وبـمَستــِـر نـــــوروزِت مُبـارک 🥳 1.5 میلیون هدیه شروع دوره جامع

ساعت‌
دقیقه
ثانیــه

آموزش سئو فروشگاه اینترنتی در 11 قدم

سئو فروشگاه اینترنتی

آموزش سئو فروشگاه اینترتی: یکی از بزرگترین مشکلات مدیران سایت، سئو سایت فروشگاهی است. اغلب آموزش های موجود در سطح نت برای سئو، به مفاهیم عمومی و پایه پرداخته اند. با استفاده از این آموزش ها شاید بتوان یک سایت محتوایی را به بهترین شکل ممکن سئو و بهینه سازی کرد اما برای سئو فروشگاه اینترنتی،  قوائد به طور کلی تغییر پیدا میکنند.

قبلا و در مقالات آموزش سئو به آموزش سئو سایت و مفاهیم آن پرداخته ایم و در این مقاله سعی میشود به جای تکرار نکات تکراری و کلیشه ای، به نکات و ترفند های مورد نیاز برای آموزش سئو محصولات و فروشگاه آنلاین پرداخته شود.

چطور فروشگاه اینترنتی را سئو کنیم؟

برای سئو فروشگاه اینترنتی، اولین توصیه ای که به شما میکنیم، ورود تخصصی به بازار است. شاید بسیاری از افراد فروشگاه دیجی کالا را مشاهده کنند و با آرزوی رسیدن به چنین موفقیت بزرگی اقدام به طراحی سایت و اپلیکیشن فروشگاهی کنند.
اما باید این موضوع را دانست که حتی دیجی کالا نیز در ابتدای کار خود با محصولات تخصصی مانند دوربین و تلفن همراه وارد بازار شد.

با این حال، دیجی کالا با این حجم از قدرت، به شدت در رتبه سئو خود افت کرده. در گذشته اولین لینک گوگل در نتایج جستجو در کلماتی مانند تلفن همراه، دوربین و… این سایت بود اما امروزه این سایت در این رتبه ها افت کرده و به لینک های دو به بعد سقوط کرده.

دلیل این موضوع ورود سایت های تخصصی به این حیطه است. گوگل به سایتی که به صورت تخصصی وارد یک حوزه میشود به شدت بیشتر از سایت هایی با دسته بندی های عمومی اهمیت میدهند.

1_ انتخاب کلمه کلیدی

پس انتخاب حوزه فعالیت، که توصیه شد بهتر است تخصصی باشد، نوبت به انتخاب کلمات کلیدی است. هدف از انتخاب کلمات کلیدی سایت یا فروشگاه اینترنتی، دسترسی آسان مخاطبان از طریق جستجوی گوگل به ما است. از آنجایی که اولین هدف هر کسب و کار اینترنتی برای رسیدن به درآمد، جذب مخاطب است، ارزش انتخاب کلمات کلیدی برای فروشگاه آنلاین بسیار بالاست.

کلیات انتخاب کلمه کلیدی را در مقاله آموزش انتخاب کلمه کلیدی مناسب برای سئو گفته شد، اما برای انتخاب کلمات کلیدی جهت فروشگاه آنلاین، کمی جزییات بیشتر نیاز است که در ادامه برای شما بیان میکنیم:

در هر سایت یا فروشگاه اینترنتی 3 دسته کلمه کلیدی وجود دارد. دسته اول که اغلب از یک یا دو کلمه تشکیل میشود، یک تعریف کلی برای فروشگاه است. به طور مثال در فروشگاه دیجی کالا، این کلمه، کلمه “فروشگاه اینترنتی” است.

این یک کلمه کلی است که هدف مخاطبان با جستجوی آن پیدا کردن یک فروشگاه است. البته رقابت در چنین کلمه ای بسیار سخت. پیشنهاد ما استفاده از کلماتی مانند: خرید آنلاین، فروشگاه آنلاین فروش … و کلماتی از این قبیل است.

پس از این نوع کلمه، نوبت به کلمات دسته دوم میرسد. مهم ترین کلمات هر فروشگاه اینترنتی در سئو، همین کلمات هستند. این کلمات اغلب بر روی دسته بندی های سایت قرار میگیرند. به طور مثال کلماتی مانند: خرید موبایل، خرید موبایل سامسونگ، خرید لباس و… از این دسته کلمات اند. سئو روی این کلمات با توجه به رقابت بالای کمی سخت است و نیاز به تلاش مضاعف دارد.

در نهایت سومین دسته کلمات کلیدی برای سئو فروشگاه آنلاین، دسته سوم و کلمات جزیی هستند. به طور مثال گوشی سامسونگ مدل گلکسی a5. این کلمات بر روی صفحات محصول سایت فروشگاهی سئو میشوند.

در انتخاب کلمات کلیدی برای فروشگاه آنلاین پیشنهاد میشود از کلمات لانگ تیل یا طولانی استفاده کنید زیرا رقابت روی آنها کمتر است و راحت تر سئو میشوند و همینطور مخاطبان جستجو کننده آنها نرخ تبدیل بیشتری دارند (احتمال خرید بیشتری دارند)

به طور مثال شخصی که کلمه خرید لباس را جستجو میکند هنوز نمیداند که دقیقا باید چه چیزی را انتخاب کند و حتی احتمال خرید آن هم بسیار پایین است اما فردی که کلمه “خرید لباس مردانه چهارخانه قرمز” را جستجو کند مطمئنا احتمال خرید محصول بیشتری دارد.

آموزش سئو فروشگاه اینترنتی2_ تگ و دسته بندی

گفته شد که کلمات کلیدی دسته دو که از ارزش بالایی برخوردار اند، بر روی صفحات دسته بندی و برچسب سایت هدفگذاری میشوند. بین دسته و بندی و برچسب در سایت، دسته بندی ها از ارزش بالاتری برخوردار هستند. دسته بندی ها اغلب در قسمت منو سایت نمایش داده میشوند و با توجه به اینکه سایت های فروشگاهی دارای تعداد بسیار زیادی صفحه هستند، به ازای هر صفحه این دسته بندی ها و کلمات داخل آن ها در آن تکرار میشوند و این باعث ایجاد یک لینک بیلدینگ قوی برروی کلمات سطح دو میشود.

همینطور برای اینکه ارزش برچسب ها نیز از دست نرود، بهتر است آن ها را در قسمت ساید بار سایت و یا فوتر قرار دهیم.
بهترین حالت این است که کلمات کلیدی دقیقا با همان متن اصلی در دسته بندی و برچسب قرار بگیرند. به طور مثال کلمه خرید موبایل در منو سایت به دسته بندی خرید موبایل لینک شود اما در صورتی که به نظر شما این موضوع میتواند به زیبای سایت شما ضربه بزند، میتوانید کلمه موردنظر را انتخاب کنید؛ مثلا کلمه موبایل و در عوض کلمه کلیدی اصلی را در خاصیت title لینک به کار ببرید.

3_ لینک سازی در ساختار

لینک سازی ساختار سایت، بر روی سئو فروشگاه اینترنتی تأثیر دارد. اول از همه باید این نکته را در نظر بگیرید که لینک های منو سایت ارزش بسیار بالایی دارد. همین موضوع باعث میشود تا پیشنهاد کنیم لینک های اضافی در منو سایت را حذف کنید، حذف این لینکها باعث میشود تا مابقی لینکهای موجود در منو، از ارزش بیشتری برخوردار شوند.

لینک های فوتر ارزش کمی در سایت دارند اما به دلیل تکرار در تمامی صفحات نمیتوان از آن ها چشم پوشی کرد، در بهترین حالت پیشنهاد میشود تا لینک آخرین محصولات و آخرین مقالات سایت خود را در قسمت فوتر قرار دهید تا پس از انتشار یک لینک سازی قوی داخلی بر روی آنها صورت گیرد.

در مورد صفحه اصلی در ساختار فروشگاه اینترنتی، صفحه اصلی بیشتر از آنکه بر روی سئو سایت تأثیر داشته باشد، تأثیر بسزایی بر روی UX و تبدیل مخاطب به خریدار دارد. بهتر است از هر دسته بندی محصولات خود تعدادی را در صفحه اصلی سایت نشان دهید.
البته وجود لینک این محصولات و دسته بندی ها در صفحه اصلی که دارای ارزش سئوی بالایی است، به سئو آنها نیز کمک میکند و خالی از لطف نیست.

4_ توضیحات محصول

همانطور که میدانید، مهم ترین قسمت در سئو سایت، وجود محتوا است. محتوای محصولات فروشگاهی را با نام ویژگی های محصول میشناسیم. ویژگی های محصول محتوای یک صفحه هستند و دقیقا در این محتوا، باید نکات سئوی محتوا رعایت شود. اما تفاوت آن با محتوای معمولی این است که در این محتوا باید مخاطب پس از خواندن، ترغیب به خرید شود.

در ویژگی های محصول، میتوانید از تاریخچه محصول، کیفیت، مقایسه، ویدیو، صوت، نظر مشتریان، موارد استفاده و… استفاده کنید. در نهایت بهترین تعداد کلمه برای این قسمت، بالای 700 کلمه محتوا است.

5_ عنوان جذاب

میدانید که عنوان باعث افزایش نرخ کلیک یا CTR در صفحات جستجو میشود. همینطور عنوان ها در سایت نیز باعث ترغیب مخاطب به کلیک میشوند. در مقاله عنوان نویسی جذاب به صورت مفصل به این موضوع پرداختیم اما عنوان نویسی در سئوی فروشگاه اینترنتی، کمی با عنوان نویسی برای مقالات متفاوت است.

تفاوت آن این است که باید در این عنوان نویسی، علاوه بر جذاب بودن عنوان، به ایجاد یک ارزش برای مخاطب بپردازیم. منظور از ارزش، موضوعی است که به مخاطب این حس را القا کند؛ صفحاتی که در مقابل تو وجود دارد، یک هدیه و ارزش است، اگر آنهارا مشاهده نکنی ممکن است آن را از دست بدهی (این موضوع یکی از نکات علم تبلیغ نویسی است ) برای این موضوع میتوانید از کلمات پایین در عنوان خود استفاده کنید.

  • X%off
  • حمل با کمترین هزینه
  • ارسال رایگان
  • گارانتی
  • نازلترین قیمت
  • مجانی
  • و…

آموزش سئو فروشگاه اینترنتی و نقش عنوان نویسی6_ url

URL یا لینک صفحات مختلف فروشگاه اینترنتی، از موارد دیگر تأثیر گذار روی سئو فروشگاه است. در مورد زبان نوشتن url ها، تفاوت نظر ها بسیار است. شما میتوانید url صفحات سایت خود را به زبان فارسی یا انگلیسی بنویسید. در نوشتن url باید دقت کنید که لینک ها نباید بلند باشند، از کلمه کلیدی در آن استفاده کنید و تا جای ممکن از نوشتن متن های اضافه خود داری کنید.

تفاوت قابل مشاهده دو زبان انگلیسی و فارسی در url ها در مواقع لینک سازی مشخص میشود. زمانی که شما اقدام به ایجاد لینک برای یک صفحه با لینک فارسی میکنید، کلمات فارسیِ url تبدیل به ((یونی کد)) میشود. یونی کد های، کلماتی نا مفهوم هستند که گوگل از آنها برای تبدیل نوشته های زبان های دیگر به زبان انگلیسی استفاده میکند.

هرچه کلمه کلیدی شما به url صفحه مورد نظر نزدیک تر باشد این موضوع میتواند برای سئو شما بهتر باشد. به شدت تأکید میشود تا از قرار دادن متن های نا مفهوم مانند متن های اتوماتیک، تاریخ های شمسی و میلادی و… خود داری کنید.

7_ نان ریزه (bread crumb)

نان ریزه (خرده نان) یا برد کرامب به لینک هایی گفته میشود که اغلب در بالای هرصفحه قرار گرفته اند و به مخاطب یادآوری میکنند که در کدام قسمت سایت قرار دارد.
به طور مثال این یک بردکرامب است:

صفحه اصلی>>وبلاگ>>آموزش سئو>>سئو فروشگاه اینترنتی

این ساختار علاوه بر تأثیر مثبت بر ux سایت، باعث ایجاد لینک های داخلی منظم میشود و در نهایت گوگل بر وجود آنها در سایت اهمیت میدهد که این موضوع باعث افزایش رتبه سئو سایت میشود.

این ساختار در سایت های فروشگاهی که دارای صفحات بسیار زیادی هم هستند به شدت پیشنهاد میشود.

8_ امتیاز ها یا بنچ مارک

امتیاز های ستاره ای در کنار نام وب سایت در صفحات جستجو و داخل سایت را بنچ مارک میگویند. وجود این امتیازات در صفحات جستجو به شدت باعث افزایش نرخ کلیک میشود. همینطور وجود آنها در سایت یکی از نکات توصیه شده برای رشد سئو سایت است.

برای نشان داده شدن این امتیاز ها در صفحات جستجو اولین قدم، نوشتن کد های اسکیما در سایت است و پس از آن باید منتظر آن باشیم که گوگل، سایت مارا به عنوان یک سایت برند شناسایی کرده و امتیاز های ستاره ای را در نتایج جستجو برای سایت ما نشان دهد.

تأثیر ux بر سئو

تا اینجا اغلب به مواردی پرداختیم که به صورت مستقیم بر روی سئو سایت فروشگاهی تأثیر داشت. در ادامه مقاله به مواری میپردازیم که با بهبود ux سایت شما به سئو آن کمک میکند. مطمئن باشید تأثیر این موارد از موارد گفته شده در بالا کمتر نیست و ارزش بسیاری دارند، پس به هیچ عنوان مطالعه آنهارا از دست ندهید.

9_ بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا یا کانتنت مارگتینگ بهترین روش برای جذب مخاطب و افزایش رتبه سئو در گوگل است. با استفاده از بازاریابی محتوا در فروشگاه اینترنتی، دیگر تنها به خواسته خود فکر نمیکنیم. بلکه در ابتدا با ارائه موضوع مورد نیاز مخاطب به صورت رایگان، به هدف خود که همان فروش است میرسیم.

به طور مثال در ابتدا یک مقایسه کامل بین دو تلفن همراه برای مخاطب آماده میکنیم. این مقاله مقایسه ای هدیه ای رایگان برای مخاطب است، سپس تلفن همراه مورد نیازش را به او میفروشیم. این یک مثال ساده برای بازاریابی محتوا بود. برای اینکه بهتر با این موضوع آشنا شوید میتوانید به مقالات آموزش بازاریابی محتوا رجوع کنید.

آموزش سئو فروشگاه اینترنتی و نقش بازاریابی محتوا10_ دسترسی آسان

یکی از نکات بسیار مهمِ ux، مخصوصا در فروشگاه های اینترنتی، دسترسی آسان در سایت است. مخاطب سایت باید بتواند به راحت ترین شکل ممکن به هدف خود برسد. به طور قرار دادی در ux، گفته میشود که مخاطب باید تا رسیدن به هدف خود در سایت فقط 3 کلیک فاصله داشته باشد.

تا جای ممکن مسیر هارا کوتاه کنید، از پاپ آپ و اعلان های آزار دهنده دوری کنید، برای فرآیند هایی چون خرید، عضویت در خبرنامه و … از ایجاد فرم های طولانی و خسته کننده خود دوری کنید.
ممکن است یک غفلت کوچک در هرکدام از قسمت های گفته شده باعث ترک زودهنگام سایت توسط کاربر و کاهش ((نرخ ماندگاری سایت)) شود که در نهایت باعث کاهش رتبه سئو است.

11_ برند

برندینگ را شاید نتوان در دسته بندی مسائل مربوط به ux جای داد اما نکته ای که وجود دارد این است که مطمئنا ux مناسب سایت به برندینگ کمک میکند. درهرحال تأثیر برند در سئو سایت بسیار مشهود است. اولین تأثیر آن افزایش نرخ کلیک در صفحات جستجو است و پس از آن افزایش ورودی دایرکت یا مستقیم (با لینک سایت).

علاوه بر آن جستجوی نام برند برای رسیدن به سایت شما در نظر گوگل ارزش بسیار بالایی دارد و میتواند به شدت به سئو شما کمک کند.

نباید ها

تا اینجا از مواردی گفته شد که باعث بهبود سئوی فروشگاه آنلاین میشوند. در ادامه به چند نکته ای میپردازیم که اجرای آن ها میتواند تمامی زحمات شما را بر باد داده و باعث کاهش شدید رتبه فروشگاه اینترنتی شما در نتایج جستجو شود.

1_ محتوای تکراری در داخل سایت

این مورد به وفور برای سایت های فروشگاهی پیش می آید و میتواند از طرف گوگل دارای جریمه های سنگینی باشد. دلیل وجود این مشکل وجود تعداد محصولات فراوان دارای یک متن مشخصات است. به طور مثال وجود 3 محصول آیفون 7 که تنها در رنگ و یا حافظه داخلی دارای تفاوت هستند.

قبل از اینکه به راه حل این موضوع بپردازیم باید این نکته را عنوان کنیم که در سئو، گوگل سایت ها را نسبت به رقبای خود میسنجد. برای اینکه متوجه این موضوع شوید، در آموزش سئو کلاه سیاه گفته شد که لینک سازی مصنوعی یک روش اسپم است که باعث پنالتی سایت میشود اما اگر رقبای شما تماما در حال استفاده از این روش باشند، گوگل سایت شما را پنالتی نمیکند چون جایگزین بهتری برای شما سراغ ندارد.

در سئو فروشگاه های اینترنتی نیز منوال به همین صورت است. اگر تمامی رقبای شما دارای محتواهای تکراری در محصولات خود باشند، سایت شما جریمه نمیشود اما در هرحال بهتر است شما از ساختار استاندارد در سایت خود استفاده کنید تا به بهترین شکل ممکن فروشگاهتان را سئو کنید.

جلوگیری از ایجاد صفحات تکراری در فروشگاه اینترنتی

برای حل این مشکل دو روش پیشنهادی وجود دارد.

روش اول که اولویت بیشتری نیز دارد، تولید محتوای یکتا و غیز کپی برای هر محصول است. برای این کار نیاز به صرف زمان زیاد ندارید، صرفا کافی است تا محتوای یکی از محصولات را دوباره و با روش نوشتاری دیگری بنویسید. کلمات را با مترادف های خود جایگزین کنید و کمی ساختار متن را عوض کنید.

در روش دوم که روش اصولی تعریف شده است، شما یکی از صفحات را به عنوان صفحه اصلی در نظر گرفته و با استفاده از تگ canonical، مابقی صفحات مشابه را به این صفحه ارجاع میدهید. در این روش تمامی صفحات در سایت قابل مشاهده هستند و صرفا ربات های گوگل متوجه میشوند که برای ایندکس کردن و ارزش دهی به سئو، باید صفحه مرجع را انتخاب کنند نه صفحات دیگر را.

2_ حذف صفحه

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که در سئو فروشگاه های آنلاین انجام میشود، حذف صفحات محصولاتی است که موجودی آنها به اتمام رسیده است. این کار باعث به وجود آمدن تعداد زیادی صفحات 404 در سایت میشود که به شدت باعث کاهش امتیاز سئو از طرف گوگل است. بهترین استراتژی برای این محصولات، استفاده از تیتر “ناموجود” بر روی آن ها است. همینطور میتوانید آنها را به انتهای صفحات فروشگاه خود ببرید تا مخاطبان آن ها را مشاهده نکنند اما حذف آنها یک عمل کاملا اشتباه است.

در این مقاله به مواردی برای بهبود سئوی فروشگاه اینترنتی پرداختیم، سپس نکات تأثیر گذار در ux را بیان کرده و در انتها به مواردی که میتواند تأثیر منفی در سئو فروشگاه اینترنتی داشته باشد پرداختیم. در صورتی که هرگونه سؤال در این زمینه دارید در قسمت نظرات آن را مطرح کنید تا متخصصان مدیریو پاسخگوی آن باشند.

پیشنهاد برای شما
guest
0 نظر
Inline Feedbacks
نمایش همه

آنچه در این مقاله می‌خوانید