چک لیست و مهم ترین نکات برای تولید محتوا در سایت

تولید محتوا در سایت

تولید محتوا در سایت روش های گوناگونی دارد. شما باید بتوانید با هوشیاری کامل محتوا مورد نیاز سایت خود را در بین انواع محتوا انتخاب کنید.
برای انتخاب نوع تولید محتوا در سایت باید در ابتدا هدف سایت خود را انتخاب کنید و سپس تصمیم گیری کنید.

شرکت مدیریو با سابقه چندین ساله در بحث تولید محتوا در سایت و همینطور آموزش تولید محتوا برای سایت، میتواند به خوبی به شما در این راه کمک کند.
در این مقاله قصد داریم موارد مهم و تأثیر گذار روی تولید محتوا در سایت شما را بررسی کنیم تا در انتها بتوانید به خوبی هدف خود برای تولید محتوا را بدانید و هرچه سریع تر به آن دست پیدا کنید.

اگر هنوز به درستی با تولید محتوا آشنایی ندارید،میتوانید به مقاله نقشه راه برای آموزش تولید محتوا مراجعه کنید و درآنجا نقشه پیش روی خود جهت یادگیری تولید محتوای را مشاهده کنید.

دلیل تولید محتوای سایت

دلیل و اهمیت تولید محتوا در سایت، جذب مخاطب مخصوصا از طریق گوگل و موتور های جستجو است.

در ابتدا باید هدف تولید محتوا در سایت خود را مشخص کنید.
برای این کار باید هدف سایت خود را مشخص کنید!

چه سایتی دارید؟ یک سایت فروشگاهی؟ یا یک سایت تولید محتوا؟
اصلا هدف شما از راه اندازی سایتتان چیست؟ کسب درآمد اینترنتی؟ آگاه سازی عمومی و اهداف خیرخواهانه؟ بازاریابی غیر مستقیم برای یک محصول یا برند؟

با توجه به اینکه اغلب افراد جهت کسب درآمد مستقیم سمت طراحی سایت می‌آیند، با رویکرد کسب درآمد اینترنتی متن مقاله را جلو میبریم.

تولید محتوا در سایت محتوایی

سایت های محتوایی یکی از راه کسب درآمد از اینترنت هستند. این نوع درآمد اینترنتی اغلب توسط افرادی که میخواهند پا به دنیای اینترنتی بگذارند، دست کم گرفته میشود. زیرا این افراد درآمد را صرفا در فروش محصولات در یک فروشگاه و اپلیکیشن فروشگاهی دیده اند و الگوی اغلب این افراد سایت دیجی کالا است.

در هرحال هر کدام از این ها، چه سایت فروشگاهی و چه سایت محتوایی، معایب و مزایای خود را دارند. اما موضوعی که روشن است این است؛ هردوی آنها نیاز به تولید محتوا دارند.

مشکل سایت های محتوایی این است که به درآمد رسیدن آن ها کمی زمانبر است، اما پس از گذشت این زمان، درآمد سرشاری در ازای کار و زحمت کم متوجه صاحب سایت میشود.

شما جهت تولید محتوا در سایت های محتوا محور در ابتدا باید یک حیطه خاص را انتخاب کنید. میتوانید به یک موضوع عمومی روی بیاورید، ولی مطمئن باشید اگر بتوانید در مورد یک حیطه و موضوع خاص مانند دیجیتال مارکتینگ، سئو، آموزش های برنامه نویسی و … روی بیاورید؛ بازخورد بسیار بهتری میگیرید.
پس از انتخاب حوزه فعالیت سایت، باید به دنبال انتخاب کلمات کلیدی مناسب باشید.

تولید محتوا در سایتانتخاب کلمات کلیدی برای تولید محتوا در سایت محتوایی

در انتخاب کلمات کلیدیِ مهم و اصلی سایتتان میتوانید از ابزار هایی گوگل مثل کیوردپلنر و یا نسخه رایگان آن، kwfinder استفاده کنید.
شما باید دو نوع کلمات کلیدی برای سایت خود انتخاب کنید:

  • کلمات کلیدی سخت و پر رقابت
  • کلمات کلیدی آسان و کم رقابت

کلمات کلیدی سخت برای آینده سایت و کلمات کلیدی آسان برای شروع کار و شناساندن خود به مخاطب و گوگل. اگر هنوز در ابتدای کار هستید، سعی کنید برای انتخاب کلمات کلیدی خود در تولید محتوا، از کلمات کم رقابت استفاده کنید.

مثلا ممکن است کلمه “طراحی سایت” یک کلمه مربوط به حوزه کاری شما باشد اما شما نمیتوانید فعلا برای کسب رتبه های برتر گوگل روی آن حساب کنید. زیرا رقابت در این کلمه بسیار بالاست.
میتوانید در عوض از کلمات لانگ تیل یا ((دراز)) استفاده کنید. زیرا رقابت در این کلمات کمتر است و شما میتوانید خود را در آنها به گوگل نشان دهید و با یک برنامه ریزی بلند مدت، روی کلمات اصلی خود نیز سایت خود را به صفحات اول گوگل بیاورید. به طور مثال کلمه “طراحی سایت در اصفهان” میتواند انتخاب خوبی به عنوان یک کلمه لانگ تیل برای شما باشد.

پس از انتخاب کلمات کلیدی، نوبت به انتخاب دسته بندی میرسید.

انتخاب دسته بندی برای تولید محتوا در سایت

پس از اینکه کلمات کلیدی خود را در دو دسته سخت و آسان انتخاب کردید، شروع به ساخت دسته بندی های دقیق برای هرچه بهتر شدن مسیر انتخابی مخاطب کنید.
اگر در زمینه دیجیتال مارکتینگ فعالیت میکنید، میتوانید یک دسته بندی به این صورت داشته باشید:

دیجیتال مارکتینگ:

  • سئو و بهینه سازی سایت
  • طراحی سایت
  • ایمیل مارکتینگ
    سپس میتوانید سئو و بهینه سازی را به دسته های دیگر خرد کنید:
  • سئو داخلی
  • سئو خارجی
  • سئو تکنیکال

علاوه بر آن میتواند به جای ایجاد دسته بندی برای اینها، از تگ ها استفاده کنید. یعنی یک دسته بندی آموزش سئو در سایت داشته باشید و 3 تگ با موضوعات : سئو داخلی، سئو خارجی، سئو تکنیکال.

این دسته بندی وسیع و مشخص به تولید محتوا در سایت شما کمک میکند و همینطور به کاربر کمک میکند به راحتی مقصد مورد نظر در سایت شما را پیدا کند.  اصطلاحا در این حالت سایت شما دارای UX (تجربه کاربری) خوبی میشود.
پس از انجام این کار ها، که میتوان آن ها را مباحث فنی خواند، باید شروع به تولید محتوا کنید.

شروع تولید محتوا برای سایت

الان زمان شروع تولید محتوا در سایت شماست.

اولین موضوعی که باید در تولید محتوای برای سایت محتوایی در نظر بگیرید، طریقه تولید محتوای رقبا است.
کلمه های کلیدی خود را سرچ کنید و 10تا 30 سایت برتر در آن کلمه را آنالیز کنید، رتبه های الکسای آنان را ببینید، محتوایشان را بخوانید و لینک های خارجی و داخلی محتوای آنان را بررسی کنید تا با طریقه کار آنها آشنا شوید.

اگر خودتان در زمینه فعالیتتان تخصص دارید مطمئنا به خوبی میتوانید به کیفیت سایت خود کمک کنید. اما در صورت نداشتن تخصص هم هیچ مشکلی وجود ندارد. فقط کافی است از منابع معتبر استفاده کنید. سایت های خارجی، کتاب های رایگان و غیر رایگان، مجلات و حتی همان سایت های اول گوگل.

پیشنهاد ما این است که ده مقاله اول گوگل در کلمه مورد نظر را بخوانید، سپس از زبان خود یک محتوای کامل و جامع دربرگیرنده تمام این 10محتوا را بنویسید.

شروع تولید محتوا در سایتتولید محتوا در سایت فروشگاهی

تولید محتوای برای سایت فروشگاهی با تولید محتوای برای سایت محتوایی متفاوت است.

شما در سایت فروشگاهی دارای تعداد زیادی محصول هستید.
ممکن است نیاز داشته باشید روی هر محصول در صفحات سرچ بالا باشید و در مقابل ممکن است به دلیل تنوع بالای محصول این امر ممکن نباشد و فقط شما نیاز به بالا بودن در دسته بندی آن محصول داشته باشید.

به طور مثال شما یک سایت فروش لوازم الکترونیکی را راه اندازی میکنید. با توجه به بالا بودن تنوع این دسته بندی، شما نمیتوانید زمان زیادی را صرف نوشتن محتوا برروی هر محصول کنید. پیشنهاد ما این است که در ابتدا مانند سایت دیجی کالا عمل کنید!!

دیجی کالا به جای تولید محتوا و سئو روی هر محصول، سایت خود را روی دسته بندی ها بهینه سازی کرده است.
به طور مثال شما با سرچ کلمه “خرید موبایل” در گوگل با سایت دیجی کالا در رتبه اول مواجه میشوید، اما با سرچ کلمه خرید samsung j5 ، با سایت های دیگری روبرو میشوید.

بهتر است شما نیز اول شروع به تولید محتوا برای بالا بردن رتبه سایتتان در دسته بندی ها کنید، سپس به تولید محتوای تخصصی هر محصول روی بیاورید تا در این زمان، وقت شما تلف نشود و تا زمان بالا آمدن در کلمات تخصصی، مشتری های خود را از سمت کلمات مربوط به دسته بندی ها دریافت کنید.

البته اینکه تمرکز تولید محتوا در سایت در ابتدا روی دسته بندی ها باشد و یا روی موضوعات تخصصی، تصمیم شما است و نسبت به برنامه ریزی شما برای آینده انتخاب میشود. اگر توانایی هزینه و رقابت رو یکلمات دسته بندی که اغلب کلمات کلی و سخت هستند را ندارید، میتوانید از ساختاری که برای تولید محتوا در سایت محتوایی گفته شد استفاده کنید و ابتدا در کلمات بلند و آسان رتبه بگیرید و سپس روی دسته بندی ها کا کنید.

حالا زمان انتخاب کلمات کلیدی است این سؤال پیش می آید که، آیا شما میتوانید در کلمه ای مثل فروش موبایل با دیجی کالا رقابت کنید؟

انتخاب کلمه کلیدی جهت تولید محتوا در سایت فروشگاهی

برای انتخاب کلمه کلیدی سایت فروشگاهیتان نیز باید همان استراتژی انتخاب کلمه کلیدی برای سایت های محتوایی را پیش بگیرید.
در سایت های فروشگاهی رقابت بسیار بالاست. شما باید در ابتدا بتوانید روی کلمات طولانی سئو و بهینه سازی شوید، سپس با کمک از اعتباری که دریافت کرده اید، به سمت سئو کلمات سخت بروید.

به طور مثال سعی کنید در کلمه “خرید موبایل سامسونگ در اصفهان” سایت خود را بهینه کنید و سپس به سمت کلمه “خرید موبایل” بروید. پس از انتخاب کلمه کلیدی، باید تصمیم بگیرید چه نوع محتوایی برای سئو سایت فروشگاهی خود بنویسید.

سئو محتوا در سایت فروشگاهی

برای سئو سایت فروشگاهی از طریق محتوا باید به خوبی بتوانید یک محتوای جامع در اختیار مخاطب قرار دهید.
میتوانید یک محتوای 3 هزار کلمه ای در مورد آخرین پرچمدار اندرویدی سامسونگ بنویسید و در آن از تاریخچه پیدایش شرکت سامسونگ و سیستم عامل اندروید تا نحوه ساخت این گوشی صحبت کنید.
اما به نظر شما یک محتوای طولانی با این مضامین و محتوا، به درد فردی که قصد خرید یک تلفن همراه را دارد میخورد؟ مطمئنا نه.

پیشنهاد ما به شما، برای سئو در کلمات و سایت فروشگاهی، نوشتن محتوای مقایسه ای و نقد است. شما باید بتوانید دقیقا به تمامی سؤال های مخاطب در مورد این محصول پاسخ دهید. بتوانید در صورت نیاز این محصول را با دیگر محصولات هم رده خود مقایسه کنید و درآخر یک مشخصات دقیق از اندازه صفحه نمایش گرفته تا قیمت به روز محصول را به مخاطب ارائه دهید.

برای ایده گرفتن در این مورد بهتر است حتما به سایت رقبا سربزنید و تولید محتوا در سایت آنها را با تولید محتوای سایت خود مقایسه کنید.
اغلب گفته میشود که کپی برداری کار اشتباهی است. شما قرار نیست کپی برداری کنید. شما قرار است با یک آنالیز کلی میان رقبا ایده هایی بگیرید و آنهارا بهتر از تمامی آنها در سایت خود پیاده کنید.سئو محتوا برای سایت

کلام آخر :

در انتها باید به شما این نکته را یادآور شویم که، تولید محتوا در سایت تنها یکی از راه های جذب مخاطب است.
به هیچ عنوان از تولید محتوای شبکه های اجتماعی غافل نشوید. این را در نظر داشته باشید که تعداد بسیار بسیار زیادی از مخاطبان هدف شما در همین شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام و فیسبوک هستند.

پیشنهاد برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می‌خوانید

جستجو
Hidden