17 مورد از دلایل شکست فروشگاه های اینترنتی

دلایل شکست فروشگاه های اینترنتی

دلایل شکست فروشگاه اینترنتی: مدتی است که در ایران راه اندازی کسب و کار های اینترنتی به شدت محبوب شده است. دلیل عمده آن را شاید بتوان در موفقیت فروشگاه های بزرگی مثل دیجی کالا دانست. افراد پس از مشاهده فروشگاه های اینترنتی موفق، بدون داشتن دانش کافی و صرفا یا خرید یک اپلیکیشن فروشگاهی، اقدام به راه اندازی فروشگاه اینترنتی میکنند.

تعداد بسیاری از این فروشگاه داران اینترنتی با شکست مواجه میشوند و پس از آن، دلایل شکست خود را:

  • نبود بازار مناسب
  • نارکارآمدی کسب و کار اینترنتی
  • نبود بستر
  • و …

میدانند. اما مطمئنا این ها دلایل موجهی برای شکست فروشگاه اینترنتی نیست. مخصوصا در بازاری که فروشگاه های اینترنتی بسیاری در حال فعالیت و کسب درآمد های کلان هستند.

مهم ترین دلایل شکست فروشگاه اینترنتی

شرکت طراحی سایت مدیریو با توجه به سابقه بالا در طراحی سایت فروشگاهی و اپلیکیشن فروشگاهی، با تعداد بسیاری از افراد شکست خورده و همینطور موفق در این حیطه برخورد داشته است. درادامه به شایع ترین دلایل شکست فروشگاه های اینترنتی طبق تجربیات خود میپردازیم.

1_ توقع بالا

بعضی از صاحبان کسب و کار فکر میکنند پس از طراحی و ساخت یک فروشگاه اینترنتی، به سرعت جزو برترین فروشگاه های بزرگ ایران میشوند و درآمد میلیاردی آنها از روز اول شروع میشود. اما پس از آماده شدن فروشگاه آنها و اینکه مشاهده میکنند مخاطبان آنها بسیار اندک و انگشت شمار هستند، سریعا دچار سرخوردگی شده و انگیزه خود را در ادامه راه از دست میدهند.
فراموش نکنید که دیجی کالا پس از گذشت ده سال به جایگاه بالا در بین مخاطبان رسید و این موضوع به ما ثابت میکند که بدون صبر و تلاش نمیتوان در راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی موفق شد.

2_ ایده آل گرایی

خیلی از افراد پس از آماده شدن فروشگاه اینترنتی خود، فعالیت خود را در آن شروع نمیکنند. زمانی که از آنها در مورد وقفه ایجاد شده در فعالیتشان سؤال شود، بهانه های مختلفی می آورند تا ثابت کنند که الآن زمان مناسبی برای شروع نیست و منتظر بهتر شدن اوضاع و شرایط هستند. این بهانه ها میتواند مواردی چون: ثابت نبودن قیمت ها، قوی بودن رقبا، رکود بازار، کمبود اجناس و… باشد.

این که همیشه به دنبال بهترین شرایط برای شروع باشیم نتیجه ای جز عقب ماندن و در نهایت شکست برای ما ندارد. مطمئنا باید از جایی حتی در بدترین شرایط نیز شروع کرد و شرایط خوب را ساخت.

کمال گرایی یکی از دلایل شکست فروشگاه های اینترنتی3_ نبود برنامه ریزی و بودجه بندی

صاحب هر کسب و کاری، چه کوچک و چه بزرگ، چه فیزیکی و چه آنلاین، برای بهتر محقق شدن خواسته هایش باید دارای یک برنامه یا طرح توجیهی مناسب باشد. اینکه بدون هیچ برنامه ریزی زمانی و مالی اقدام به راه اندازی یک کسب و کار شود مطمئنا درصد شکست خوردن را افزایش میدهد.

بهتر است قبل از حتی اولین اقدام، به طراحی یک طرح توجیهی برای فروشگاه اینترنتی خود بپردازیم. این طرح توجیهی باید دارای هدف های مشخصی باشد و برای رسیدن به آن هدف ها، اعمال مورد نیاز نوشته شود و سپس موارد مورد نیاز برای این اعمال را بودجه بندی و زمان بندی کرده و سپس شروع به فعالیت کنیم.

به طور مثال برای رسیدن به فروش 200 میلیونی در سال، باید x تومان در تبلیغات فیزیکی در سطح شهر هزینه شود، y تومان برای تبلیغات آنلاین، p تومان برای افزایش فروش و…

4_ وارد شدن به دریای سرخ

منظور از دریای سرخ، صحنه ای از رقابت است که رقبا در آن به شدت قوی هستند. بعضی از افراد میخواهند از ابتدا تبدیل به رقیب برای قول های اینترنتی بشوند و جای آن ها را در صفحات جستجو بگیرند. مطمئنا در این حالت، پس از کمی تلاش و بی ثمر، از ادامه کار خسته میشوند و در هدایت فروشگاه اینترنتی خود شکست میخورند.

رقابت با رقیبان سر سخت چه در گوگل و چه در  خود دارای اصول و قوائدی است که در مقاله ای به آن میپردازیم.

5_ شروع با قدم های بزرگ به جای قدم های کوچک

بعضی از مشتریان به جای شروع کوچک اما پیوسته، میخواهند از همان ابتدا با یک شروع خارق العاده همه را شگفت انگیز کنند و اغلب نیز در این راه شکست میخورند. به طور مثال میخواهند با یک فروشگاه اینترنتی، اقدام به فروش 3 هزار محصول کنند و مطمئن هستند که در فروش تمامی این محصولات موفق خواهند بود.

این افراد بدون نگاه کردن به روند تکاملی فروشگاه های بزرگ، صرفا زمان موفقیت آنهارا میبینند. همانطور که در مقاله سرگذشت فروشگاه های بزرگ گفته شد، فروشگاهی مثل آمازون در ابتدا فقط یک فروشگاه اینترنتی برای فروش کتاب بود و فروشگاه دیجی کالا اوایل کار خود فقط به فروش لوازم عکاسی مشغول بود. پس شروع با قدم های کوچک، باعث رشد و طی کردن روند تکاملی میشود.

6_ عدم ایجاد اعتماد

مشکل دیگری که باعث شکست فروشگاه های اینترنتی میشود، بی توجهی به اعتماد سازی در مخاطب است. در دنیای اینترنت اعتماد کردن یکی از کار های سخت است و اعتماد سازی از آن نیز سخت تر است. بعضی از افراد بدون کوچکترین توجهی به این موضوع، میخواهند تا کاربران برای خرید اجناس آنها به درگاه های پرداخت نامعتبر موجود در سایت اعتماد کنند.

اولین کاری که برای ایجاد اعتماد در فروشگاه اینترنتی باید انجام شود، دریافت نماد اعتبار و پس از آن استفاده از درگاه پرداخت است.
در ادامه نیز با استفاده از روش های بازاریابی مثل ویدیو مارکتینگ و … باید اعتماد به برند در بین مخاطبان افزایش پیدا کند.

نداشتن اعتماد و دلایل شکست فروشگاه های اینترنتی7_ عدم فعالیت در بازاریابی محتوا

اینکه شما بهترین محصولات را برای فروش در فروشگاه اینترنتی خود جمع آوری کرده باشید، بهترین نیرو ها را برای پشتیبانی داشته باشید، سایت یا اپلیکیشن فروشگاهی شما بسیار زیبا باشد. اینها تماما عواملی است که میتواند به موفقی شما کمک کند اما صرفا زمانی که شما مشتری داشته باشید.

بدون بازاریابی محتوا شما قشر وسیعی از مخاطبان خود را از دست میدهید. تولید محتوا برای سایت یک مسئله بسیار مهم است که میتواند باعث جذب افراد بسیار زیادی به سایت شما بشود.

8_ تبلیغات نامناسب

هر تبلیغ در فضای مجازی میتواند دنبال کننده دو هدف باشد؛ ایجاد برندینگ و ایجاد فروش سریع. شاید تعجب کنید اما ایجاد برند در ذهن مخاطب، تمرکز اغلب فروشگاه های بزرگ اینترنتی است و روی این موضوع بسیار بیشتر تبلیغات جهت فروش تمرکز میکنند.

در ابتدا شما نیاز به هزینه روی برند سازی ندارید اما اگر تبلیغات معمولی خود را به شکلی بدی به مخاطب ارائه دهید باعث تأثیر منفی در برند شما میشود.
یکی دیگر از دلایل شکست فروشگاه های اینترنتی، ارائه تبلیغات در مکان های نامناسب مثل سایت های تبلیغاتی، تبلیغات مزاحم و پاپ آپ و … هستند.

9_ عدم بهینه سازی عملکرد

یک فروشگاه اینترنتی موفق همیشه به دنبال بهبود عملکرد خود جهت افزایش مخاطبان و افزایش رضایت خریداران است. فروشگاه های اینترنتی موفق برای بهبود عملکرد های خود تیم های آنالیز کننده و تحلیل گر استخدام میکنند.

متأسفانه خیلی از افرادی که اقدام به راه اندازی فروشگاه اینترنتی میکنند، به این موضوع بی توجهی هستند و همین امر رفته رفته باعث کاهش رتبه آنها در بین رقبا میشود.

10_ رفتار نامناسب با مشتری

خرید مشتری از فروشگاه اینترنتی، انتهای کار نیست بلکه ابتدای راه است. رفتار نا مناسب با مشتری و ارائه خدمات بی کیفیت پس از خرید، میتواند باعث ریزش شدید مشتریانی شود که با هزینه های کلان آنها را به سمت خود کشانده اید.

این موضوع متاسفانه در بسیاری از فروشگاه های موفق نیز دیده میشود. اما اگر به چشم یک فرصت به آن نگاه کنیم، با رفتار مناسب با مشتری میتوان یک مزیت رقابتی خوب بین خود و رقبا ایجاد کرد.

11_ تجربه کاربری نامناسب

موارد مختلف موجود در سایت از زیبایی سایت (UI) تا نحوه کارآمدی آن در فرآیند های مختلفِ خرید، بازدید قسمت های مختلف و… باعث به وجود آمدن تجربه کاربری برای کاربر سایت است. تجربه کاربری یا UX یکی از مواردی است که به صورت نامحسوس کمک بسیار زیادی به افزایش فروش خدمات و محصولا میکند. در اغلب فروشگاه های اینترنتی تیم های UX کار برای بهبود UX سایت فعالیت میکنند.

بی توجهی به UX در نهایت باعث نارضایتی کاربر و کاهش فروش و حتی شکست فروشگاه اینترنتی میشود.

بی توجهی به رابط کاربری دلایل شکست فروشگاه های اینترنتی12_ عدم وجود اطلاعات کافی در مورد محصولات

هر محصول باید در صفحه مخصوص به خود، دارای مشخصات و ویژگی ها باشد. نبود اطلاعات کافی میتواند بر روی تجربه کاربر تأثیر منفی بگذارد. علاوه بر آن این موضوع به سئو سایت و فروشگاه اینترنتی لطمه وارد میکند.

صفحه محصول بهترین قسمت برای متقائد کردن مخاطب به خرید است پس باید برای نوشتن متن آن دقت زیادی خرج شود.

13_ ناموجود بودن کالا ها

این مورد که حتی در فروشگاه های بزرگ نیز شاهد آن هستیم، به شدت باعث نارضایتی کاربران میشود. وجود کالاهای ناموجود حس بدی را به مخاطب منتقل میکند و در نهایت باعث خروج زودهنگام کاربر از سایت میشود.
تا جای ممکن این موضوع نباید برای سایت های فروشگاه اتفاق بیوفتد و درصورتی که به ناچار محبور به ناموجود کردن کالایی شدید سعی کنید آن را تا جای ممکن از دید مخاطب خارج کنید.

14_ عدم آپدیت قیمت ها

قیمت های به روز نشده یکی از بزرگترین مشکلات سایت های است که میتواند به شدت کاربر را از سایت ناراضی کنید. تصور کنید که قصد خرید محصولی را دارید و پس از گشت و گذار فراوان به سایتی رسیده اید که قیمت خوبی برای محصول مدنظر شما ارئه میدهد. اما زمانی که برای خرید آن اقدام میکنید به شما گفته میشود که قیمت اصلی با قیمت درج شده در فروشگاه تفاوت دارد. چه حسی دارید؟
این موضوع در صورت تکرار مداوم مطئنا باعث شکست یک فروشگاه اینترنتی است.

15_ بی توجهی به سرعت سایت و فروشگاه

سرعت پایین یک سایت علاوه بر تأثیر منفی در سئو سایت، باعث کاهش فروش آن نیز میشود. قبلا در مقالات متعدد مانند مقاله بازاریابی اینترنتی عنوان کردیم که کاربران سرعت پایین سایت را به هیچ عنوان تحمل نمیکنند و مطمئنا در صورت مشاهده به سرعت به سراغ یک فروشگاه دیگر میروند.
بی توجهی به سرعت سایت به شدت به اعتبار و برند سایت لطمه وارد میکند.

16_ بی توجهی به اثرات مثبت برگذاری مسابقات

جذب مخاطب صرفا از طریق هرینه کردن در تبلیغتات بنری و… به دست نمی آید. یکی از بهترین روش های جذب مخاطب برگذاری مسابقه است. مزیت این روش این است که شما علاوه بر جذب مخاطب برای فروش مستقیم محصولات، یک برند سازی عالی در ذهن مخاطبان انجام داده اید.
هزینه این نوع تبلیغات نیز به مراتب از کمپین های تبلیغاتی دیگر پایین تر است.

17_ استراتژی غلط در تخفیف گذاری

تخفیف گذاری موضوعی است که به شدت به افزایش فروش در فروشگاه اینترنتی کمک میکند اما تقلید نابه جا در آن میتواند عامل شکست و نابودی یک فروشگاه اینترنتی شود.
تخفیف گذاری در سایت باید به صورت ناگهانی و همراه با کمپین تبلیغاتی دیگری انجام شود تا بتواند بیشترین بازخورد را برای صاحب کسب و کار اینترنتی داشته باشد.

گذاشتن تخفیف در بازه های زمانی نزدیک بهم باعث از دست رفتن مشتریانی میشود که در حالت و قیمت عادی از شما خرید میکنند. همینطور استفاده از تخفیف هایی فِک و دروغین باعث بی اعتمادی کاربر میشود.

راه اندازی و موفقیت یک فروشگاه اینترنتی با عمل کردن به این نکات مطمئنا کار سختی نیست. در مورد نکات عنوان شده در بالا، پیشنهاد میشود به تمامی آنها اهمیت دهید اما برای نکات شماره 6، 10 و 16 اهمیت خاصی بدهید؛ این نکات مهم ترین دلایل شکست فروشگاه های اینترنتی در تجربه ما با مشتریان بوده است.

در صورت وجود هرگونه سؤال در قسمت نظرات آن را با ما درمیان بگذارید. با آرزوی موفقیت.

پیشنهاد برای شما
guest
0 نظر
Inline Feedbacks
نمایش همه

آنچه در این مقاله می‌خوانید