افیلیت مارکتینگ affiliate marketing: در دنیای اینترنت روش های بسیار زیادی برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی سود ده وجود دارد. بهانه بسیاری از افراد برای وارد نشدن به دنیای اینترنت جهت راه اندازی کسب و کار، سرمایه بر بودن آن است. اگر کمی منطقی نگاه کنیم شاید این بهانه یک دلیل موجه باشد اما برای افرادی که کسب در آمد از اینترنت را فقط در راه اندازی یک انبار و فروشگاه اینترنتی میبینند.
افیلیت مارکتینگ یا سیستم همکاری در فروش، یکی از روش های کسب در آمد از اینترنت با سرمایه کم است. در ادامه این مقاله به آموزش افیلیت مارکتینگ میپردازیم و برای شما کاملا توضیح میدهیم که روش کسب در آمد از آن به چند راه و چگونه ممکن است.
افیلیت مارکتینگ چیست؟
بهتر است به جای یک تعریف خشک و ادبی، با یک مثال به تعریف افیلیت مارکتینگ بپردازیم:
بسیاری از فروشگاه ها و شرکت، در طول سال برای فروش محصولات خود اقدام به استخدام بازاریاب میکنند اما برای پرداخت دستمزد به آنها، حقوق ثابتی در نظر نمیگیرند بلکه توافق میکنند تا درصدی از فروشی که توسط آنها اتفاق افتاده را به آنها بدهند.
به طور مثال یک شرکت طراحی سایت، چند نفر بازاریاب استخدام کرده و به ازای هر فروش، 20 درصد از کل مبلغ را به بازاریاب فروشنده محصول یا خدمات میپردازد.
روند کار افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی پورسانتی مشابه مثال بالاست با این تفاوت که افیلیت مارکتینگ در دنیای اینترنت و توسط وبسایت و وبلاگ ها اتفاق می افتد.
روش کار به این صورت است که سایت هایی که دارای محصولات یا خدمات هستند، اقدام به همکاری با سایت ها و وبلاگ های دارای بازدید کننده میکنند و تبلیغات کالای خود را در آن ها قرار میدهند.
پس میتوان گفت که یک برنامه افیلیت مارکتینگ از 3 بخش تشکیل میشود:
- سایت فروشنده یا merchent (صاحب کالا یا خدمات)
- سایت انتشار دهنده تبلیغ یا ناشر افیلیت
- و در نهایت نیز کاربر
اما کسب درآمد از افیلیت مارکتینگ چگونه است؟ کسب درآمد از این روش بسته به هدفی است که سایت اصلی یا دارنده محصول (merchent) مشخص میکند. در ادامه به این موضوع به صورت مفصل میپردازیم:
کسب در آمد از افیلیت مارکتینگ چگونه است؟
احتمالا اگر آشنایی کمی با افیلیت مارکتینگ داشته باشید، تصور میکنید که تنها روش درآمد از آن، فروش محصول دیگران و دریافت پورسانت است. اما اینطور نیست!!
زمانی که قرار است به توضیح روش های کسب درآمد از افیلیت مارکتینگ بپردازیم، متوجه این موضوع میشویم که افیلیت مارکتینگ بسیار گسترده تر از مثال استخدام بازاریاب برای فروش محصول است.
به طور کلی میتوان گفت 5 روش برای دریافت پورسانت از طریق این کسب و کار اینترنتی وجود دارد که تفاوت آنها صرفا در هدفی است که سایت فروشنده مشخص میکند. این 4 روش عبارت اند از:
1_ پرداخت به ازای نمایش (cpm)
cpm یا Cost per mile به معنای پرداخت به ازای هزار بار نمایش است.
این روش از افیلیت مارکتینگ ابتدایی ترین نوع از آن است و میتوان آن را صرفا تبلیغات دانست. در این روش، هزینه ای که merchent به ناشر افیلیت پرداخت میکند بر اساس تعداد دفعاتی است که بنر یا تبلیغات آن در سایت ناشر بازدید خورده است.
این روش اغلب در کمپین های بازاریابی دیجیتالی استفاده میشود که در آن نیاز به برندسازی و آگاهی از برند داشته باشند.
تعداد دفعات بازدید بنر را میتوان از بازدید صفحه مورد نظر یا روش های دیگر تشخیص داد. البته این روش به دلیل سوء استفاده و تقلب هایی که ممکن است صورت بگیرد دیگر مانند قبل در بین merchent ها محبوبیتی ندارد.
2_ پرداخت به ازای کلیک (ppc)
ppc یا pey per click به معنای پرداخت به ازای کلیک است.
ppc را میتوان محبوب ترین روش افیلیت مارکتینگ دانست. در این روش بنر، تبلیغات متنی و یا… سایت فروشنده در سایت ناشر قرار میگیرد و نسبت به توافقی که صورت میگیرد، به ازای هر کلیک کاربر بر روی تبلیغ، هزینه ای به ناشر توسط فروشنده پرداخت میشود. این روش به دلیل ریسک و دردسر پایین دارای محبوبیت زیادی چه در بین ناشران و چه merchent ها است.
ppc را میتوان از قدیمی ترین انواع تبلیغات دانست، بزرگترین شرکت ارائه دهنده تبلیغات ppc شرکت گوگل است،
3_ پرداخت به ازای خرید (cps)
cost pey sell یا cps به معنای پرداخت هزینه در ازای خرید است. این روش مطمئن ترین روش تبلیغاتی افیلیت است و شاید بتوان ماهیت افیلیت مارکتینگ را در تبلیغات cps دانست. در این روش سایت ناشر، بنر یا تبلیغات سایت فروشنده را در سایت خود قرار میدهد. لینکی که در سایت ناشر قرار میگیرد، از لینک های قابل ردیابی هستند به این صورت که تمامی رفتار های کاربر پس از انتخاب لینک و ورود به سایت سایت فروشنده، ثبت میشوند.
در صورتی که کاربر وارد شده از طریق این لینک، اقدام به خرید نماید، پورسانت این خرید به حساب ناشر منظور میشود. همینطور در بعضی کمپین های تبلیغاتی افیلیت مارکتینگ، توافق میشود در صورتی که کاربر پس از ورود به سایت فروشنده محصولی را نخرید، حتی در صورتی که کاربر پس از گذشت زمانی (1هفته، 1 ماه و…) و از طریق دیگری به سایت فروشنده رجوع کند و محصولی را خریداری کند، هزینه ای به سایت ناشر تبلیغ پرداخت میشود، زیرا دلیل این خرید را میتوان برند سازی صورت گرفته از طریق تبلیغ در سایت ناشر دانست.
بارز ترین نمونه CPS از افیلیت مارکتینگ در ایران، سایت ترب است.
4_ پرداخت به ازای گل (goal)
این روش اغلب در کمپین های تبلیغاتی حرفه ای صورت میگیرد.
روش هایی که تا قبل از این توضیح داده شد اغلب مربوط به سایت های فروشگاهی، آموزشی و خدماتی است که محصولات آنها قیمت های نسبتا پایینی دارند. نمونه این سایت ها، سایت دیجی کالا، فرادرس و … هستند.
اما حالا تصور کنید که این بار سایت سفارش دهنده تبلیغات یا merchent، یک سایت فروش دستگاه های صنعتی و یا اتومبیل است. آیا چنین سایتی میتواند صرفا با یک بنر تبلیغاتی یک محصول چند ده میلیون تومانی را بفروشد؟ به ندرت این اتفاق می افتد.
در بعضی از کمپین های تبلیغاتی به جای فروش مستقیم، تمرکز بر موضوعات دیگری چون دریافت ایمیل و … برای استفاده های تبلیغاتی است. در این روش نیز مانند روش قبل، از لینک های قابل ردیابی استفاده میشود، هدفی مشخص میشود و پس از اینکه کاربر از سایت ناشر به سایت merchent وارد شد و یک گل مشخص را انجام داد، هزینه توافق شده به حساب ناشر منظور میشود.
به این روش از افیلیت مارکتینگ، روش CPL یا جذب مشتری نیز گفته میشود.
5_ پرداخت به ازای تعرفه ثابت
در افیلیت مارکتینگ یک نوع روش تبلیغاتی دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد که آن، روش تبلیغات با تعرفه ثابت است. این روش که اغلب توسط سایت های ناشر تبلیغات بزرگی مثل سایت های دانلودی انجام میشود، به این صورت است که با توجه به بازدید روزانه، ماهانه و… سایت ناشر، یک هزینه ثابت برای قرار گرفتن تبلیغ در یک زمان مشخص در سایت در نظر گرفته میشود. این هزنیه با توجه به محل قرار گیری تبلیغ در صفحه نیز تغییر میکند.
چطور درآمد از افیلیت مارکتینگرا افزایش بدهم؟
در ادامه نکاتی برای کسب در آمد از اینترنت را برای شما بیان میکنیم:
1_ برای کسب درآمد از افیلیت مارکتینگ در مرحله اول باید یک سایت راه بیندازید. در ابتدا باید تصمیم بگیرید که حوزه فعالیت سایت شما چه موضوعی باشد، پیشنهاد میکنیم اگر به فکر سود دهی کم اما سریع هستید به سمت حوزه های آموزش تخصصی بروید و اگر زمان کافی دارید یک سایت سرگرمی میتواند گزینه خوبی باشد.
2_ از کلمات کلیدی مناسب در سایت خود استفاده کنید تا بتوانید مخاطبان خود را به سرعت جذب کنید. تولید محتوای مفید و با ارزش انجام دهید.
3_اینکه کاربران از طریق گوگل با سایت شما روبرو شوند اما مقاله شما نتواند آن ها را تبدیل به مخاطب همیشگی سایت کند، صرفا هدر دادن هزینه و زمان برای تولید محتوا است.
4_ روی سئو سایت خود کار کنید، اگر با سئو سایت آشنایی ندارید میتوانید به مقالات آموزش سئو در مدیریو مراجعه کنید.
5_ به طراحی و ux سایت خود به خوبی اهمیت بدهید و به هیچ عنوان از آن غافل نشوید.
6_ کاربران را با سایت خود درگیر کنید، کاری کنید تا آنها از فعایت در سایت شما راضی باشند. سیستم های هدیه و امتیاز دهی را در سایت راه اندازی کنید و آن ها را برای فعالیت در سایت تشویق کنید. حتی میتوانید قسمتی را در سایت برای حضور فعال تر کاربران راه اندازی کنید، منظور انجمن های پرسش و پاسخ و … است.
7_ از بازاریابی شبکه های اجتماعی برای جذب مخاطب کمک بگیرید و ((به هیچ عنوان)) از آنها غافل نشوید.
مزایای افیلیت مارکتینگ
بازاریابی پورسانتی برای ناشر و همینطور سایت فروشنده دارای مزایای زیادی است. با توجه به اینکه رویکرد این مقاله راه اندازی کسب و کار اینترنتی با هزینه اندک است، در ابتدا مزایای افیلیت مارکتنیگ برای ناشران تبلیغات را بیان میکنیم:
اولین مزیت این روش، کسب درآمد بدون نیاز به سرمایه است. شما بدون نیاز به خرید جنس، انبار گردانی، سر و کله زدن با مشتری و… صرفا با فروش آنلاین در حال کسب درآمد هستید.
مزیت دیگر آن شناخت پتانسیل فروش سایتتان است. شما پس از چند بار دریافت تبلیغات افیلیت، به خوبی متوجه میشوید که مخاطبان شما از چه محصولی، چه رنج قیمتی و چه کیفیتی خرید میکنند و با کدام محصول میانه خوبی ندارند. این موضوع میتواند به خوبی در دریافت تبلیغات بعدی به شما کمک کند و همینطور میتواند به شما کمک کند تا از طریق سایت خودتان، به فروش محصولات توسط خودتان بپردازید و سود بیشتری را کسب کنید.
شما میتوانید با زیر نظر گرفتن همیشگی رفتار کاربران در سایت از طریق ابزار های آنالیز مانند گوگل آنالیز، همواره به بهبود ux و افزایش بهره وری سایت خود کمک کنید که در نهایت باعث افزایش مخاطب و درآمد سایت میشود.
مزایای افیلیت مارکتینگ برای سایت های فروشنده نیز کم نیست اما مهم ترین مزیتی که این روش تبلیغات برای آنها دارد، نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بالا است. اینکه یک سایت بتواند دقیقا در ازای رسیدن به هدفی که در تبلیغات دارد، پول پرداخت کند بسیار موضوع دلپسندی است.
علاوه برآن با توجه به استفاده از لینک های قابل پیگیری در کمپین های تبلیغاتی افیلیت مارکتینگ، میتوانند رفتار کاربران در سایت خود را آنالیز کنند، نقطه ضعف های سایت در جذب مخاطب را شناسایی کرده و در نهایت فرآیند ها را در سایت خود بهبود میدهند.
چطور با سرمایه گذاری در افیلیت مارکتینگ هزینه و زمان خود را تلف کنیم؟
افیلیت مارکتینگ یک روش تبلیغاتی بسیار مؤثر است و سود ده است. این فرآیند یک روندِ ((دو سر برد یا win win )) است. به این معنا که دو طرف در این روند سود میکنند اما ممکن است گاها با اجرای اشتباه آن، یکی از طرف ها دچار ضرر شود. در ادامه اشتباهاتی که ممکن است انجام آن باعث متضرر شدن ناشر افیلیت شود را برای شما بیان میکنیم:
1_ سئو سایت بدون محتوا
سئو کردن سایت یکی از مهم ترین مراحل برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی مبتنی بر افیلیت است اما سئو تمامی ماجرا نیست. زمانی که شما بر روی یک محتوا سئو میشوید، این تازه ابتدای ماجرا است. تا اینجا سر و کار شما با هوش مصنوعی گوگل بوده است اما از اینجا به بعد، طرف شما هوش انسانی است. در آموزش های سئو خارجی گفته شد که در صفحات اول گوگل، رتبه های بر اساس رفتار کاربران مشخص میشود.
زمانی که محتوای شما دارای کیفیت مناسب نباشد، کاربران سریعا سایت شما را ترک میکنند و تکرار این موضوع به سرعت باعث افت رتبه شما میشود. علاوه بر آن یکی از موضوعات مهم برای راه اندازی چنین کسب و کاری، جذب مخاطب دائمی به سایت است. محتوای کم کیفیت باعث از دست دادن مخاطبان قبلی و جدید میشود.
اگر در مورد با تولید محتوا آشنایی ندارید میتوانید به مقاله نقشه راه آموزش تولید محتوا رجوع کنید
2_ شناخت اشتباه مخاطب
هر مدیر سایت، چه در سایت های افیلیت و چه سایت های دیگر، باید به خوبی مخاطب خود را بشناسد، در درجه اول شناخت مخاطب به جذب مخاطب بیشتر کمک میکند. زمانی که شما بدانید کدام قشر از مخاطب، با چه جنسیت، سن و… به مطالب شما علاقه مند هستند، به راحتی میتوانید تعداد بیشتری از همان قشر را به سایت خود جذب کنید.
پس از آن، شناخت مخاطب باعث میشود تا بتوانید مخاطبان فعلی را در سایت ماندگار تر کنید و همینطور تبلیغات دریافتی مرتبط را از ناشران قبول کنید که این موضوع باعث دریافت پورسانت بیشتر برای شما میشود.
دریافت تبلیغ از هر سایتی
تبلیغات دریافتی شما برای سایتتان باید در بهترین حالت، مرتبط با پرسونای مخاطب شما باشد. اینکه در یک سایت آموزش سئو، محصولات و لوازم خانگی بفروشید، مطمئنا در مرحله اول باعث لطمه به برند و بی احترامی به مخاطب شماست و پس از آن نیز باعث کاهش درآمد شما میشود، زیرا این مخاطبان علاقه کمی به محصول ارائه شده در سایت شما دارند. برای این دسته از مخاطبان اغلب دوره های آموزش دیجیتال مارکتینگ، سئو، پکیج های بک لینک و … مناسب است.
پیشنهاد میشود قبل از تبلیغ یک محصول یا خدمت در سایت خود، از با کیفیت بودن آن اطمینان حاصل کنید. زیرا ممکن است هرگونه مشکلی که در ادامه برای مخاطب شما جهت استفاده از آن پیش بیاید، باعث کاهش اعتماد به برند شما و نهایتا کاهش مخاطبان شود.
زیاده روی در دریافت تبلیغ
سایت خود را مملو از تبلیغات نکنید. این کار فدا کردن آینده کسب و کارتان در ازای طَمع در زمان حال است. سعی کنید همیشه چند جایگاه مخصوص از سایت خود را به تبلیغات افیلیت اختصاص دهید و بیشتر از آن به سایت خود رنگ و بوی تبلیغاتی ندهید.
در جایگذاری تبلیغات در سایت نیز وسواس به خرج دهید و سعی کنید بیشتر در ساید بار و یا فوتر سایت تبلیغات را قرار دهید. ارائه تبلیغات در منو، بالای محتوا و مکان هایی که مخاطب پس از ورود با آنها به عنوان اولین قسمت سایت برخورد میکند به شدت اشتباه است.
برای شروع کار با یک سیستم افیلیت مارکتین گ پیشنهاد میشود در ابتدا به خوبی در مورد حیطه فعالیت خود در سایت تحقیق کنید و به زمینه ای وارد شوید که مطمئنید میتوانید در آ« اطلاعات مفید تولید کنید. اطلاعات مفید صرفا اطلاعاتی نیست که توسط خود مدیر سایت تولید شوند، این اطلاعات و محتوا میتواند توسط نیرو های تولید محتوا، شرکت تولید محتوا، و یا توسط خود مدیر سایت و از روش های ترجمه یا بازگردانی محتوا تولید شود.
در این مقاله به آموزش و توضیح در مورد افیلیت مارکتینگ پرداختیم، سپس چگونگی کسب درآمد از آن، مزایا و باید ها و نباید های آن را برای شما توضیح دادیم. اگر سؤالی برای راه اندازی این نوع کسب و کار در ذهن شما بی جواب مانده است، میتوانید در قسمت نظرات آن را با متخصصان سایت مدیریو در میان بگذارید.