وبـمَستــِـر نـــــوروزِت مُبـارک 🥳 1.5 میلیون هدیه شروع دوره جامع

ساعت‌
دقیقه
ثانیــه

سئو خارجی چیست؟ off page SeO با 3 تکنیک

سئو خارجی چیست؟

سئو خارجی چیست؟ در مقالات قبلی به آموزش سئو و آموزش سئو داخلی پرداختیم و با مفهوم آنها آشنا شدید. در این مقاله قصد داریم به صورت مفصل و کامل به آموزش سئو خارجی یا off page SEO  بپردازیم.
اگر بخواهیم به صورت کلی SEO خارجی سایت را توضیح دهیم، به مجموعه کار هایی که یک وبمستر یا مدیر سایت، برای نشان دادن محبوبیت سایت خود، در بیرون از چارچوب سایت به گوگل، نیاز دارد سئو خارجی وب سایت می‌گویند.

به تعریف دیگر شما در سئو خارجی باید به گوگل ثابت کنید که سایت من در بین مخاطبان، سایت های دیگر و افراد در دنیای اینترنت، یک وبسایت شناخته شده و محبوب است.
حال این سؤال پیش می‌آید که ما چطور باید این موضوع را به گوگل ثابت کنیم؟
در ادامه مقاله به این موضوع می‌پردازیم.

چگونه سایت خود را سئو خارجی کنیم؟

در مقاله جامع سئو به این نکته اشاره کردیم که برای سئوی یک سایت در حدود 200 فاکتور وجود دارد که در 3 دسته سئو خارجی، داخلی و تکنیکال دسته بندی می‌شوند. البته که اغلب این 200 فاکتور مربوط به سئو داخلی سایت است. در ادامه به آموزش سئو خارجی می‌پردازیم:

به گفته سایت moz طور کلی فاکتور ها در (( آف پیج سئو )) در سه دسته زیر تقسیم بندی می‌شوند:

  • بک لینک یا لینک سازی (link building)
  • فعالیت در شبکه های اجتماعی (social signal)
  • سرچ محلی (local SEO)

آموزش سئو خارجی لینک سازی یا لینک بیلدینگ چیست (link building)

در مورد لینک بیلدینگ باید اول توضیح دهیم که؛ لینک سازی در سئو خارجی با لینک سازی سئو داخلی متفاوت است.
در لینک سازی داخلی سایت، اولین هدف، ارتباط بین مقالات داخلی سایت با موضوع مرتبط، برای جلوگیری از خروج زود هنگام کاربر است و در درجه دوم ایجاد تعداد اندکی لینک به خارج از سایت برای ارتباط دادن مقالات سایت خود با سایت های بزرگ و مرجع.

اما در لینک بیلدینگِ سئو خارجی، هدف دریافت لینک از سایت ها، وبلاگ های کوچک و بزرگ به صورت طبیعی، توسط صاحبان همان سایت ها و با هدف نشان دادن اعتبار خود به گوگل است.
یعنی اینکه ما با داشتن یک سایت محبوب، مدیران سایت های دیگر را ترغیب به لینک دادن به سایت خود به عنوان یک سایت مرجع کنیم.

البته لینک بیلدینگ در سال های قبل نزد گوگل از ارزش بالایی برخوردار بود تاجایی که شما می‌توانستید با یک لینک سازی سریع و بی هدف روی یک مقاله، به سرعت به صفحه اول گوگل راه پیدا کنید. حتی گوگل با راه اندازی یک سرویس به نام پیج رنک page rank (سیستم امتیاز دهی به سایت ها بر اساس دریافت بک لینک) اهمیت این موضوع را به وبمستران فهمانده بود.

اما پس از چندی گوگل مشاهده کرد که وبمستران و مدیران سایت در حال سوء استفاده از این امتیاز هستند و به صورت مصنوعی و با تکنیک های سئو کلاه سیاه شروع به لینک سازی برای سایت خود از سایت های دیگر کرده اند.

این باعث شد کم کم اهمیت بک لینک ها نزد گوگل کاهش پیدا کند و پیج رنک گوگل نیز کم اهمیت شده و دیگر مانند قبل اهمیتی نداشته باشد.

شاید نه مثل قبل اما هنوز لینک بیلدینگ در رتبه بندی های وب سایت ها نزد گوگل اهمیت دارد. این اهمیت را در بین فاکتور های سئو بین 30 تا 50 درصد می‌دانند و همین موضوع باعث می‌شود که ما نتوانیم از توضیح آن بگذریم.

حال باید به سراغ این سؤال برویم که چطور باید لینک بگیریم؟؟

چطور از سایت های دیگر لینک بگیریم؟
لینک سازی مد نظر گوگل همان لینک بیلدینگ طبیعی است. به این صورت است که شما باید در سایت خود محتواهایی کاملاً یونیک، مفید، زیبا و دارای تمام خصوصیت های یک محتوای خوب را تولید کنید. در این حالت سایت های هم حوزه شما ترغیب می‌شوند تا از محتوای شما به عنوان یک محتوای مرجع نام ببرند و سایت شما را به عنوان یک مرجع خوب در حوزه کاریتان لینک کنند.
این دقیقا چیزی است که گوگل در لینک سازی از شما انتظار دارد!!

مطمئناً این خواسته گوگل آن هم در وب فارسی کمی دور از واقعیت است. احتمالاً این توجیه مناسبی برای روی آوردن وبمستران فارسی به تکنیک های سئو سیاه در لینک بیلدینگ بود.

در ایران لینک بیلدینگ اغلب به صورت مصنوعی اتفاق می‌افتد و این همان چیزی است که گوگل از آن به عنوان سئو خارجی البته به روش سئو کلاه سیاه یاد می‌کند.
بحث لینک بیلدینگ را در همینجا به پایان می‌رسانیم و به نکات و تکنیک های لینک بیلدینگ، درمقاله آموزش لینک سازی میپردازیم.

سئو خارجی و لینک سازیفعالیت در شبکه های اجتماعی (social signal)

سوشیال سیگنال را می‌توان به معنای دریافت و ارسال سیگنال های ارتباطی به شبکه های اجتماعی از طرف سایت و مخاطبان دانست.
همانطور که در تمام مقالات سئو گفته شد، گوگل عاشق سایت های مخاطب محوری است که با مخاطبان خود چه در سایت و چه خارج از آن ارتباط برقرار می‌کند.

چطور از طریق شبکه های اجتماعی سایتمان را سئو کنیم؟

برای شروع کار خود در سوشیال ها یا همان شبکه های اجتماعی، باید ابتدا در شبکه های اجتماعی مهم و بزرگ یک اکانت کاربری بیزینسی ( نه شخصی) بسازیم. سپس لینک هر کدام از این شبکه های اجتماعی را در فوتر یا هدر سایت خود قرار دهیم و لینک سایت خود را در هر شبکه اجتماعی فعال کنیم.

با این کار در درجه اول گوگل مطمئن شود که اینها شبکه های مربوط به سایت شما هستند و در درجه دوم کاربران به راحتی می‌توانند با استفاده از این لینک ها از سایت شما به شبکه های اجتماعی و برعکس.
شبکه های اجتماعی مناسب سئو که به شما پیشنهاد می‌کنیم عبارتند از:
گوگل پلاس، توییتر، فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام و … .

قدم بعدی در بحث فعالیت در شبکه های اجتماعی جهت بهبود سئو خارجی، افزایش اعضا و دنبال کنندگان شبکه های اجتماعی است.
جهت این کار شما باید در شبکه های اجتماعی فعالیت کنید، به لایک پست ها، کامنت گذاشتن و دنبال کردن افراد مختلفی که فکر می‌کنید ممکن است به حیطه کاری شما مربوط باشند بپردازید.
در کل باید از نظر گوگل فعال باشید.
پس از افزایش اعضا، نکاتی که از نظر گوگل آنالیز می‌شوند چه هستند؟

لایک (like)

پست هایی که شما به اشتراک می‌گذارید باید توسط مخاطبانتان لایک شود تا گوگل متوجه بشود که فعالیت شما در شبکه های اجتماعی مورد تأیید و علاقه کاربران است.

کامنت (comment)

سعی کنید در پست ها به روش های زیرکانه اعضایتان را وادار به کامنت گذاشتن کنید. برای این کار می‌توانید پست های پرسشی، معمایی و مسابقه ای طراحی کنید. حتما تمامی کامنت کاربران را جواب بدهید تا گوگل بفهمد که شما با کاربران تعامل دارید. این موضوع به اجرای کامنت مارکتینگ در سایت معروف است.

اشتراک گذاری(share)

مهم ترین قسمت در شبکه های اجتماعی است که در سئو خارجیِ شما به صورت مستقیم و غیر مستقیم تأثیر مثبت دارد.

پست های شما باید آنقدر جذاب باشند که کاربران آنها را برای دوستان خود ارسال کنند و حتی در شبکه های اجتماعی دیگر خود به اشتراک بگذارند. به این صورت علاوه بر راضی کردن گوگل، باعث افزایش مخاطبان شبکه اجتماعی و در نهایت سایت خود می‌شوید.

در آخر در بحث شبکه های اجتماعی و سئو خارجی باید گوشزد کنیم که حتما در مقابل پست ها و مقالاتتان در سایت، دکمه های اشتراک گذاری شبکه های اجتماعی را قرار دهید. اگر پست های شما در شبکه های اجتماعی مختلف اشتراک گذاری شوند به سئو شما کمک زیادی میشود.

به صورت کلی برای آموزش سئو، هیچ منبع رسمی در دنیا وجود ندارد و تمامی سایت های آموزش دهنده سئو، تجربه های خود و کاربرانشان را در اختیار عموم قرار میدهند.
همانطور که قبلا گفتیم سئو سایت به بیش از 200 فاکتور بستگی دارد و هیچ منبع رسمی برای دسته بندی این 200 مورد وجود ندارد.
از همین رو هر سایت و با توجه به تجربیات خود این فاکتور ها را در بخش های مختلف سئو مثل سئو داخلی یا خارجی دسته بندی میکند.

به صورت قرار دادی و عمومی، لینک بیلدینگ و سوشیال سیگنال ها در سئو خارجی دسته بندی میشوند اما موارد دیگری هم نیز هستند، که میتوانند در دسته بندی سئو خارجی قرار بگیرند.سئو خارجی و شبکه های اجنماعی

سرچ محلی یا (local SEO)

گوگل با معرفی الگوریتم کبوتر خود، از لوکال سرچ، یا سرچ محلی خود رونمایی کرد. با استفاده از این قابلیت جدید، شما در هر مکانی به دنبال یک کسب و کار در گوگل باشید، نزدیک ترینِ آنها به شما نمایش داده می‌شود.

به طور مثال اگر شما کلمه “طراحی سایت” را  از منزل خود در اصفهان سرچ کنید، می‌بینید که گوگل در اولین نتایج خود، شرکت های طراحی سایت در اصفهان را به شما نشان می‌دهد.
هدف رونمایی از سرچ محلی در درجه اول کمک به کاربران در پیدا کردن نزدیک ترین مراکز ارائه محصولات و خدمات است و در درجه دوم کمک به کسب و کار های محلی.

چطور سایت خود را برای سئو محلی آماده کنیم؟
برای بهینه سازی سایت جهت سرچ محلی، دو راه اصلی دارید:

    • ثبت کسب و کار و نقشه سایت خود در گوگل مپ، و نشان دادن آن در صفحه تماس یا درباره ما سایت خود.
    • استفاده از کلمات محلی در عنوان ها و متن خود، به صورت مثال : طراحی سایت در اصفهان.

علاوه بر این دو راه، شما می‌توانید با ثبت مکان خود در پست های شبکه های اجتماعی، استفاده از هشتگ هایی با نام شهر خود، ثبت سایت خود در سایت های دایرکتوری محلی و استفاده از کد های Schema به سئو محلی یا لوکال سئو خود در سئو خارجی کمک کنید.

نقش برند سازی در سئو خارجی

برند سازی چیست؟ منظور از برند سازی ماندگار سازی نام و برند شما در ذهن مخاطب و وفادار کردن مخاطب به شما است.
شاید شما واژه برند سازی را در مباحث بازاریابی دیده باشید اما گاها سئو کاران برند سازی را در قسمت سئو خارجی سایت دسته بندی میکنند.

برای اینکه شما را با این موضوع آشنا کنیم یک مثال میزنیم.

به طور مثال شما کلمه “طراحی سایت” را در موتور جستجوی گوگل سرچ میکنید. در صفحه نتایج، با 10 سایت مواجه میشوید. به طور معمومل 50 درصد مخاطبان در صفحه نتایج، در صفحه اول، سایت اول را انتخاب میکنند.

فرض کنید در این صفحه سایت مدیریو در نتیجه پنجم قرار دارد. شما پس از یک نگاه سریع به عنوان ها و آدرس سایت ها با سایت مدیریو روبرو میشوید.
اگر شما از قبل با برند مدیریو آشنا باشید و خاطره خوبی ازآن داشته باشد مطمئنا صرف نظر از رتبه آن در بین رقبا، سایت مدیریو را انتخاب میکنید.

به این صورت برند علاوه بر جذب مخاطب در بین مخاطبان، باعث افزایش نرخ کلیک (ctr) میشود و میتواند به بهبود رتبه شما در نتایج کمک کند.

در پایان امیدواریم مقاله سئو خارجی ما به شما کمک کرده باشد.
اگر شما نیز اطلاعاتی در مورد سئو خارجی دارید در کامنت ها با ما در میان بگذارید. همینطور می‌توانید هرگونه سوال خود را در مورد سئو خارجی در همین قسمت بپرسید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

پیشنهاد برای شما
guest
0 نظر
Inline Feedbacks
نمایش همه

آنچه در این مقاله می‌خوانید