کمپین بازاریابی دیجیتال مهم ترین راه افزایش فروش و برندینگ یک سازمان، شرکت یا … در فضای اینترنتی است. امروزه حضور فعال و موثر در دنیای دیجیتال جزوی ضروری برای تمامی شرکتها و سازمانهاست و به یک اصل اساسی تبدیلشده است. با توجه به اینکه این روش بسیار مؤثرتر و کارآمدتر و کمهزینهتر از سایر روشهای بازاریابی درگذشته است بر آن شدیم که یک مقاله درباره چیدن یک کمپین بازاریابی دیجیتال ارائه دهیم.
کمپین بازاریابی دیجیتال چیست؟
تمامی تلاشهای شما درزمینهٔ بازاریابی آنلاین ازجمله ایمیل مارکتینگ، بروشور آنلاین، تبلیغات اینترنتی و … همگی جزو بازاریابی دیجیتال (digital marketing) بهحساب میآیند و اینها تماما میتوانند در یک کمپین بازاریابی دیجیتالی قرار بگیرند. برای برگزاری و طراحی کمپین بازاریابی دیجیتال باید یک سلسه مراحلی طی شود تا بتوان یک کمپین بازاریابی دیجیتال خوب و بدون نقص اجرا کرد. هدف از اجرای یک کمپین بازاریابی دیجیتال میتواند ایجاد فروش بیشتر در خدمات ومحصولات و یا برندسازی برای کسب و کار و در نهایت کسب در آمد بیشتر است. در این مقاله میخواهیم روشها و مراحل چیدن یک کمپین بازاریابی دیجیتال را برای شما عزیزان توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
سلسه مراتب کمپین بازاریابی دیجیتال
ایجاد یک کمپین بازاریابی دیجیتال نیز برای خود اصول، قوائد و سلسله مراتبی دارد که باید به ترتیب اهمیت و اولویت اجرا شود. البته این سلسله مراتب میتواند نسبت به نیاز و شرایط شما طراحی شود. در ادامه رایج ترین و کامل ترین نوع طراحی کمپین بازاریابی دیجیتال را برای شما لیست کرده و توضیح میدهیم.
در صورتی که در هرکجای این کمپین نیاز به کمک داشتید، میتوانید آن را به متخصصان سایت مدیریو بسپارید. در نظر داشته باشید که سایت مدیریو در طراحی کمپین دیجیتال از صفر تا صد و اجرا میتواند به شما کمک کند.
نقش ایجاد وب سایت در کمپین بازاریابی دیجیتال
اولین گام برای حضور در دنیای دیجیتال ایجاد یک وبسایت است. برای ایجاد یک وب سایت شما حتما نیاز به داشتن دانش برنامه نویسی ندارید، میتوانید کار خود را با یک سایت وردپرسی آغاز کنید، طراحی سایت با وردپرس نیاز به آموختن دانش کد نویسی ندارد و شما میتوانید در کمترین زمان و با استفاده از آموزش های رایگان سایت مدیریو سایت وردپرسی خود را ایجاد کنید. در صورت نیاز به صفحه آموزش طراحی سایتمراجعه کنید.
سئو (seo) و اهمیت آن در بازاریابی دیجیتال
سئو (seo) همان بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجوگر است. یعنی استفاده از تکنیکها و روش هایی که رتبه ی وب سایت شما را در کلمه مدنظرتان، در نتایج جستجوی موتورهای جستجوگر مانند گوگل ارتقاء دهد. یعنی هر بار کاربران عبارت مرتبط با موضوع وب سایت شما را در گوگل، یاهو و بینگ جستجو کردند، وب سایت شما بالاتر از همه وب سایت ها در صفحه نتایج نمایش داده شود.
شما میتوانید برای بهینه سازی و سئو سایت خود در گوگل به متخصصان این حوزه مراجعه کنید.
سئو چه نقشی در کسب و کار شما می تواند داشته باشد
برای فهمیدن این موضوع که سایت شما پس از سئو شدن در کلمه مورد نظر تا چه تعداد میتواند مخاطب و مشتری برای شما به وجود آورد، یکی از مثال های واقعی را برایتان بیان میکینم. کلمه (طراحی سایت) در گوگل ماهانه هشت هزار بار سرچ میشود و جالب است بدانید که از این تعداد حدود 70 درصد فقط به 5 سایت اول گوگل مراجعه میکنند. این فقط کی از کلماتی است که یک سایت میتواند با آن سئو شده و از آن کسب درآمد کند.
بازاریابی موتورهای جستجوگر (SEM) در کمپین دیجیتال
در مورد معنا و مفهوم SEM و تفاوت آن با SEO هنوز تفاوت نظر های زیادی وجود دارد و ممکن است خیلی از افراد مفهوم این دو را اشتباه بگیرند. به ظور کلی به هرنوع فعالیتی که از طریق موتور های جستجو گر برای بازاریابی انجام شود، SEM میگویند که مخفف کلمات :serch engin marketing به معنای بازاریابی از طریق موتور های جستجو گر است. با این تعریف احتمالا متوجه شدید که seo خود زیرمجموعه ای از sem است. از زیر شاخه های دیگر sem میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تبلیغات کلیکی (ppc)
در این روش شما با ثبت تبلیغ خود در سایت های بزرگ و پر مخاطب به ازای دریافت هر کلیک روی تبلیغ خود، هزینه ای را پرداخت میکنید. محبوب ترین این نوع تبلیغات، تبلیغات از طریق گوگل ادوردز (adwords) است که گوگل با دریافت هزینه، تیلغات شمارا در نتایج خود روی کلمه دلخواه شما نشان میدهد.
وب دایرکتوری
در این روش شما با پرداخت پول به سایت های بزرگ ، سایت شمارا در کنار سایت های دیگر و با توجه به حیطه فعالیت سایت شما، در دسته بندی مخصوص خود قرار میدهند.
نکته حائز اهمیت در استفاده از این روش ها این است که، همیشه باید در نظر داشته باشید قبل از استفاده از روش های دیگر sem به سئو سایت خود اهمیت دهید تا نتایج مطلوبی عاید شما و کسب و کارتان شود.
4- بازاریابی شبکه های اجتماعی
در یک کمپین دیجیتال مبتنی بر سایت، شبکه های اجتماعی میتوانند کمک شایانی در افزایش مخاطبان و در نهایت رساندن شما به هدفتان کنند. در این شیوه شما با استفاده از شبکههای اجتماعی پرمخاطب مثل فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، لینکدین، گوگل پلاس، تلگرام و یا هر شبکه اجتماعی دیگری که احتمال وجود کاربران هدف شما بیشتر در آنهاست میتوانید کاربرانی را برای وبسایت خود جذب نمایید.
اما شما باید پیش از هر کاری بررسی کنید که کدام شبکههای اجتماعی برای بازاریابی تجارتتان مناسب و مؤثرتر هستند و کاربران موردنظر شما بیشتر در کدام شبکههای اجتماعی عضو هستند.سپس شما با ایجاد یک پروفایل تجاری در این شبکههای اجتماعی میتوانید درزمینهٔ جذب حداکثری مخاطب تلاش نمایید. فعلا پرمخاطب ترین شبکه اجتماعی اینستاگرام است که کسب و کار های زیادی در آن در حال فعالیت هستند، شما میتوانید با ایجاد یک حساب بیزینسی در اینستاگرام و شروع بازاریابی اینستاگرام، علاوه بر کمک به سئو سایت خود، به افزایش فروش و برندینگ خود نیز کمک کنید.
انتخاب محتوای مناسب برای شبکه های اجتماعی
فقط یک نکته را باید رعایت کنید و آن این است برای هر شبکهی اجتماعی جداگانه باید محتوا تهیه کنید. مثلاً در اینستاگرام با استفاده از عکسها و ویدیوهای کوتاهمدت نتیجهی بهتری میگیرید. در یوتیوب با استفاده از ویدیو؛ بازاریابی امکانپذیر است. پس باید متناسب با هر شبکهی اجتماعی محتوای مناسب تولید کنید.
شبکههای اجتماعی یک ابزار مناسب برای برندینگ و یا شناساندن برند شما به کاربران است زیرا ارتباط و تعامل شما با کاربران در شبکههای اجتماعی روزانه است.
کاربران دائماً با شما در تماس هستند و این امر باعث میشود که شما بتوانید با تکرار، برند خود را به آنها بشناسانید ازاینرو بهتر است که یک نشان یا آرم تجاری هم داشته باشید تا کاربران آن را به خاطر بسپارند و برند شما برای آنها ماندگارتر شود. پس بهتر است برای انتخاب لوگوی خود دقت کنید و بعداً آن را تغییر ندهید زیرا تمامی تلاش هایتان بر باد تأثیر خوبی بر ذهن مخاطب ندارد.
5- تولید محتوا در کمپین بازاریابی دیجیتال
مهمترین پارامتر سیاستهای گوگل برای رتبهبندی سایتها (SEO) همین تولید محتواست. البته نه هرنوع محتوایی، بلکه شما باید توانایی تولید محتوا سئو شده داشته باشید.
محتوا میتواند در فرمتهای مختلفی وجود داشته باشد مثل پستهای وبلاگ، اینفوگرافیک تا وبینارها، تصاویر، ویدیوها و … که یک سایت باید بسیاری از انواع محتواها را در خود داشته باشد. این محتوا باید هم جذاب باشد و هم کاربر را بهسوی برند شما بکشاند.
نکته مهم در تولید محتوا، این است که شما باید بتوانید در سایت خود بازاریابی محتوا را پیاده سازی کنید تا ب بهترین نحو بتوانید فروش سایت خود را بالا ببرید.
اگر شما موفق شوید یک محتوای جذاب تولید کنید علاوه بر اینکه کاربران و مخاطبان را به مشتریانی برای خود تبدیل کردهاید شانس به اشتراکگذاری محتوایتان را نیز چندید برابر میکنید. این کار دربرند سازی نقش و تأثیر زیادی دارد و همچنین باعث بهبود رتبه سایت شما در موتورهای جستجوگر میشود.
6- ایجاد تبلیغات آنلاین
تبلیغات آنلاین به معنی ایجاد کردن تبلیغاتی برای مخاطبان دنیای آنلاین و دیجیتال است که البته انواع مختلفی دارد. بهعنوانمثال شما میتوانید در سایتهای پربازدید یا اپلیکیشن های پرطرفدار، تبلیغاتی ایجاد کنید که کاربران در این وبسایتها یا اپلیکیشن ها بتوانند آنها را مشاهده کنند. البته هزینهی این تبلیغات بسیار بالاست و بازدهی آنها نیز کمتر از روشهای دیگر است زیرا برای مشتریان هدف تهیه نشده و برای عموم مردم است که ممکن است هیچ علاقهای به برند شما نداشته باشند.
7- بازاریابی مجدد
این روشها برای کاربرانی تهیه میشود که برای یکبار به وبسایت شما مراجعه کردهاند. با استفاده از فنّاوری کوکی میتوان اطلاعات کاربرانی که برای یکبار به وبسایت شما آمدهاند را ذخیره کرد تا در مراجعات بعدی در وبسایت آنها را با اطلاعات جستجوهای قبلی کاربر بتوان شناسایی کرد. نرخ رشد تبدیل کاربران به مشتریان در روش های هدفگذاری مجدد و بازاریابی مجدد بسیار بالا است؛ زیرا کاربرانی که مجدداً به یک وبسایت مراجعه مینمایند حتماً به خدمات و محصولات آن وبسایت علاقهمند شدهاند و درواقع احتمال خرید زیادی به همراه دارند.
8- بازاریابی موبایل
بر اساس آمارها این نوع کمپین بازاریابی دیجیتال سوددهی زیادی دارد. در این شیوه شما باید وبسایت خود و تمامی محتواهای آن را برای تلفن همراه بهینه کنید بهطوریکه کاربران بدون اسکرول کردن و یا کوچک و بزرگ کردن صفحات وبسایت بتوانند بهسادگی از وبسایت شما بازدید کنند. با توجه به اینکه بسیاری از کاربران اینترنت از تلفن همراه برای ورود به دنیای دیجیتال استفاده میکنند بنابراین بهصورت طبیعی سوددهی روشهای بازاریابی تلفن همراه نیز رشد چشمگیری داشته است. پیشنهاد ما اهمیت بیشتر به این حوزه از بازاریابی است.
9- بازاریابی تعاملی
در این روش شما باید کاری کنید که کاربر بعد از ورود به سایت شما بتواند با وبسایتتان تعامل داشته باشد. روشهای آمارگیری و تحقیقات در این زمینه نشان میدهد که 60 درصد کاربران تمایل دارند که با کمپینی که از آن خرید کردهاند ارتباط و تعامل داشته باشند. همچنین بسیاری از کاربران از وبسایت و یا کمپینی که با آنها ارتباط داشتهاند انتظار دارند که بازخوردهای خود را با آنان در میان بگذارند و اگر آن سایت جایی برای این بازخوردها داشته باشد برای کاربران اعتماد بیشتری ایجاد میشود.
10- ایمیل مارکتینگ
بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ یک روش کمپین بازاریابی دیجیتال است که شما با استفاده از ارسال ایمیلهای تبلیغاتی به افراد مختلف آنها را تشویق به خرید از وبسایتتان میکنید. این روش امروزه از بازدهی کمتری برخوردار است اما هنوز خیلی از افراد از این شیوه برای بازاریابی دیجیتال خود استفاده میکنند. در استفاده از این روش باید دقت کنید تا ایمیلهای ارسالی شما بهعنوان اسپم از جانب کاربران شما شناخته نشود زیرا اسپم شدن تعداد زیادی از ایمیلهای شما توسط کاربران موجب میشود که موتورهای جستجوگر مانع ادامه فعالیت کمپین بازاریابی ایمیلی شما شوند.
11- سیستم همکاری درفروش
افیلیت مارکتینگ یا همان سیستم همکاری درفروش یک شیوه از بازاریابی دیجیتال است که شما از دیگر وبسایتها میخواهید محصولات و یا خدمات شمارا در وبسایت خود تبلیغ نمایند و زمانی که یک مشتری برای شما ارسال شد یک پورسانت یا مقداری از فروش برای آن وبسایت در نظر بگیرید. در این شیوه شما هم میتوانید نقش یک تبلیغکننده برای وبسایتهای دیگر را داشته باشید و هم نقش تبلیغ شونده در وبسایتهای دیگر داشته باشید و در یک سیستم افیلیت مارکتینگ نقش ایفا کنید.
12- تحلیل نتایج
یکی از مهمترین و مؤثرترین قسمتهای یک کمپین بازاریابی دیجیتال همین تحلیل نتایج است. این کار به شما کمک میکند آمارهای مهم و ارزشمندی از نتایج حاصل از هرکدام از کمپینهای بازاریابی به دست شما آید. شما میتوانید میزان موفقیت این کمپینها را بررسی و ارزیابی کنید و اشتباهات خودتان را درست کنید.
همچنین برای ایجاد یک کمپین مفیدتر و بهتر در آینده به شما کمک میکند. از ابزارهای آنالیز که در این راه میتواند کمک زیادی به شما کند میتوان گوگل آنالتیکز، اسپرینگ متریکز، ووپرا (Woopra) و مینت (Mint) نام برد. شما بهتر است استفاده از این ابزارها را بیاموزید تا بتوانید نتایج حاصل از هر کمپین را موردبررسی قرار دهید.
سخن آخر:
زمانی که شما وارد کمپین بازاریابی دیجیتال میشوید باید روشهای مختلف را موردبررسی قرار دهید و ببینید کدام روش نتایج بهتر و سودمندتری برای شما داشته است. در این راه باید خود را مجهز به علم روز کنید و جدیدترین روشها را یاد بگیرید تا زودتر از دیگران به نتایج بهتری برسید.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد اگر شما فکر میکنید راههای بهتر و مؤثر تری هست که در این مقاله به آن اشاره نشده لطفاً با ما به اشتراکگذارید.