجاد تغییرات دلخواه خود در سایت نیاز به داشتن علم کدنویسی ندارید. اگر شما از سیستم های مدیریتی معروف استفاده کنید، حتی برای ایجاد تغییرات کلی و خاص در صفحات نیز نیازی به طراح سایت یا کدنویس ندارید. این یکی از مزیت های طراحی سایت وردپرسی است.

4_ سرعت بالاتر

در مقالات آموزش سئو گفته شد که سرعت یکی از مهم ترین عوامل تأثیر گذار بر روی رتبه سایت در نتایج گوگل است. بخش قابل توجهی از سرعت سایت مربوط به کد های سایت است. هرچقدر کد های یک سایت بیشتر و حجیم تر باشد سرعت آن سایت نیز کاهش پیدا میکند. با استفاده از زبان های برنامه نویسی در طراحی سایت داینامیک، قسمت اعظمی از کد های اضافه بخش front حذف میشود و این باعث افزایش سرعت سایت میشود.

اگر علاقه مند به داشتن یک سایت برای خود هستید پیشنهاد ما به شما استفاده از طراحی سایت پویا است. شرکت مدیریو با سابقه چندین ساله در این زمنیه آمادگی ارائه هرگونه مشاوره رایگان به شما عزیزان را دارد.

در صورت وجود هرگونه سؤال، در انتهای مقاله در قسمت نظرات سؤالات خود را با متخصصان مدیریو در میان بگذارید تا جوابگوی آن باشند.
با آرزوی موفقیت.

پیشنهاد برای شما
guest
0 نظر
Inline Feedbacks
نمایش همه

آنچه در این مقاله می‌خوانید