آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید یا ios
از ابتدا اپلیکیشن ها با هدف سرگرمی کاربران طراحی و ارائه شدند که البته بیشتر برای بازی ها و یا برنامه های ساده کاربردی بودند. اما بعد از گذشت زمان و با تغییر نیازها، اپلیکیشن های جدیدی ظهور کردند. اپلیکیشن هایی که می توانستند در کم کردن وزن، غذا، خرید کردن، ورزش و یا انجام کارهای روزمره به ما کمک کنند. حتی برای خاموش و یا به حرکت درآوردن خودرو هم می تواند پای یک اپلیکیشن در میان باشد. اما در کسب و کار های امروزه سایت و اپلیکیشن فروشگاهی بیشتر مورد رغبت قرار گرفته و موفقیت چشم گیری نیز داشته است.
اگر شما دوست دارید با انواع مدل های مختلف طراحی اپلیکیشن آشنا شوید و بدانید بهترین اپ طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای یا هر نوع کسب و کاری کدام است پیشنهاد می کنم مقاله بهترین ویژگی های طراحی اپلیکیشن فروشگاهی اندروید و ios را مطالعه کنید.
مقاله آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید رایگان و بدون برنامه نویسی به شما افزونه هایی را معرفی می کند که بتوانید برای خود اپلیکیشن اندروید را رایگان طراحی کنید.
مراحل آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید یا ios
- تعیین هدف
- طراحی ایده
- تحقیق و تفحص
- تحقیق بر روی فروش و بازاریابی
- ایجاد Wireframe
- مشخص کردن نمودارها و داده ها
- بررسی مدل
- ساختن اپلیکیشن
- طراحی رابط کاربری
- تست کردن
- اصلاح مجدد
- تست در انواع دستگاه ها
- منتشر کردن اپلیکیشن
- استانداردهای ضروری ساخت اپلیکیشن حرفه ای
اگر شما هم در سر خود یک ایده عالی برای ساخت اپلیکیشن موبایل دارید اما با نحوه اجرا و پیاده سازی آن با چالش روبرو هستید. خوب جایی آمده اید! با ما همراه باشید تا مراحل طراحی اپلیکیشن موبایل از گام اول تا آخر را بیان کنم.
1- تعیین هدف
خوب اگر در همین ابتدای راه هدف خود را تعیین نکنید از ادامه راه باز می مانید. اما برای تعیین هدف خود بهتر است به یک سری پرسش های مهم پاسخ دهید.
- اپلیکیشن موبایل شما دقیقاً چه کاری می خواهد انجام دهد؟
- در ساخت اپلیکیشن خود چگونه می توانید نظر کاربران را جلب کنید؟
- این اپلیکیشن چه مشکلی را حل خواهد کرد؟
- آیا زندگی مردم را ساده تر می کند؟
- نحوه عرضه اپلیکیشن شما در بازار چگونه است؟
اگر شما بتوانید به سوالات زیر پاسخ دهید و آنها را شفاف سازی کنید با شکست و خطرات کمتری روبرو خواهید شد.
2- طراحی ایده
خوب! تا اینجا فقط می دانید چه می خواهید و هدف های خود را مشخص و واضح کرده اید در مرحله بعد باید طرح هایی که در ذهن تان است را طراحی کنید. به عنوان مثال برای جلب نظر کاربران از چند روش می خواهید استفاده کنید می خواهید هدایا بدهید و یا تخفیف. می خواهید در اپلیکیشن خود از تبلیغات درونی استفاده کنید یا نه؟ طراحی این ایده ها با جزئیات به شما کمک می کند طرح خود را بهتر بچینید.
3- تحقیق و تفحص
وقت آن رسیده که بر ایده اپلیکیشن خود تحقیق کنید. شاید به نظر شما ایده اپلیکیشن شما بی نقص و خیلی عالی باشد اما باید جستجو کنید شاید کسی قبلاً ایده شما را امنحان کرده باشد. با این کار علاوه بر پیدا کردن رقبا پی خواهید برد که نقاط ضعف و قوت آنها چه هستند و شما چگونه می توانید از این نقاط ضعف به نفع خود بهره ببرید در این صورت است که می توانید در ابتدای کار قدرتمند تر از رقبا ظاهر شوید. همچنین با جستجو در اینترنت احتمالاً عملی شدن ایده خود را نیز بررسی کنید ببینید ایده تان واقعاً قابل اجراست یا نه؟
4- تحقیق بر روی فروش و بازاریابی
بعد از مراحل بالا باید شما بر روی فروش و بازاریابی خود وقت بگذارید. اینکه چگونه می خواهید از اپلیکیشن خود کسب درآمد کنید. اینکه بازار هدف شما چه کسانی هستند. اینکه استراتژی فروش شما چگونه باشد. اپلیکیشن را در چه مارکت هایی برای دیده شدن قرار دهید و خیلی از مسائل دیگر که نیاز به تحقیق و بررسی دارد. هر چه اطلاعات خود را در این زمینه بالاتر ببرید از خطاهای احتمالی در آینده در امان خواهید بود.
5- ایجاد Wireframe
در این گام باید یک راهنمای تصویری از اپلیکیشن خود طراحی کنید. در این صورت شما می توانید ایده خود را بهتر درک کنید برای تحقق این هدف می توانید از سایت های http://visio.microsoft.com یا https://wireframe.cc استفاده کنید.
6-مشخص کردن نمودارها و داده ها
شما باید تمامی داده ها و نمودار ها را مشخص و واضح کنید. این کار برای راحتی کار با API بسیار لازم است. شاید بپرسید API چیست؟ مخفف واژگان Application Programming Interface است که به عبارت ساده می توان آن را به «رابط برنامهنویسی نرمافزار» ترجمه کرد. اما به چه دردی می خورد؟ برای اینکه اپلیکیشن موبایل شما بتواند با سرویس گوگل ارتباط برقرار کند مثلاً استفاده از گوگل مپ نیاز به API دارید. به بیان ساده تر یکسری استاندارهای تعریف شده برای ارتباط برقرار کردن بین اپلیکیشن و سرویس گوگل است و اپلیکیشن ها برای دستیابی به داده های مورد نیاز خود به شبکه اینترنت نیاز به API دارند.
7- بررسی مدل
در این مرحله تهیه نسخه پیش نمایش از اپلیکیشن و پیدا کردن نقاط ضعف و قوت اپلیکیشن است.. برای پیدا کردن نقاط ضعف و قوت آن سعی کنید هم از افراد متخصص و هم از خانواده و یا دوستان کمک بگیرید. در این صورت با اطمینان بیشتری اصلاحات را انجام می دهید.
8- ساختن اپلیکیشن
با بازخوردی که در مرحل قبل گرفته اید بهتر می توانید اپلیکیشن را بسازید و در این مرحله برای ساخت اپلیکیشن اقدام کنید. از تنظیم پایگاه داده ها، سرورها گرفته تا تنظیم API ها و… همه را انجام دهید.
9- طراحی رابط کاربری
این مرحله نیاز به یک طراح و متخصص رابط گرافیکی اپلیکیشن دارید تا بتواند یک رابط کاربری عالی را برای شما ارائه دهد. زیرا اپلیکیشن شما باید با طرح های جذاب، بیننده را به سمت خود بکشاند. رابط کاربری باید بر اساس سلیقه بازار هدق تهیه شده باشد تا بتواند به موفقیت برسد و نه سلیقه شما! از این رو شما در انجام این کار نیاز به متخصص دارید.
10- تست کردن اپ
در این مرحله باید تمام قسمت های اپلیکیشن را تست کنید. هم از نظر ساختاری و هم از نظر رابط کاربری باید عملکرد اپلیکیشن را مورد بررسی قرار دهید. برای عملکر بهتر می توانید از Proto.io یا Pixate بهره ببرید. این دو به شما کمک می کنند تا تمام لایه ها و تعاملات اپلیکیشن را به خوبی بررسی کنید.
11- اصلاح مجدد
بعد از تست کردن باید از بازخوردهای دیگران دوباره استفاده کنید. بهتر است افرادی که در مرحله اول اپلیکیشن را دیده بودند دوباره آن را مورد بررسی قرار دهند و مشکلات احتمالی را بیان کنند تا شما دوباره مشکلات را اصلاح کنید.
12- تست در انواع دستگاه ها
بعد از گرفتن بازخوردها و اصلاح مجدد برای اپ نیاز است که آن را در دستگاه های مختلف مورد بررسی قرار دهید اگر اپ شما اندرویدی است باید در دستگاه های مختلف مورد بررسی قرار گیرد اما اگر اپ شما ios است بهتر است از پلتفرمی بهنام TestFlight استفاده کنید. اگر شما در مورد اپلیکیشن خود روی دستگاههای مختلف نگران هستید، یهتر است از Pre-Apps استفاده کنید. این کار به شما کمک میکند تا از سازگاری اپلیکیشن خود با دستگاههای مختلف اطمینان حاصل کنید.
13- منتشر کردن اپلیکیشن
در این مرحله می توانید با خیال راحت اپ خود را منتشر کنید. اگر اپلیکیشن شما اندرویدی است می توانید به فروشگاه اندروید ( Google Play) آن را ارائه دهید و اگر اپ شما ios است می توانید در (App Store) ارائه دهید. اما در ایران بیشتر در کافه بازار بیشتر اپ ها ارائه می شود.
به یاد داشته باشید که این پایان کار نیست و از این به بعد باید دوباره اپ را مورد بررسی قرار دهید و بازخورد بگیرید همچنین در بازاریابی و فروش هم به صورت مداوم و پیگیر کار خود را شروع کنید. در ادامه باید استاندارهای لازم برای ساخت اپلیکیشن را نیز در نظر بگیرید.
استانداردهای ضروری ساخت اپلیکیشن حرفه ای
شما برای داشتن یک اپ فوق العاده و حرفه ای نیاز دارید یک سری استانداردهایی را رعایت کنید که درصد پیروزی اپلیکیشن شما را افزایش می دهد. اما این استانداردها عبارتند از:
-
سرعت لود
زمانی که اپلیکیشن شما شروع به اجرا می کند باید یک سری از داده ها را برای شروع کار خود بارگذاری کند. همین امر باعث ایجاد کمدی در سرعت لود اپ می شود. شاید در ابتدا این موضوع حیاتی نباشد اما زمانی که در واقعیت با آن روبرو می شوید خواهید فهمید که کاربران اهمیت زیادی به سرعت لود اپ می دهند. بنابراین یکی از مهم ترین ویژگی یک اپ حرفه ای داشتن سرعت لود بالا است. با مدل نیتیو این امر بیشتر محقق می شود.
به صورت کلی سه مدل برای ساخت اپ داریم
1-Web App
2-Hybrid
3-Native
که بهترین و حرفه ای ترین اپ ها با Native ساخته می شود. مهم ترین ویژگی این مدل سرعت آن است.
-
داشتن سرور قوی
شاید بیشتر افراد برای اپ های خود از هاست استفاده کنند. اما واقعیت این است که اگر برای اپ ها از یک سرور قوی بهره ببریم سرعت اپلیکیشن فوق العاده بالا می رود. علاوه بر آن نیز اپلیکیشن در اجرا بسیار روان و خوب کار می کند.
-
سایز فونت مناسب
یکی دیگر از استاندارهای ضروری برای داشتن اپ حرفه ای انتخاب مناسب فونت است. بهتر است در اپلیکیشن تا جایی که امکان دارد از فونت های بزرگ و یا بولد شده استفاده نشود. زیرا چشم خواننده را اذیت می کند و احتمال ترک زود هنگام اپ توسط کاربر بیشتر می شود.
-
انتخاب تصاویر مناسب
اگر شما می خواهید نکات مهمی را به کاربران نشان دهید نباید از افکت های سخت و پیچیده استفاده کنید. بهترین روشی که می توانید به کاربران نشان دهید استفاده از تصاویر مناسب است. شاید باور مکنید اما بیشتر کاربران دیدن تصاویر را به خواندن متن ترجیح می دهند شما از این موضوع می توانید به نفع خود بهره ببرید و مطالب مهم خود را در قالب تصاویر به نمایش بگذارید.
سخن آخر
اگر شما در ابتدای راه هستید و در زمینه برنامه نویسی اپ تخصصی ندارید و دوست دارید در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنید، علاوه بر آن با ریسک کمتری اپلیکیشن خود را روانه بازار کنید بهتر است برای طراحی سایت و اپلیکیشن خود از یک تیم متخصص در این زمینه استفاده کنید. در این صورت هم در ساختار اپ و هم در رابط کاربری و خیلی از مشکلات که شاید در ادامه راه برایتان پیش می آید با خیال آسوده تری قدم بر می دارید همچنین می توانید تمرکز بیشتری بر روی بازاریابی و فروش بگذارید و زودتر به موفقیت برسید.
3 پاسخ
بنظرم.بهترین مشاوره لازم توی این مقاله بود
من نظری ندارم
ممنون مقالتون را خوندم واقعا کامل و عالی بود، سپاسگزارم