شغل تولید محتوا چیست؟ کارشناس تولید محتوا کیست؟

کارشناس تولید محتوا کیست؟

کارشناس تولید محتوا کیست: استخدام کارشناس تولید محتوا!! استخدام نیرو برای تولید محتوا!! تولید محتوا در منزل و… احتمالا این ها عناوینی است که تازگی در سایت های استخدامی و روزنامه های نیازمندی و جاهای مختلف دیگر، بسیار مشاهده میکنید و این سؤال را در ذهن شما به وجود آورده است که  کارشناس تولید محتوا کیست و شغل تولید محتوا چیست؟

این روز ها یکی از محبوب ترین و پردرخواست ترین شغل ها، نه تنها در کشور بلکه در کل دنیا، شغل تولید محتو است. با توجه به رشد روز افزون دنیای وب و اینترنت هرروز درخواست ها برای استخدام یک کارشناس تولید محتوا بیشتر شده و در مقابل افراد بیشتری علاقه مند به فعالیت در این حوزه میشوند.

برای رسیدن به پاسخ سؤال که کارشناس تولید محتوا کیست؟ اول باید دقیقا متوجه شویم که شغل تولید محتوا چیست؟

شغل تولید محتوا چیست

محتوا چیست؟ در دنیای وب به هر گونه اطلاعات که در مانیتور قابل مشاهده و یا از بلندگوی رایانه قابل شنیدن باشد، محتوا میگویند. به طور کلی میتوان محتوا را، هر گونه اطلاعات قابل فهم تعریف کرد.
در شغل تولید محتوا فرد یا نفرات وظیفه دارند اطلاعات متنی، صوتی و تصویری یک وب سایت را تولید کنند، اما تولید محتوا برای وبسایت دارای اصول و قوانین بسیار زیادی است.

برای دانستن این اصول و قوائد باید در ابتدا بدانیم که چرا یک وبسایت به تولید محتوا روی می آورد؟ اصلا چرا تولید محتوا؟

چرا تولید محتوا؟

مهم ترین هدف تولید محتوا برای یک وبسایت، رقابت در گوگل است. در دنیای اینترنت سایت ها برای بیشتر دیده شدن در چشم مخاطبان نیاز به سئو کردن سایت خود دارند.
سئو به تعریف ساده؛ رقابت سایت ها در دنیای اینترنت، برای رسیدن به رتبه های بالای موتور های جستجو (مانند گوگل)، در کلمات مختلف است.

به طور مثال: در سطح وب فارسی شاید حدود 200 هزار سایت برای فروش تلفن همراه وجود داشته باشد، اما شما در هنگام جستجو کلمه ((خرید موبایل)) در گوگل، در صفحه اول فقط با 10 سایت مواجه میشوید. وجود این 10 سایت در صفحه اول گوگل نه اتفاقی است و نه شانسی. این طبقه بندی تماما توسط هوش مصنوعی گوگل و بر اساس فاکتور های سئو انجام میشود.

برای این رقابت و سئو سایت، حدودا 200 فاکتور مختلف وجود دارد که توسط هوش مصنوعی گوگل بررسی میشود اما، مهم ترین فاکتور در سئو؛ تولید محتوا است.
گوگل به کاربران خود اهمیت میدهد و بسیار برای آن مهم است که کاربرانش پس از سِرچ در این موتور جستجو، به سایت هایی با محتوای مرجع و مفید برسند.

اما تولید محتوا در عین کسب رتبه های برتر گوگل، باید دارای جذابیت بالا برای مخاطب باشد.

تولید محتوای سئو شده برای گوگل خود دارای قوائد بسیار زیادی است اما مدیران گوگل بارها اعلام کرده اند که برای نوشتن محتوای وبسایت خود، باید اولویت شما کاربر باشد و نه گوگل. شما باید برای کاربر خود محتوا تولید کنید و نه اینکه صرفا به سئو محتوا خود اهمیت بدهید. تولید محتوا در دسته سئو داخلی قرار دارد.
قبلا به طور مفصل به آموزش سئو و آموزش سئو داخلی سایت پرداخته ایم.

اهمیت تولید محتوا تا جایی پیشرف کرده است که بیل گیتس در یکی از نوشته های خود این جمله را عنوان کرد: (محتوا پادشاه است) دلیل این گفته ارزش تولید محتوا در بازاریابی محتوا و جذب مخاطب است.

حال به سراغ بحث سؤال قبل برمیگردیم: شغل تولید محتوا چیست؟

به صورت کلی و ساده: شغل تولید محتوا یعنی: تولید محتوای سایت برای کسب رتبه های بالای گوگل و همینطور جذب مخاطب بیشتر.

کارشناس تولید محتوا کیست؟وظایف و توانایی ها در شغل تولید محتوا

در شغل تولید محتوا، نیروی تولید کننده محتوا باید بتواند محتوای مفید و جذابی را تولید کند که هم باعث جذب مخاطب و هم افزایش رتبه در گوگل شود. درادامه وظابف و توانایی های مورد نیاز این شغل را برای شما لیست کرده ایم.

  • آشنایی با ساختار زبان فارسی

زبان فارسی دارای قوائد بسیار زیادی است. البته آشنایی با تمامی این قوائد از یک معلم ادبیات فارسی انتظار میرود. اما یک تولید کننده محتوا باید به خوبی بتواند این قوائد را در ساختار متن خود رعایت کند تا باعث سردرگمی مخاطب نشود.

علاوه بر قوائد زبان، تولید کننده محتوا باید به خوبی با غلط های املایی رایج در زبان فارسی آشنا باشد و از به کار بردن آنها در متن پرهیز کند. منظور از غلط های املایی فقط نوشتن کلمه غلط با ((ق)) نیست.

بلکه در زبان فارسی غلط های املایی دیگری رایج است که اغلب ما با آنها آشنا نیستیم. به طور مثال در نوشتن متن خود باید دقت کنید که علامت نقطه ((.)) به حرف قبل از خود میچسبد و با حرف بعد از خود باید دارای یک فاصله باشد. برای آشنایی و دوری از این غلط های املایی میتوانید به مقاله غلط های نگارشی رایج در زبان فارسی مراجعه کنید.

  • توانایی در نوشتن

مهم ترین توانایی مورد نیاز در شغل تولید محتوا، به اصطلاح داشتن “قلم شیوا” است. نیروی تولید کننده محتوا باید به خوبی بتواند یک متن 500 تا 4000 کلمه ای را بنویسد.

کاربر نباید به هیچ عنوان با خواندن این متن یا مقاله دچار سردرگمی شود و از خواندن آن صرف نظر کند. برای یادگیری این توانایی نیاز به گذراندن تحصیلات آکادمی ندارید. بهترین تمرین جهت افزایش مهارت در نوشتن: نوشتن است. شما باید در طول روز چندین مقاله کوتاه و بلند بنویسید و سپس به گرفتن غلط های آن چه از نظر املایی و چه ساختاری بپردازید.

البته اگر در این کار از اطرافیان نیز کمک بخواهید مطمئنا مهارت شما به سرعت افزایش پیدا میکند.
یک پیشنهاد عالی به شما برای نوشتن، ایجاد وبلاگ است. شما میتوانید با عصویت در سایت های وبلاگ دهی رایگانی مثل پرشین بلاگ، به ایجاد یک وبلاگ بپردازید و علاوه بر تمرین نوشتن در آن، در آینده از همین وبلاگ و از راه های مختلف، به درآمد زایی بپردازید.

علاوه بر نوشتن، خواندن و مطالعه نیز در این راه به شما کمک میکند و شمارا با نوشتن متن های ادبی آشنا میکند. سعی کنید در سطح اینترنت به سراغ سایت های محتوا محور بروید مقالات و محتواهای این سایت هارا بخوانید تا با اصول نوشتن و محتوا نویسی آشنا شوید.

  • آشنایی با نرم افزار های گرافیکی

در شغل تولید محتوا، پس از متن، عکس ها اهمیت فراوانی دارند. چه گوگل و چه کاربر، محتوای بدون عکس را دوست ندارند. شما باید به خوبی بتوانید برای محتوای خود عکس های مرتبط تولید کنید و امتیاز محتوای خود را در نزد گوگل بالا ببرید و به جذاب شدن آن برای کاربر بپردازید.

البته برای فعالیت در این شغل، آشنایی کامل با فتوشاپ نیاز نیست اما در کمترین حالت شما باید با فتوشاپ در حد: برش، تغییر سایز و فرمت، کاهش حجم،نوشتن متن و افزودن لوگو آشنا باشید.

تمامی آموزش های مطالب بالا در سطج نت به صورت رایگان وجود دارد.کارشناس تولید محتوا و آشنایی با نرم افزار گرافیکی

  • تایپ سریع

از دیگر مهارت ها برای شغل تولید محتوا، تایپ سریع است. البته عبارت “تایپ سریع” را اغلب با والده ای به نام تایپ ده انگشتی میشناسند و هرجا حرف از سرعت تایپ بالا میشود سریعا ذهن ها سمت تایپ ده انگشتی میرود.

اما خب باید خیالتان را راحت کنم که شما برای تایپ سریع، الزاما نیاز به تسلط بر تایپ ده انگشتی ندارید و با همان چند انگشت کمتر هم میتوانید با سرعت بالا متن خود را تایپ کنید.

تایپ ده انگشتی برای نیروی تایپیست یک توانایی واجب است اما برای نیروی تولید محتوا نه. زیرا تولید کننده محتوا صرفا نیاز به کپی کردن ندارد. بلکه باید با تفکر شروع به نوشتن متن و محتوا کند و این نوع تایپ ممکن است با اشغال کردن بخش زیادی از ذهن، باعث جلوگیری از تفکر درست در حین نوشتن شود.

  • آشنایی نسبی با سئو و سئو محتوا

همانطور که گفته شد، هدف اصلی در تولید محتوا، افزایش رتبه سایت در سئو است. یک نیروی تولید محتوا باید به خوبی با اصول سئو کردن محتوا آشنا باشد و بتواند به تولید محتوایی بپردازد که در موتور جستجوی گوگل امتیاز و رتبه دریافت کند.

برای آشنایی و شناخت کامل فاکتور های سئو محتوا، نیرو باید یک دید و آشنایی کلی نیز با سئو سایت داشته باشد تا بتواند به بهترین نحو ممکن به تولید محتوای سئو شده بپردازد.
البته سئو یک علم بسیار گسترده است، شما پس از پیدا کردن یک دید کلی به سئو، باید به سراغ سئو محتوا بروید و این موضوع را به خوبی یاد بگیرید.

در تولید محتوا، تمرکز بیشتر بر روی تولید محتوای متنی و عکس است. اما تولید محتوای صوتی و تصویری (ویدیو) نیز کمک شایانی به افزایش کیفیت محتوای تولیدی شده میکند.
از همین رو، علاوه بر مهارت های گفته شده در بالا، مهارت هایی چون آشنایی با نرم افزار های ویرایش فیلم و صوت نیز، برای نیروی تولید محتوا مزیت محسوب میشود و میتواند در امر استخدام در شرکت ها به شما کمک کند. علاوه ب آن اگر برای سایت خود به تولید محتوا پرداخته اید مطمئنا باعث سریع تر رتبه گرفتن شما در نتایج گوگل میشود.

پس از آشنایی کامل با شغل تولید محتوا، میتوانیم به راحتی در مورد کارشناس تولید محتوا، وظایف و توانایی های مورد نیاز صحبت کنیم:

کارشناس تولید محتوا کیست؟

کلمه کارشناس به معنی متخصص میباشد. وجود این کلمه در کنار هر شغل، فن و حرفه به معنای علم کامل در آن زمینه است.

کارشناس تولید محتوا به شخصی اطلاق میشود که در زمینه تولید محتوا برای وبسایت یک متخصص کامل است و با این حرفه در زوایای مختلف آشنایی دارد. علاوه بر آشنایی، شما برای مشغول شدن در این حرفه باید دارای تجربه کاری باشید و با مشکلات و باگ هایی که ممکن است در این شغل با آن روبرو شوید به خوبی آشنایی داشته باشید.

وظایف و توانایی های مورد نیاز برای کارشناس تولید محتوا چیست؟

همانطور که گفته شد، کارشناسی به معنی تخصص است. یک متخصص تولید محتوا علاوه بر مهارت که برای شغل تولید محتوا ذکر شد باید دارای چند مهارت مهم دیگر نیز باشد و دقیقا این موضوع تفاوت بین نیروی تولید محتوا و کارشناس تولید محتوا است. این مهارت ها عبارتند از :

  • توانایی برنامه ریزی برای استراتژی محتوا

یک کارشناس محتوای خوب در درجه اول یک استراتژیست محتوای حرفه ای است. در شرکت ها اغلب کارشناس محتوا به عنوان مدیریت بخش تولید محتوا نیز شناخته میشود، از این رو این کارشناس باید برای هر نوع محتوای تولیدی یک برنامه ریزی مشخص داشته باشد. ممکن است در یک سایت چندین نوع محتوا با هدف های گوناگون نوشته شود و یک کارشناس محتوا باید توانایی بخش بندی هرنوع از محتوا را داشته باشد.

  • مهارت فروش و توانایی تبلیغ نویسی

یکی از مهم ترین توانایی های مورد نیاز کارشناس تولید محتوا، توانایی کپی رایتینگ یا نوشتن متن تبلیغاتی است. هدف اغلب سایت ها پس از جذب مخاطب، نوشتن محتواهای تبلیغاتی برای تبدیل مخاطب به مشتری و خریدار است. یک تبلیغ نویس خوب باید به درستی بتواند مشخصات یک محصول یا خدمت را معرفی کند، ویژگی های آن را برجسته کند و در نهایت با متن جذاب خود باعث ایجاد فروش در مجموعه شود.کارشناس تولید محتوا و تبلیغ نویسی

  • کار با cms ها

cms به معنای سیستم مدیریت محتواست. هر سایتی که در سطح اینترنت وجود دارد دارای یک سیستم مدیریت محتوا برای مدیریت بهتر سایت است. اغلب سایت ها از سیستم مدیریت محتوای wordpress استفاده میکنند که محبوب ترین cms آماده است. آشنایی با cms ها نه در حد حرفه ای اما در حد معمول یکی از توانایی های مورد نیاز یک کارشناس محتوا برای ورود اطلاعات و زیباسازی محتوا در سایت است.

  • آشنایی ابتدایی با css و html

در بعضی از مواقع ممکن است برای ورود اطلاعات مختلف به صفحات سایت با مشکلاتی روبرو شوید. در این زمان اگر با زبان نشانه گذاری HTML و CSS آشنایی داشته باشید به راحتی میتوانید از پس این مشکلات برآیید. البته در بحث سئو نیز یکی از مهم ترین پیش نیاز ها برای حرفه ای شدن، تسلط بر این دو زبان نشانه گذاری است. این دو را با زبان های برنامه نویسی اشتباه نگیرید.

html  و css آسانترین لازمه، جهت ورود به دنیای سئو و دنیای برنامه نویسی هستند.

  • آشنایی با زبان انگلیسی

یک کارشناس تولید محتوا باید از منابع بسیار زیادی برای تولید محتوا برخوردار باشد. بهترین منابع برای تولید محتوای یونیک و اصل، وب انگلیسی است و به همین خاطر یک کارشناس تولید محتوا باید به خوبی بتواند از این منابع استفاده کند، قسمت هایی را ترجمه و از قسمت هایی الهام بگیرد.

آشنایی با زبان انگلیسی نه تنها در متن بلکه در منابع ویدیویی نیز بسیار کارساز بوده و به خوبی میتواند به ما در تولید محتوا کمک کند.

  • آشنایی نسبتا کامل با سئو سایت

برای شغل تولید محتوا آشنایی نسبی با سئو و حتی آشنایی با سئو محتوا اکتفا میکند. اما یک کارشناس تولید محتوای حرفه ای باید با سئو سایت به خوبی آشنایی داشته باشد. این علم میتواند در امر استراتژی و تولید محتوا به خوبی به این فرد کمک کند تا بتواند با محتواهای تولیدی بهترین رتبه ممکن در نتایج جستجو را کسب کند.

  • آشنایی با آنالیز محتوا و بازخورد ها

کارشناس محتوا باید پس از انتشار محتوا در سایت، آن را در بازده های زمانی مختلفی آنالیز کند و رفتار کاربران و موتور های جستجو را نسبت به آن بسنجد تا در صورت نیاز قسمتی از محتوا ویرایش، حذف و یا حتی قسمتی به آن اضافه شود.

بهترین ابزار برای این کار ابزار گوگل آنالیتیکز و سرچ کنسول گوگل است. یک کارشناس محتوای حرفه ای بر هردوی این ابزار ها تسلط کامل دارد و در نواقع مختلف سایت را با آنها مورد آنالیز قرار میدهد.

  • آشنایی با آنالیز رقبا

هماطور که گفته شد، مهم ترین هدف تولید محتوا برای سایت، رقابت در صفحه در نتایج جستجو است. اما برای رقابت کردن فقط تولید محتوا کافی نیست. یک کارشناس تولید محتوا باید این توانایی را داشته باشد که قبل از ورود به رقابت در یک کلمه کلیدی، سایت رقبای برتر را از زوایای مختلف از جمله اعتبار و کیفیت محتوا آنالیز کند و در نهایت سعی کند از تمامی آن ها بهتر باشد.

مطمئنا رقابت بدون توجه و در نظر گرفتن رقبا کاری بسیار مشکل است و ممکن اصلا برای شما نتیجه مطلوبی در بر نداشته باشد.

  • آشنایی با سرچ حرفه ای در گوگل

جستجو در گوگل فقط برای پیدا کردن مقالات و محصولات نیست. یک جستجو گر حرفه ای با تکنیک های سرچ در گوگل میتواند به هر سایتی با هرنوع محتوای و در هر قسمت از سایت دسترسی پیدا کند. به طور مثال: یک کارشناس تولید محتوا نیاز به انتخاب یک عنوان جذاب برای محتوای خود دارد. اگر این کارشناس محتوا، توانایی سرچ حرفه ای را داشته باشد میداند که با ساختار زیر میتواند تمامی سایت های سطح وب که در عناوین مقالات خود کلمه موردنظر او را دارند را پیدا کند.

intitle:keyword

با استفاده از این متن، از گوگل میخواهید تمامی مقالاتی که در عنوانشان از کلمه کلیدی مورد نظر شما استفاده کرده اند را برای شما جمع آوری کند.
این تنها یکی از تکنیک های جستجوی حرفه ای در گوگل است که یک کارشناس حرفه ای به آن نیاز پیدا میکند.کارشناس تولید محتوا و آنالیز محتوا

آینده شغلی تولید محتوا و کارشناس تولید محتوا

برای نیروهای تولید محتوا و کارشناسان تولید محتوا در کشور فرصت های شغلی بسیار زیادی وجود دارد. اگر همین حالا در یک اپلیکیشن نیازمندی ها مثل دیوار یا شیپور، کلمه تولید محتوا را در قسمت استخدامی ها جستجو کنید با لیست بلند و بالایی از شرکتهایی که به دنبال استخدام نیروی تولید محتوا هستند مواجه میشوید.

در آمد یک نیروی تولید محتوا که در یک شرکت استخدام میشود، بین 1/200 هزار تا 3/500 هزار تومان متغیر است. البته خیلی از نیروهای تولید محتوا ترجیح میدهند در منزل خود به و صورت پروژه ای کار کنند که این قابلیت یکی از مزیت های این شغل است.

باید این نکته را گوشزد کنیم که درآمد فعلی یک نیروی تولید محتوا در خارج از کشور چیزی حدود 3 تا 5 برابر یک نیرو داخل ایران است.
با این تعاریف آینده این موقعیت شغلی نیز مطمئنا آینده ای روشن با فرصت شغلی های گوناگون است. حتی بعضی از سایت های خبری خارجی، شغل تولید محتوا را در کنار مشاغلی چون مشاغل مربوط به هوش مصنوعی، انرژی های پاک و… در بین 10 شغل محبوب در آینده دسته بندی کرده اند.

پیشنهاد برای شما

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می‌خوانید

جستجو
Hidden