آموزش سئو محتوا: اگر تا به اینجا مقالات آموزش سئو در سایت مدیریو را مطالعه کرده باشید، احتمالا این موضوع را متوجه شده اید که ما تقریبا در اغلب مقالات خود به اهمیت بسیار بالای سئوی محتوا در بهینه سازی سایت اشاره کردیم. گوگل در راهنمایی های خود برای سئو سایت، بار ها به دلایل اهمیت بهینه سازی محتوا پرداخته و قسمت اعظمی از رتبه دادن به یک سایت را مربوط به وجود محتوای سئو شده و مفید میداند.
اهمیت محتوا در سئو سایت بین 40 تا 60 درصد است.
در این مقاله ما به صورت جامع و کاربردی به آموزش سئو محتوا و بهینه سازی مقاله، برای گوگل و مخاطبان میپردازیم. در اصل در این مقاله علاوه بر آموزش سئو کردن محتوا، به آموزش بهنیه سازی محتوا برای کاربر نیز میپردازیم.
عناوینی که در ادامه با آنها روبرو میشوید عبارتند از:
- تأثیر عنوان در سئو محتوا
- لید نویسی در سئو
- جمع بندی انتهای محتوا
- تعداد کلمات در سئو محتوا
- ارزش چگالی کلمه کلیدی
- وجود lsi در محتوای سئو شده
- لینک سازی داخلی برای سئو محتوا
- لینک به خارج از محتوا
- اهمیت تگ های h
- لینک یا url محتوا
- ارزش تصاویر
- وجود مدیا در محتوا
- انتشار و اشتراک گذاری محتوا
آموزش بهینه سازی و سئو کردن مقاله (content SEO)
در ادامه، به صورت قدم به قدم، به نکات سئو محتوا میپردازیم. هر قسمت ممکن است نکات، مربوط به سئو محتوا برای گوگل و یا بهینه سازی برای کاربر باشد که به صورت کامل آن را توضیح میدهیم. فراموش نکنید که یک محتوای سئو شده و کامل از نظر گوگل، تمامی فاکتور های سئو و uxc (تجربه کاربری محتوا) را در کنار هم دیگر دارد و نبود هرکدام از این موارد ممکن است از اعتبار محتوای شما نزد گوگل به شدت بکاهد.
1_ تأثیر عنوان در سئو محتوا
هر محتوا با یک عنوان شروع میشود. عنوان از مواردی است که هم بر روی سئو کردن محتوا و هم بر روی تجربه کاربری تأثیر بسزایی دارد. در مقالات آموزش سئو داخلی به این موضوع پرداختیم که نرخ کلیک در سئو یک صفحه تأثیر دارد و دقیقا یکی از مهم ترین موضوعاتی که میتواند نرخ کلیک (ctr) را افزایش دهد، عنوان سایت است.
در نوشتن عنوان جهت سئو محتوا باید حتما از کلمه کلیدی اصلی مقاله در آن استفاده کنید و هرچه کلمه کلیدی به ابتدای عنوان نزدیک تر باشد، این موضوع به سئو مقاله شما کمک میکند. در مورد نوشتن عنوان برای جذب مخاطب و افزایش ctr باید بتوانید از عنوان های جذاب استفاده کنید.
در مقاله ای جداگانه به آموزش عنوان نویسی جذاب پرداختیم، یکی از بهترین راه ها برای جذاب کردن یک عنوان، استفاده از اعداد در آن است.
2_ لید نویسی در سئو
پس از اینکه عنوان جذاب مقاله توانست مخاطب را به سایت شما جذب کند، وظیفه لید یا پاراگراف اول مقاله شروع میشود. لید میتواند تعیین کننده این باشد که مخاطب شما به مطالعه مقاله ادامه بدهد یا در همانجا تصمیم بگیرد که از صفحه خارج شود.
وظیفه یک لید خوب در مقاله، جذب مخاطب به مطالعه مقاله است. در صورتی که لید نتواند به خوبی وظیفه خود را اجرا کند و مخاطب صفحه سایت را ترک کند، این برای شما یک بانس ریت یا نرخ پرش محسوب میشود و در صورت تکرار باعث کاهش رتبه شما میشود.
برای نوشتن لید جهت سئو محتوا باید در آن از کلمه کلیدی استفاده کنید.
در شرکت مدیریو برای اجرای بهتر این موضوع، ما در ابتدای لیدِ خود، یک بار کلمه کلیدی را نوشته و پس از گذاشتن علامت دو نقطه، به نوشتن ادامه لید مقاله میپردازیم. وجود کلمه کلیدی در پاراگراف اول مقاله به گوگل میفهماند که مقاله مورد نظر در این کلمه یا عبارت حرفی برای گفتن دارد.
بهتر است نسبت به تعداد کلمات لید، کلمه کلیدی یک تا چند بار در آن تکرار بشود. البته از زیاده روی بپرهیزید. این کار باید به صورت کاملا طبیعی انجام بشود.
3_ جمع بندی انتهای محتوا
یک مقاله حرفه ای با یک جمع بندی حرفه ای تمام میشود. جمع بندی مقاله میتواند در زیرِ عنوانِ “کلام آخر” و در آخرین پاراگراف صفحه قرار بگیرد. وظیفه جمع بندی، رساندن یک خلاصه کوتاه از کل محتوا به مخاطب است. خیلی از مخاطبان علاقه ای به خواند و صرف زمان برای یک مقاله را ندارند و صرفا یک نگاه کوتاه به تصاویر، عناوین و پاراگراف آخر مقاله میکنند.
اگر بتوانید در پاراگراف آخر علاوه بر خلاصه نویسی مقاله، به یک موضوع جذاب در مقاله بپردازید و مخاطب را محبور به مطالعه مقاله کنید، میتوان گفت شما یک نویسنده محتوای حرفه ای هستید.
سعی شده این موضوع در جمع بندی این مقاله به کار گرفته شود تا یک مثال خوب برای شما مطالعه کنندگان عزیز باشد. در ضمن وجود کلمه کلیدی در جمع بندی به سئو مقاله کمک میکند.
4_ تعداد کلمات در سئو محتوا
تا اینجا با ساختار یک محتوای سئو شده آشنا شدید. حالا زمان آن است که به داخل مقاله برویم و جزء به جزء آن را برای شما توضیح دهیم.
تعداد کلمات یک مقاله اولین چیزی است که توسط گوگل برای امتیاز دهی به مقاله مورد تحلیل و بررسی قرار میگیرد.
در گذشته استاندارد نوشتن یک مقاله، بین 300 تا 500 کلمه بود اما امروزه این تعداد کلمه از نظر گوگل، یک محتوای زرد و حتی یک خبر به حساب می آید.
در مقالات آموزش سئو داخلی گفته شد که تعداد مناسب کلمه برای نوشتن یک مقاله بین 700 تا 1200 کلمه است. در بهترین حالت یک مقاله مفید دارای بیش از 2 هزار کلمه است. گوگل به مقالات بیشتر از 2 هزار کلمه ارزش زیادی میدهد. این نوع مقالات توسط برایان دین، مدیر سایت انگلیسی بک لینکو، اصطلاحا مقالات آسمان خراش (sky scraper) نام گرفته اند.
قدرت این مقالات برای دریافت جایگاه در گوگل بسیار زیاد است. حتی در کلمات پر رقابت و سخت.
5_ ارزش چگالی کلمه کلیدی
منظور از چگالی کلمه کلیدی، تکرار آن نسبت به کل متن است. در گذشته استاندارد چگالی کلمه کلیدی چیزی بین 1 تا 3 درصد بود اما با تازگی گوگل به آپدیت الگوریتم خود، این موضوع را عنوان کرد که از ارزش چگالی کلمه کلیدی نسبت به گذشته به شدت کاسته شده.
در وب فارسی همیشه الگوریتم های گوگل پس از زمان زیادی شروع به کار میکنند. ما به وضوح مشاهده میکنیم که هنوز هم تکرار کلمه کلیدی در متن مقاله از ارزش بالایی برخوردار است. اما مطمئنا رفته رفته از ارزش آن کم میشود.
پس بهتر است مانند گذشته بر روی تکرار آن تمرکز نکنید. ما در مدیریو تمرکز خاصی بر روی این موضوع نداریم و صرفا پس از ایجاد مقاله نگاهی گذرا به چگالی کلمه کلیدی آن میکنیم که اغلب بین هفت دهمِ درصد تا یک و نیم درصد است. (0.7% / 1.5%)
6_ وجود lsi در محتوای سئو شده
پس از کاهش ارزش کلمات کلیدی توسط گوگل، یک جایگزین برای آن معرفی شد. کلمات LSI یا مخفف و هم خانواده. این موضوع به قدرت هوش مصنوعی گوگل در ارزش گذاری سئو محتوا کمک شایانی میکند.
مطمئنا زمانی که شما در حال صحبت در مورد یک کلمه کلیدی باشید، باید به موضوعات پیرامون آن نیز بپردازید. به طور مثال زمانی که در یک مقاله به صحبت در مورد “اپلیکیشن فروگاشگاهی” میپردازید، در مورد کلماتی مثل طراحی سایت فروشگاهی، طراحی اپلیکیشن، فروشگاه اینترنتی و… نیز صحبت میکنید.
وجود داشتن یا نداشتن این کلمات هم خانواده و lSI تبدیل به یک معیار ارزش گذاری سئوی محتوا شده است.
وجود کلمات LSI علاوه بر متن مقاله، در عنوان، جمع بندی و متا دسکریپشن مقاله تأثیر بسزایی دارد.
7_ توضیحات مقاله (meta description)
توضحات مقاله یا متا دسکریپشن در صفحات نتایج جستجو و در زیر عنوان نشان داده میشود. توضیحات متا در صفحات سرچ به ندرت توسط مخاطب خوانده میشوند (حداقل من نمیخونمشون) اما در هر حال باید به جذاب ترین حالت ممکن نوشته شوند تا باعث جذب مطالعه کنندگان شوند.
بهترین حالت نوشتن توضیحات متا برای سئو محتوا، یکبار استفاده از کلمه کلیدی و دو بار استفاده از کلمات lSI است. البته این تعداد به صورت تجربی در سایت مدیریو به دست آمده و هیچ اجباری برای آن نیست.
8_ اهمیت تگ های h
تگ های هدینگ یا h اهمیت بالایی در مقاله دارد. از نظر مخاطب این تگ ها صرفا عنوان ها و زیر عنوان های مقاله را مشخص میکنند اما همانطور که گفته شد خیلی از مخاطبان به جای مطالعه کامل مقاله صرفا به عنوان ها و عکس ها و جمع بندی مقاله نگاه میکنند.
در این زمان یک عنوان جذاب در میان مقاله میتواند باعث جلب نظر مخاطب شود.
از نظر گوگل تگ های h کاربر دیگری در مقاله دارند. هر مقاله صرفا میتواند یک تگ h1 و آنهم برای عنوان مقاله داشته باشد. عنوان های بعد از h1، در تگ های h2 قرار میگیرد و به ترتیب و هر عنوان میتواند به عنوان های پایین تر خرد شود.
حتی الامکان در تگ های h2 و h3 از کلمه کلیدی خود استفاده کنید اما نه به صورتی که این موضوع باعث از دست رفتن زیبایی مقاله شما بشود.
9_ لینک سازی داخلی برای سئو محتوا
لینک سازی داخلی سایت یکی از مهم ترین فاکتور های گوگل برای سنجش اعتبار یک سایت است. در سئو محتوا لینک سازی داخلی چندین کاربرد دارد. اولین کاربرد آن، کاهش نرخ پرش و افزایش زمان ماندگاری کاربر، با ایجاد گردش بین مقالات برای کاربر است.
اگر بتوانید به خوبی و در زمان مناسب مقالات مناسب را به کاربر خود پیشنهاد دهید و او را وادار به کلیک کنید، به شدت نرخ پرش سایت را کاهش داده و زمان ماندگاری او را افزایش میدهید.
هدف بعدی از لینک دهی داخلی در سایت، افزایش اعتبار صفحات دیگر است. هرچه لینک سازی داخلی سایت بر روی مقالات خاصی تمرکز داشته باشد، این مقالات ارزش بیشری پیدا میکند. همینطور متنی که به صفحه مورد نظر لینک میشود (انکرتکست) باعث میشود تا گوگل متوجه شود که دقیقا صفحه مقصد دارای چه کلمه کلیدی است.
10_ لینک به خارج از محتوا
این موضوع هنوز در ایران به خوبی جا نیوفتاده اما باید بدانید که لینک سازی در محتوا صرفا لینک دادن به صفحات دیگر مقاله نیست. استفاده صحیح از لینک های خارجی میتواند به شدت باعث افزایش سئو محتوای شما بشود.
اما لینک به چه سایت هایی؟
بهترین استراتژی برای لینک دهی به خارج از سایت، لینک دادن به صفحات مرتبط سایت های معتبر در این زمینه است. ترجیحا بهتر است تا این سایت ها، رقبای شما نباشند. ما در مدیریو از سایت های خارجی معتبری مانند سایت moz استفاده میکنیم. حیطه فعالیت این سایت با اکثر مقالات ما مرتبط است، یک سایت معتبر است و رقیب ما نیز محسوب نمیشود.
برای لینک دادن به این سایت های از انکر تکست های نامرتبط استفاده کنید و نهایتا در هر محتوا یک تا 3 لینک خارجی ایجاد کنید، نه بیشتر.
11_ لینک یا url محتوا
هر صفحه از سایت دارای یک آدرس یا لینک است. نام دیگر این آدرس url است. url ها در سئوی محتوا و سئو صفحه نیز تأثیر گذار هستند. شما میتوانید قالب های مختلفی برای url سایت خود انتخاب کنید، مانند خیلی از سایت ها از علامت های طولانی استفاده کنید و یابه جای حروف، از اعداد کمک بگیرید.
اما بهترین استراتژی برای ایجاد یک url، نوشتن یک متن معنی دارد است. این متن میتواند فارسی یا انگلیسی باشد اما نکته حائز اهمیت آن، این است که بهتر است در آن از کلمه کلیدی مقاله استفاده شود. برای این منظور نگاهی به url صفحات در مدیریو بیاندازید.
13_ ارزش تصاویر
تصاویر نقش بسیار مهمی را در سئو محتوا ایجاد میکنند. اولین تأثیر آن در ذهن مخاطب است. وجود عکس های زیبا و گرافیکی میتواند باعث ایجاد علاقه در مخاطبان برای مطالعه آن شود.
گوگل به شدت به وجود عکس در محتوا اهمیت میدهد و درصورت عدم وجود آن، مقداری از اعتبار سئو محتوا را کاهش میدهد. تعداد عکس های محتوا میتواند نسبت به نوع محتوای شما مشخص شود اما در مقالات آموزشی معمولی بهتر است پس از هر 300 تا 400 کلمه از یک عکس استفاده کنید.
البته استفاده از عکس خود دارای اصولی است که قبلا در مقاله آموزش سئو تصاویر به این موضوع پرداختیم.
14_ وجود مدیا در محتوا
منظور از مدیا در محتوا وجود ویدیو و صوت است. وجود نداشتن مدیا در محتوا به سئو آن ضربه ای نمیزند اما وجود داشتن آنها به شدت به سئو شما کمک میکند. وجود فیلم در صفحه به مقدار قابل توجهی از نرخ پرش شما میکاهد. همینطور رضایت مخاطب از شما را بالا میبرد.
علاوه بر آن میتوانید با استفاده از اشتراک گذاری ویدیو خود در شبکه های اجتماعی مختلف، باعث محبوبیت محتوای خود بشوید.
15_ انتشار و اشتراک گذاری محتوا
به عنوان آخرین نکته، به انتشار و اشتراک گذاری محتوا رسیدیم.
پس از انتشار محتوا در سایت، نوبت به انتشار آن در سطح وب است. اولین دلیل برای انتشار و اشتراک گذاری محتوا، جذب مخاطب برای آن است. پس از آن دریافت لینک و لینک سازی خارجی که به سئو خارجی محتوا و سایت ما کمک میکند و در انتها افزایش محبویت مقاله است.
راه های زیادی برای اشتراک مقاله یا لینک آن وجود دارد از جمله:
- تلگرام
- اینستاگرام
- توییتر
- فیبسوک
- وبلاگ ها
- انجمن های پرسش و پاسخ
- قسمت کامنت سایت های دیگر
- و…
جمع بندی
در این مقاله 14 نکته اساسی برای تولید محتوای سئو شده را برای شما بیان کردیم و عنوان کردیم که برای بهینه سازی و سئو محتوا به چه مواری نیاز دارید. همینطور در آن به توضیح مبحث دادن لینک خارجی به سایت های دیگر از محتوا پرداختیم که برای اکثر وبمستران یک سؤال بدون جواب بود.
در انتها اگر هنوز هم سؤالی در ذهن شما باقی مانده است میتوانید در قسمت نظرات آن را عنوان کنید تا متخصصان مدیریو به آن پاسخ دهند.
یک پاسخ
عالی بود