الگوریتم پاندای گوگل (google panda)

الگوریتم پاندای گوگل

الگوریتم گوگل پاندا: یکی از مهم ترین اهداف گوگل که همیشه به آن اذعان داشته ، ایجاد ارزش برای صفحات دارای محتوای مفید و کاهش رتبه صفحات کم ارزش در بحث تولید محتوا بوده است. گوگل همیشه و به طرق مختلف اعلام کرده است: برای ما بسیار مهم است که مخاطبانمان در صفحات جستجو با محتوای مفید و مناسب روبرو شوند نه محتوای ضعیف و ناکارآمد. برای رسیدن به این هدف، گوگل الگوریتم پاندای خود را معرفی کرده و هر بار در آپدیت های مختلف خود به بهبود عملکرد آن میپردازد. در ادامه این مقاله به توضیح کامل در مورد گوگل پاندا میپردازیم و توضیح باید ها و نباید ها در مقابله با آن میپردازیم.

هدف الگوریتم گوگل پاندا چیست؟

هدف گوگل پاندا در ابتدا کاهش رتبه و حتی حذف سایت های دارای محتوای کم، محتوای کپی و محتوای کوتاه و تکراری است و پس از آن افزایش رتبه سایت هایی است که در حال تولید محتوای یونیک، هدفمند و مخاطب محور هستند.

الگوریتم پاندا در ابتدا با نام الگوریتم کشاورز فعالیت میکرد اما در سال 2011 نام آن به پاندا، که برگرفته از نام یکی از کارمندان گوگل است تغییر نام داد. (“ناونیت پاندا” )
البته فعالیت پاندا در وب فارسی در حدود دوسال بعد و در سال 2013 به مرور حس شد و باعث کاهش رتبه بسیاری از سایت های متخلف شد که تا قبل از آن از روش های سئو سیاه برای مفید نشان دادن محتوای خود میکردند.
در آن زمان تعداد سایت های متخلف در وب فارسی بسیار زیاد بود و فعالیت این الگوریتم باعث قرار گرفتن سایت های واقعا مفید و کاربردی در صدر نتایج گوگل شد که در نهایت این موضوع باعث افزایش علاقه ایرانیان به گوگل و کاهش مخاطبان موتور های جستجوی یاهو و بینگ شد.

خط قرمز های الگوریتم پاندای گوگل کدام اند؟

 

الگوریتم پاندای گوگل

 

اولین قدم برای رفاقت با الگوریتم گوگل پاندا، دوری از خط قرمز های آن است. اما خط قرمز های گوگل پاندا چیست؟ در ادامه تمامی این موارد را عنوان میکنیم و درمورد آنها به شما توضیح میدهیم:

محتوای کپی

محتوای کپی را میتوان قرمز ترین خط قرمز گوگل پاندا دانست. محتوای کپی به شدت توسط این الگوریتم نکوهش میشود این نوع محتوا میتواند یک دلیل موجه و کامل برای جریمه شدن یک سایت توسط گوگل پاندا باشد. در ابتدا پاندا ضعف هایی برای شناسایی محتوای کپی در سایت ها داشت که رفته رفته این ضعف ها برطرف شده و دقت این الگوریتم امروزه به شدت بالا رفته.
البته دقت پاندا در وب انگلیسی بسیار زیاد تر از وب فارسی است، همین موضوع باعث میشود تا بسیاری از سئو کاران هنوز هم از تکنیک های مخفی سئو سیاه استفاده کنند. اما با توجه به اینکه الگوریتم های گوگل همواره در حال آپدیت شدن هستند و در هر بار آپدیت قابلیت های آنها افزایش پیدا میکند، اکیدا پیشنهاد میکنیم تا از این موارد دوری کنید.

محتوای کوتاه

در گذشته تنها وجود محتوا برای گوگل اهمیت داشت اما پس از گذشت زمان و غنی شدن دنیای وب از محتوا، پاندا بر روی تعداد کلمات محتواهای سطح وب حساسیت نشان داد. هیچ منبع رسمی برای اطلاع پیدا کردن از تعداد دقیق کلمات مناسب برای تولید محتوا وجود ندارد اما طبق تجربه سئو کاران در زمان حال، گوگل به محتواهای کمتر از 500 کلمه ارزش بسیار پایینی میدهد و محتوای زیر 300 کلمه ممکن است باعث جریمه سایت بشود. در بهترین حالت شما میتوانید محتوای های بالای 1200 کلمه برای مقالات و صفحات سایت خود ایجاد کنید.

هدف گوگل پاندا در ابتدا کاهش رتبه و حتی حذف سایت های دارای محتوای کم، محتوای کپی و محتوای کوتاه و تکراری است و پس از آن افزایش رتبه سایت هایی است که در حال تولید محتوای یونیک، هدفمند و مخاطب محور هستند.

محتوای تکراری

یکی دیگر از مواردی که میتواند باعث آزردگی خاطر پاندا شود، وجود محتوای تکراری در سایت است. منظور از محتوای تکراری، تکرار شدن تکه ای از متن در صفحات مختلف سایت است. البته این مورد به ندرت برای سایت های محتوایی پیش می آید و اغلب در سایت های فروشگاهی این موضوع را مشاهده میکنیم. به طور مثال زمانی که در یک سایت فروشگاهی 12 محصول از یک تلفن همراه (با تفاوت در رنگ و حافظه) وجود دارد، ممکن است عناونین، توضیحات، ویژگی ها و… این محصولات با یکدیگر یکی شده و باعث ایجاد محتوای تکراری شوند. بسیاری از وبمستران به این موضوع توجهی نمیکنند و این میتواند باعث جریمه شدن سایتشان شود. البته در آموزش سئو سایت فروشگاهی گفته شد که راه حل این موضوع، استفاده از تگ کنونیکال است.

محتوای کم کیفیت

منظور از محتوای کم کیفیت محتوایی است که اطلاعات آن نتواند مخاطب را راضی کند و عملا صفحه ای برای کسب رتبه در گوگل باشد نه برای رفع نیاز مخاطب. چنین صفحاتی با نوشتن متن های بی پایه و اساس و کم کیفیت صرفا سعی در جذب مخاطب برای فروش محصول یا افزایش بازدید دارند. پاندا این صفحات را با استفاده از کمک الگوریتم های دیگر گوگل مانند الگوریتم رنک برین شناسایی کرده و باعث کاهش رتبه آنان میشود.

احتمالا شما هم بارها  با این صفحات کم کیفیت در وب فارسی برخورد کرده اید و برای شما سؤال شده که چرا چنین محتوایی هنوز هم در صفحه اول جایگاه دارد؟ جواب در این است که گاها در بعضی از حیطه ها محتوای مناسب بسیار کم است و در این زمان گوگل مجبور است تا همان محتوای بی کیفیت را در نتایج گوگل به کاربر نشان دهد.

محتوای فِیک

منظور از محتوای فیک محتوایی است که در در صفحات جستجو وانمود به بودن چیزی میکند که در اصل نیست. به طور مثال صفحه ای عنوان که عنوان آن آموزش ویدو محور سئو است و پس از وارد شدن به آن صرفا با تعداد کمی متن روبرو میشوید. این صفحات به دلیل اینکه باعث نا رضایتی کاربر میشود، از طرف پاندا نیز صفحات نا مناسب شناخته میشوند. البته وجود چنین صفحه که در مثال توضیح داده شد باعث جریمه شدن نمیشود، بلکه فقط باعث کاهش رتبه آن صفحه میشود.

محتوای نا خوانا

در آخرین آپدیت الگوریتم پاندای گوگل این موضوع عنوان شد که خوانایی در ارزش مقالات تأثیر گذار است. منظور از خوانایی ux محتوا است.(UXC) حتما بار ها اتفاق افتاده که برای مطالعه متنی به یک سایت وارد شده اید اما پس از اینکه قصد خواندن آن متن را کرده اید متوجه شده اید که این کار واقعا سخت و طاقت فرسا است. ابتدایی ترین دلیل آن استفاده نکردن از فاصله مناسب میان کلمات و خطوط مقاله است.
برای نوشتن یک متن خوانا بهتر است تا هر پاراگراف متن را از پاراگراف بعدی جدا کنید و سعی کنید پاراگراف های متن شما بیش تر از 20 کلمه نباشد.

محتوای تبلیغاتی

وجود محتوای تبلیغاتی نیز میتواند باعث کاهش رتبه و در نهایت جریمه سایت شود. منظور از محتوای تبلیغاتی وجود تبلیغات متنی یا تبلیغ نویسی در سایت نیست. بلکه بیشترین حساسیت پاندا بر روی تبلیغات پاپ آپ و تبلیغات بنری بیش از حد در سایت است که میتواند به شدت باعث آزار مخاطبان شود. علاوه بر این روش دیگری از تبلیغات در سایت ها وجود دارد که کاربر پس از کلیک کردن بر روی یک صفحه، ناگهان وارد یک صفحه ناخواسته تبلیغاتی میشود. این نوع تبلیغات نیز به سرعت دچار جریمه پاندا میشوند.

محتوای بهینه نشده

در آموزش سئو محتوا به خوبی موارد مورد نیاز برای سئو و بهینه سازی یک محتوا را آموزش دادیم. پاندا برای افزایش رتبه یک محتوا به تمامی موارد گفته شده در این مقاله توجه میکند و حتی گاها ممکن است استفاده نادرست از این موارد باعث جریمه شدن سایت شما شود. یکی از مواردی که در سطح وب به وفور باعث کاهش رتبه و جریمه یک محتوا میشود، استفاده اشتباه از تگ های هدینگ یا h است. در مقاله آموزش سئو محتوا به آموزش استفاده از تگ های H نیز پرداخته شد.

چطور با استفاده از الگوریتم گوگل پاندا رتبه سایت خود را افزایش دهیم؟

در ادامه نکاتی را برای شما بیان میکنیم که با استفاده از آن ها میتوانید به افزایش رتبه سایت خود در گوگل کمک کنید.

  • مقالات بیشتر از 1200 کلمه بنویسید
  • در صفحات از تیتر های بهینه استفاده کنید
  • در صفحات از جدول ها و لیست ها استفاده کنید
  • از عکس های سئو شده و مفید استفاده کنید
  • علائم نگارشی را به خوبی رعایت کنید و از غلط های املایی بپرهیزید
  • به کیفیت محتوا برای مخاطب بیشتر از سئو آن اهمیت بدهید زیرا در آخر کاربر تصمیم گیرنده است.

در این مقاله سعی شد تا شما را با الگوریتم پاندای گوگل آشنا کنیم و باید ها نباید های مربوط به این الگوریتم را برای شما توضیح دهیم. اگر هنوز هم در مورد آن سؤالی دارید میتوانید در قسمت نظرات آن را مطرح کنید.

پیشنهاد برای شما
guest
0 نظر
Inline Feedbacks
نمایش همه

آنچه در این مقاله می‌خوانید