سئو ویدئو: با افزایش سایت ها و اهمیت رتبه سایت ها سئو ویدئو نیز اهمیت زیادی پیدا می کند زیرا بیشتر کاربران علاقه دارند اطلاعات خود را از طریق ویدئو و صوت دریافت کنند. از این رو سئو ویدئو مورد توجه قرار دارد. اگر شما هم به دنبال آموزش سئوی ویدئو هستید با ما همراه باشید.
آموزش سئو ویدئو
سئو ویدیو یا بهینه سازی برای ویدئو هم از نظر بازاریابی محتوا و هم از نظر گوگل بسیار اهمیت دارد. اما مهم ترین دغدغه برای ویدئو مدیریت حافظه است. اینکه حافظه هاست خود را چگونه مدیریت کنیم یکی از چالش های ویدئو است. در اینجا چند راه حل برای شما معرفی می کنم که هر کدام بسته به شرایط و سلایق شما می تواند برایتان مفید باشد. اما اگر شما نیاز به مشاوره بیشتر در این زمینه دارید تیم مدیریو می تواند شما را در رسیدن به هدفتان یاری رساند.
1- انتخاب هاست خوب
یکی از مهم ترین نکات انتخاب هاست خوب است که باید از همان ابتدا برای ویدئو های خود در نظر بگیرید.
چگونه ویدئو ها را آپلود کنیم؟ چندین راه برای این کار توصیه می شود که عبارتند از:
- آپلود ویدئو در هاست سایت خودتان
- خرید هاست جداگانه و آپلود ویدئو ها در آنجا
- استفاده از سرویس های پولی ویدئو مانند کاویمو
- استفاده از سرویس رایگان ویدیو مثل آپارت و یوتیوب
هر کدام از این روش ها مزایا و معایبی دارد. اما اگر بخواهیم مقایسه ایی کلی تر داشته باشیم
-
راه اول (آپلود ویدئو در هاست سایت خودتان)
به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود. زیرا هاست سریع پر می شود و پخش ویدئو هم می تواند به هاست فشار وارد کند.
-
گزینه دوم (خرید هاست جداگانه و آپلود ویدئو ها در آنجا)
در این حالت شاید متحمل هزیته های بیشتر شوید اما حداقل به کل سایت فشار وارد نمی شود. حتی می توانید با کانفیگ هاست، پخش ویدیو ها را هم کانفیگ کنید تا سرعت لود زیادشود.
-
گزینه سوم (استفاده از سرویس های پولی)
در این صورت شما با دادن مبلغ مشخصی می توانید در هاست این سرویس ها ویدیوی خود را بگذارید. مانند کاویمو و یا کیومری جالب است بدانید در این حالت ویدیو های شما فقط در سایت خودتان نمایش داده می شود و به صورت عموم پخش نمی شود به عبارتی مشکل آپارت و یوتیوپ را ندارد. حتی برخی از این سرویس ها امکان آنالیز کردن آمار بازدیدکنندگان را به شما می دهد.
-
گزینه چهارم ( استفاده از سرویس های رایگان)
سرویس های رایگان از جمله: آپارت، نماشا، تماشا، یوتیوب و … اگر چه استفاده از این سرویس ها رایگان است اما نکات منفی را هم به دنبال دارد مانند اینکه برخی اوقات صفحه ویدیو شما در سرویس های آپارات و … بالاتر از صفحه سایت شماست و این کار باعث کمتر شدن ترافیک سایت شما هم می شود. از دیگر معایب این کار سرعت پایین لود و بارگزاری ویدیو هاست که منجر به پایین آمدن سرعت سایت هم می شود. یک عیب دیگر نیزدیده نشدن به طور صحیح توسط موتور جستجوی گوگل است.
یک خبر خوب این است که شما می توانید برای حل مشکل پایین آمدن سرعت سایت خود یک راه حل خوب داشته باشید و آن استفاده از برنامه لیزی لود (Lazy Load). این برنامه باعث می شود تصاویر با ویدیو هایی که باعث کاهش سرعت سایت شما می شوند در آخر لود شوند و سرعت سایت را افزایش می دهد.
اگر سایت شما برگرفته از وردپرس است یک افزونه رایگان با همین نام لیزی لود (Lazy Load) می تواند به شما کمک کند. اگر هم شما از زبان های برنامه نویسی استفاده می کنید می توانید برنامه آن را نصب کنید.
2- انتخاب محتوای با کیفیت
به صورت کلی ویدئو ها باید با کلید واژه های مورد جستجو توسط کاربران ارتباط داشته باشند و مهم تر از آن بحث کیفیت خوب و عالی است. درصورتی شما شانس بیشتری برای رتبه های بالاتر گوگل را خواهید داشت که محتوای بهتری داشته باشید. اگر کاربران با ویدئو های بی کیفیت روبرو شوند به سرعت وب سایت را ترک می کنند و نتایج منفی برای سئو ایجاد می شود.
3- اضافه کردن متن به ویدئو
باید هر چیری که در ویدئو گفته اید را در آن صفحه تایپ کنید. حتی زیر نویس ویدئو هم می تواند خوب باشد. شاید برای شما این سوال پیش آید که چرا باید این کار را انجام داد؟
زیرا گوگل هنوز برای درک ویدئو ضعیف است و بهتر است از محتوای متنی هم استفاده شود این کار هم درک بهتری به موترهای جستجو می دهد و هم برای سئو کمک می کند.اگر شما دوست دارید در مورد تولید محتوا برای فیلم به مشکلی نخورید پیشنهاد می کنم مقاله آموزش سئو محتوا برای سایت در 15 قدم را مطالعه کنید.
4- تهیه ویدئو آموزشی
برای بهبود تعامل کاربر با ویدئو شما بهتر است ویدئو از نوع آموزشی باشد. ویدئو هایی که مستقیم محصولی را معرفی می کنند احتمال تعامل کاربر را کاهش می دهد اما ویدئو های آموزشی تعامل را بیشتر می کنند و برای مخاطب جذاب هستند.
5- آپلود ویدئو ها در آپارات و سایت خود
برای سئو ویدئو بهتر است هم در سایت های رایگان پربازدید و هم در سایت خودتان ویدئوها را آپلود کنید. درست است که در سایت هایی با ترافیک زیاد شانس دیده شدن بالا می رود اما شانس ورودی به وب سایت شما کم می شود. پس با گذاشتن ویدئو هم در وب سایت خود و هم در وی سایتهای پربازدید می توانید هر دو نتیجه را داشته باشید.
حتی می توانید یک تیزر برای فیلم خود درست کنید و فیلم کامل را در وب سایت خود قرار دهید. تیزر را می توانید در شبکه های اجتماعی یا سایت های نمایشی پربازدید مثل آپارات،یوتیوب و … بگذارید و برای نمایش کامل فیلم از مخاطبان دعوت کنید به سایت خودتان مراجعه کنند. داشتن دامنه مناسب و اعتبار خوب برای سایت هایی مانند یوتیوب و … باعث می شود که ویدئو زودتر دیده شود و از طرفی ورودی برای سایت شما هم بالا رود.
6- از کلمات کلیدی و کلمات مرتبط استفاده کنید
قبل از اینکه ویدئو خود را تهیه کنید چند سوال مهم را برای خود مرور کنید.
- چه افرادی ویدئوی شما را خواهند دید؟
- برنامه شما چیست؟ چه هدفی را دنبال می کنید؟
- مخاطبان با چه کلمات و یا عباراتی که سرچ زدند ویدئوی شما را ببینند؟
اگر پاسخ این سوالات را پیدا کردید یعنی شما دقیقاً می دانید چه می خواهید و چه کار باید بکنید. حالا نوبت پیدا کردن کلماتی است که از نظر سرچ شما را به هدفتان نزدیک تر می کند.
برای یافتن این کلمات و انتخاب کلمات کلیدی مناسب می توانید به عبارت های کلیدی پایین صفحه گوگل دقت کنید و یک یا چند کلمه که ارتباط با ویدئو شما دارد را انتخاب کنید. حتی در موقع نوشتن کلمه در سرچ گوگل اگر اندکی تامل در ادامه نوشته ها داشته باشید خواهید دید خود گوگل به شما پیشنهاد می دهد. این همان کلماتی است که بیشتر سرچ می شوند و شما می توانید آنها را هم به لیست خود اضافه کنید. خوب! تحقیقات شما برای کلمات کلیدی سئو ویدئو تمام شد!به همین راحتی!
عکس زیر نمونه پیشنهادات گوگل برای این مقاله است.
7-حداقل 5 کلمه برای عنوان ویدئو انتخاب کنید
به عبارت ساده تر عنوان ویدئو شامل 5 کلمه باشد. باید این کلمات کلید واژه های اصلی شما باشند. بدون اینکه بد و نامناسب به نظر آیند. این کلید واژه ها برای نام فایل ویدئو بسیار حیاتی هستند و برای سئو ویدئو در موتورهای کمک زیادی می کند. به عنوان مثال اگر شما می خواهید یک ویدئو برای بازاریابی در اینستاگرام تهیه کنید و بخواهید رتبه بندی خوبی داشته باشید برای عبارت “راهکارهای موثر بازاریابی در اینستاگرام” باید فیلم ویدئویی خود را به صورت ” mp4.اینستاگرام- بازاریابی- راهکارهای ” ذخیره کنید.
8- به ویدئوهای خود (CTA یا Call to action) اضافه کنید
CTA چیست؟ دکمه معجزه فروش اگر ویدئو شما هدف فروش محصولی را پیگیری می کند باید حتماً این دکمه را در کار خود داشته باشید. CTA به زبان ساده یعنی استفاده از عبارات و کلماتی که باعث می شود کاربر به سمت سایت شما ترغیب شود. در نهایت شما بتوانید محصول و یا خدماتی را به آنها ارئه بدهید و آنها را به مشتری تبدیل کنید. علاوه بر این باید از عنوان های جذاب و گیرا استفاده کنید که کاربران برای کلیک بر روی فیلم شما نتوانند هیچ حرکت دیگری انجام دهند و فوراً کلیک کنند.
9- توضیحات ویدئو (Video Description)
توضیحات ویدئو یا متا باید حداکثر 250 کلمه باشد. همچنین کلمات کلیدی مرتبط با ویدئو بهتر است 3 الی 4 بار تکرار شوند و بهتر است در 25 کلمه اول این کلید واژه ها گنجانده شود. ابن کار باعث تاکید بیشتر بر کلید واژه ها می شود.
10- متا دیتا را به نقشه سایت اضافه کنید
باید یک نقشه سایت برای ویدئو ها در وب سایت خود ایجاد کنید. با این کار هر زمان که ویدئوی جدیدی در سایت شما اضافه شود می توانید برای آن متادیتا ایجاد کنید و توانایی تشخیص گوگل برای ویدئو شما بالاتر خواهد رفت. به عبارت ساده نقشه سایت شامل کدهای HTML که دربردارنده عنوان ویدئو هستند و توضیحات و تگ ها است.
11- ایجاد thumbnail جذاب
یک فابل تصویری کوچک است که در زمان جستجو به عنوان شناسه ای برای ویدئو به حساب می آید. بهتر است برای ویدئوهای خود Thumbnail مجزا و جذابی تهیه کنید. این کار کمک می کند در نگاه اول کاربران جذب شوند و کلیک کنند. بهتر است درThumbnailها یک متن کوتاه نیز اضافه شود تا به کاربران یک دید مختصری از محتوای ویدئو بدهد.
12- تگ کردن رقیبان
اگر ویدئوی خود را در YouTube به اشتراک می گذارید، در قسمت تگ کانال YouTube رقیبان خود را هم اضافه کنید. تگ کردن نام کانال رقبیان باعث می شود که هر زمان بازدیدکنندگان ویدئو رقبایتان را دیدند ویدئو شما هم در کنار نتایج به آنها پیشنهاد شود.
13- ویدئوی طولانی تر برای Youtube
البته که باید ویدئو ها بیشتر از 10 دقیقه نباشد و حجم آنها هم حداکثر 15 مگابایت باشد. اما ویدئوهای طولاتی تر برای گذاشتن در Youtube سئو بهتری دارند. حتی گاهی ویدئوهای چند ساعتی رتبه های بالاتری دارند. دقیقاً همانند متن ها ی طولاتی تر که در تولید محتوا برای بهینه سازی موتورهای جستجو نتایج بهتری کسب می کنند.
نتیجه گیری
اگر شما می خواهید در ایجاد و تولید ویدئو بهتر و حرفه ای تر عمل کنید پیشنهاد می کنیم قبل از تولید ویدئو یک سری از ویدئوهای مشابه و مرتبط با موضوع خودتان را مورد بررسی قرار دهید. به خصوص ویدئو هایی که رتبه های بهتری کسب کرده اند و در جایگاه بالاتری هستند. ببینید طول این ویدئو ها چقدر است؟ از چه کلمات کلیدی استفاده کرده اند؟ توضیحات متای آنها به چه صورتی است و … حالا با توجه به ایده و الهامات گرفته از ویدئوهای پر بازدید و تشخیص نقاط ضعف یا قوت آنها می توانید کار خود را شروع کنید و بر اساس نکات ذکر شده ادامه کار را پیش ببرید.