کاهش نرخ پرش سایت (bounce rate) با رعایت 8 نکته

کاهش نرخ پرش سایت

کاهش نرخ پرش در سایت: در مقالات آموزش سئو  گفته شد که در صفحات اول گوگل، رفتار کاربران در قبال سایت ها، تأثیر بسیار زیادی بر روی رتبه آنها دارد. رفتار کاربران یا اینگیجمنت ( engagement)، به تعامل کاربر با سایت ها گفته میشود. دو اصل تأثیر گذار در سنجش تعامل کاربر با سایت توسط گوگل، دو مورد پایین هستند؛

  • نرخ کلیک (ctr)
  • نرخ پرش (bounce rate)

ما باید برای بهبود رتبه خود در نتایج، همیشه به فکر افزایش تعامل کاربران از طریق افزایش نرخ کلیک و کاهش بانس ریت (bounce rate) باشیم.

این دو اصل نه تنها در نتایج اول گوگل بلکه به طور کلی در هر موقعیتی، میتواند باعث تنزل یا صعود رتبه سایت ما در گوگل بشود. قبل از اینکه به تعریف این دو بپردازیم باید با یک مفهوم دیگر آشنا شوید؛ (impression)!!
ایمپرشن یا ایمپرسشن به تعداد دفعاتی که سایت ما در نتایج جستجوی گوگل دیده شده نسبت داده میشود. به طور مثال زمانی که کاربری کلمه ای را جستجو کند، در صفحه اول با 10 سایت روبرو میشود که برای تمامی این سایت ها یک (impression) محسوب میشود.

منظور از نرخ کلیک یا ctr، تعداد کلیک های انجام شده روی سایت ما، نسبت به تعداد (impression) ها است. اما حالا به سراغ موضوع اصلی میرویم. یعنی تعداد دفعاتی که کاربران روی لینک سایت ما در نتایج جستجو کلیک کرده اند، نسبت به تعداد دفعاتی که لینک ما در صفحات جستجو توسط کاربران دیده شده است.

نرخ پرش یا بانس ریت چیست (bounce rate)؟

همانطور که گفته شد، تعامل کاربر با سایت توسط گوگل تحلیل میشود و برای او بسیار مهم است که یک بازدید کننده از سایتِ نشان داده شده رضایت داشته باشد.
گوگل برای سنجش تعامل کاربر با سایت، در ابتدا تعداد کلیک (ctr) سایت را میسنجد و پس از ورود کاربر به سایت، بانس ریت یا نرخ پرش سایت را.

منظور از بانس ریت این است که کاربر پس از ورود به یک سایت، بدون انجام رفتار خاصی (کلیک در سایت)، و در زمان کوتاهی تصمیم به ترک کردن سایت بگیرد و از آن خارج شود. برای اینکه مفهوم موارد گفته شده در بالا را بهتر متوجه شوبد، یک مثال برای شما میزنیم: یک کاربر پس از جستجوی کلمه کلیدیِ “طراحی اپلیکیشن فروشگاهی” در صفحه اول گوگل با 10 سایت روبرو میشود. در این زمان برای تمامی 10 سایت موجود در این صفحه، یک impression ثبت میشود.

پس از آن کاربر روی یکی از این 10 نتیجه کلیک میکند که باعث افزایش نرخ کلیک آن سایت میشود. زمانی که کاربر به این سایت وارد میشود، رفتار کاربر از ابتدا توسط گوگل آنالیز میشود. اگر کاربر بلافاصله پس از ورود به سایت، احساس کند که این سایت، سایت مورد نظر او نیست از صفحه سایت خارج میشود. خروج زودهنگام کاربر بدون انجام رفتار خاص، باعث تولید یک نرخ پرش و افزایش بانس ریت سایت میشود.

این رفتار گوگل را متوجه این موضوع میکند که این سایت، در مورد این کلمه کلیدی “طراحی اپلیکیشن فروشگاهی” دارای محتوای مناسبی نیست و در صورت تکرار این عمل توسط بقیه کاربران و افزایش نرخ پرش، گوگل رتبه آن سایت را کاهش میدهد تا سایت های بهتری را به جای آن قرار دهد.

حال این سؤال پیش می آید که دقیقا چه رفتاری از کاربر باعث ایجاد نرخ پرش توسط گوگل میشود؟

کاهش نرخ پرش سایت

از نظر گوگل چه چیزی نرخ پرش یا بانس ریت است؟

گوگل هیچگاه به درستی سیاست های خود در سئو را برای سئو کاران و مخاطبان خود آشکار نمیکند. دلیل این رفتار گوگل جلوگیری از سوء استفاده سئو کاران است. اما در هرحال بعضی از این سیاست به مرور و طبق تجربه برای افراد آشکار میشود.
طبق تجربیات و مقالات سایت های بزرگ در حوزه سئو، مانند سایت wordstream، اندازه گیری نرخ پرش توسط گوگل به دو نکته بستگی دارد:

  • زمان ماندگاری کاربر در سایت (time on site)
  • کلیک کردن کاربر در سایت

اگر یکی از 4 حالت پایین در ابتدای ورود کاربر به سایت اتاق بیوفتد، برای سایت بانس ریت ثبت میشود:

  • کاربر با زدن دکمه back در مرورگر، به صفحه نتایج جستجو بازگردد.
  • کاربر صفحه سایت را در مرور گر ببندد.
  • کاربر در آدرسِ بار مرورگر صفحه دیگری را جستجو کند.
  • کاربر صفحه را بدون استفاده رها کند.

حال به سراغ روش های کاهش بانس ریت سایت میرویم:

چگونه بانس ریت سایت را کاهش دهیم؟

برای کاهش نرخ پرش یا بانس ریت سایت باید 3 عمل را به خوبی انجام دهیم:

  1. در ابتدا باید کاربر را متقائد به ماندن در سایت کنیم.
  2. در قدم دوم زمان ماندگاری او را در سایت افزایش دهیم
  3. و در نهایت باید قبل از خارج شدن، او را وادار به حداقل یک کلیک کنیم

برای رسیدن به این 3 هدف، باید نکاتی را در سایت رعایت کنیم که در پایین به آنها میپردازیم:

1_ کاهش زمان لود

اولین مورد برای جلوگیری از خروج زودهنگام کاربر از سایت، افزایش سرعت سایت است. با توجه به افزایش سرعت اینترنت در کشور، توقع کاربران در قبال سرعت سایت ها نیز به شدت بالا رفته است.
میانگین زمانی که کاربران برای باز شدن یک صفحه وبسایت زمان میگذارند در کشور های مختلف متفاوت است، در کشور های اروپایی این زمان حدودا 3 ثانیه و در ایران چیزی بین 4 تا 6 ثانیه است. این یعنی اگر سرعت باز شدن سایت شما بیشتر از این زمان طول بکشد ممکن است کاربر حتی قبل از لود شدن کامل سایت شما، آن را ترک کند.

بانس ریتی که به دلیل سرعت پایین سایت اتفاق بیوفتد بدترین نوع بانس ریت است و به شدت باعث کاهش سرعت سایت میشود.

2_ ui و طراحی زیبا

پس از لود کامل سایت و وارد شدن کاربر، اولین چیزی که میتواند باعث جلب نظرِ مثبتِ کاربر و یا باعث نا رضایتی او شود، ui سایت یا طراحی آن است. متأسفانه خیلی از طراحان سایت و گرافیست ها، زیبایی سایت را صرفا در استفاده از رنگ های مختلف و ترکیب آنها باهم میدانند اما این تمامی ماجرا نیست.
زمانی که کاربر پس از ورود به سایت شما با صفحه ای روبر میشود که تمامی عرض و ارتفاق آن عکس شاخص مقاله است، ممکن است تصور کند که به یک صفحه اسپم و تبلیغاتی وارد شده است و سریعا صفحه سایت را ببندد.

و یا زمانی که برای مطالعه مطلب به پایین صفحه میرود اما با یک فونت سخت و زشت روبرو میشود، این یک بهانه و توجیه مناسب برای خارج شدن از سایت شما است. همیشه سایت خود را از لحاظ زیبایی برسی کنید و فقط از نظر خود تصمیم نگیرید. حتما در این مورد از اطرافیان مشورت بخواهید.

3_ محتوای یونیک

تمامی جستجو های اینترنتی، برای رسیدن به یک محتوا انجام میشود. این محتوا میتواند در فرمت های مختلف مانند متن، ویدیو و… باشد و همینطور مقاصد خاص خود را داشته باشند، مانند جذب مخاطب، فروش محصول، برند سازی و… . اما در نهایت، این محتوا با هرمنظور و به هرشکلی که انتشار یافته باشد، باید باعث جلب رضایت کاربر بشود.

قبل از تولید محتوا در سایت، با خود فکر کنید که کاربر پس از جستجوی کلمه کلیدی مد نظرتان و رسیدن به شما، دقیقا انتظا دیدن چه چیزی را دارد؟ آیا کاربری که کلمه ویژگی جدید ترین تلفن همراه سامسونگ را جستجو کرده، علاقه ای به خواندن یک محتوای کوتاهِ 300 کلمه ای در مورد کیفیت دوربین این تلفن همراه دارد؟

یا شخصی که به دنبال خرید مبل است، دوست دارد با صفحه ای روبرو شود که نیمی از متن آن درباره رزومه شرکت شما در صنعت مبل سازی از ابتدا تا به حال است؟ وجود محتوا نامربوط و بی توجهی به ذائقه مخاطب باعث ترک سریع صفحه توسط او میشود.

نوشتن یک محتوای مناسب و کاربر پسند اصول خاص خود را دارد که قبلا در مقالات آموزش تولید محتوا و تولید محتوای جذاب به آنها پرداخته ایم.

کاهش نرخ پرش سایت

4_ وجود مدیا

یکی از بهترین موارد برای کاهش نرخ پرش، ایجاد محتوای ویدیویی، صوتی و گرافیکی در سایت است. در ایران با توجه به پایین بودن نرخ مطالعه، افراد زیادی به خواندن متن و مطلب علاقه ندارند و در سایتهای مختلف به دنبال محتوایی هستند که بتواند بدون نیاز به مطالعه آن هارا به مقصود خود برساند.

بهترین پیشنهاد برای رفع این مشکل، استفاده از ویدیو است. در استفاده از ویدیو در سایت باید این موضوع را مدنظر قرار دهید که 30 ثانیه اول ویدیو دقیقا زمانی است که میتواند مخاطب را وادار به مشاهده ادامه آن یا صرف نظر کردن از مشاهده آن کند.

علاوه بر ویدیو صوت نیز میتواند به این روند کمک کند اما مطمئنا صوت به اندازه ویدیو نمیتواند جذاب باشد. استفاده از عکس های گرافیکی دارای آمار و ارقام (اینفوگرافیک) باعث افزایش زمان ماندگاری این کاربران در سایت و در نتیجه کاهش بانس ریت است.

5_ ریسپانسیو

به طور متوسط حدود 60 تا 70 درصد کاربران ایرانی از تلفن همراه برای ورود به دنیای وب و وبسایت ها استفاده میکنند و ریسپانسیو نبودن یک سایت به معنای از دست دادن تمامی این افراد است. زمانی که کاربری پس از ورود به سایت با تلفن همراه، با یک صفحه درهم ریخته و نا موزون روبرو میشود، مطمئنا هرچقدر هم که مطالب آن صفحه مورد نیاز او باشد، نمیتواند توجیه مناسبی ماندن در سایت باشد و به سرعت از آن صفحه خارج میشود.

در ضمن گوگل به تازگی سایت های غیر بهینه برای صفحات تلفن های همراه را دچار تنزل کرده و طبق آخرین اخبار، این روند ادامه خواهد داشت.

6_ بهبود تجربه کاربری

در مبحث کاهش نرخ پرش، منظور از بهبود تجربه کاربری، تمام عواملی است که باعث میشود کاربر هرچه راحت تر بتواند به گشت و گذار در سایت بپردازد. یک سایت برای کاهش بانس ریت خود باید بتواند مواردی که باعث کلیک دوباره در سایت میشود را در دسترس کاربر قرار دهد. یکی از این موارد دسته بندی های سایت که باید به خوبی در منو قابل مشاهده باشد.

مورد دیگر کادر جستجو در سایت است که در اغلب سایتها حتی وجود ندارد. علاوه بر این ها، لینک های دسته بندی، هشتگ و موارد مرتبط در ساید بار و فوتر نیز میتواند باعث ترغیب کاربر به کلیک شود.

7_ لینک داخلی و خارجی مرتبط

لینک های داخلی و خارجی مخصوصا در مقالات، یک مورد عالی برای ترغیب کاربر به کلیک و از بین بردن بانس ریت سایت است.
شما مجازید که در هر بند (پاراگراف) از متن خود به یکی از صفحات داخلی و مرتبط خود لینک دهید. همینطور شما میتوانید از صفحات سایت خود به سایت های مرجع و بزرگ لینک دهید. دقت کنید که تمامی این روند باید با لینک های مرتبط طی شود.

نوعی از لینک سازی داخلی که به شدت بر روی ذهن مخاطب اثر دارد و در اکثر اوقات باعث کلیک توسط او میشود، پیشنهاد محتوا و مقالات مرتبط و جذاب در مورد صفحه فعلی است. به طور مثال زمانی که شخصی به صفحه طراحی سایت وارد میشود، پیشنهاد یک صفحه در مورد : زیباترین سایت های فروشگاهی مطمئنا میتواند باعث ترغیب مخاطب به کلیک شود.

کاهش نرخ پرش سایت

8_ کال تو اکشن (call to action)

کال تو اکشن (call to action) به معنای درخواست از مخاطب برای انجام کاری است. در بسیاری از صفحات سایت های معتبر این کال تو اکشن برای هدف خاصی طراحی میشود به طور مثال برای دریافت ایمیل، برای خرید محصول و… که با این عمل در اصل علاوه بر رسیدن به هدف اصلی خود، باعث کاهش بانس ریت سایت میشوند.

یکی از بهترین کال تو اکشن های سایت های محتوایی، درخواست برای دریافت کامنت است. قبلا در مقاله آمورش کامنت مارکتینگ به مزایای کامنت برای افزایش اعتماد، برندینگ و تأثیر فوق العاده آن روی سئو سایت پرداختیم. دریافت کامنت از مخاطبان علاوه بر از بین بردن بانس ریت، باعث افزایش رتبه سئو سایت شما نیز میشود.

کلام آخر

همه سایت های بزرگ و موفق به صورت همیشگی به بهبود نرخ پرش سایت خود اهمیت میدهند و همواره راه هایی را برای کاهش بانس ریت استفاده میکنند. به شما پیشنهاد میکنیم با استفاده از ابزار گوگل آنالیتیکز، همیشه نرخ پرش سایت و صفحات مختلف خود را زیر نظر داشته باشید

متخصصان مدیریو در قسمت نظرات همین مطلب، آماده پاسخگویی به هرگونه سؤال شما عزیزان در مورد کاهش نرخ باس ریت سایت هستند.

پیشنهاد برای شما
guest
0 نظر
Inline Feedbacks
نمایش همه

آنچه در این مقاله می‌خوانید