Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce-direct-checkout domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/photoshopist/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rank-math-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/photoshopist/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/photoshopist/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the yith-woocommerce-membership domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/photoshopist/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Deprecated: روش ساختار فراخوانی شده برای کلاس WP_Widget در WP2048_Widget_Highscore از نگارش 4.3.0 منقضی شده است! بجای آن از __construct() استفاده نمایید. in /home/photoshopist/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
کسب و کار اینترنتی با خرید و فروش دامنه | مدیریو

کسب و کار اینترنتی با خرید و فروش دامنه

کسب در آمد از خرید و فروش دامنه

خرید و فروش دامنه: دنیای اینترنت یک بستر بسیار وسیع و گسترده برای کسب در آمد اینترنتی است. در این دنیا راه ها و روش های بسیار زیادی برای کسب درآمد وجود دارند. تعدادی از این روش ها مانند راه اندازی فروشگاه اینترنتی، به دلیل وجود چند نمونه موفق (دیجی کالا، بامیلو و…) مورد حمله افراد مختلف قرار گرفته و شاید بتوان گفت کسب درآمد از آنها بدون داشتن برنامه ریزی مناسب، کمی دشوار است.

در مقابل روش هایی نیز هنوز به صورت عمومی آشکار نشده و فرصت رقابت و موفقیت در آنها بالاست. یکی از این روش ها، کسب درآمد از خرید و فروش دامنه است.
در این مقاله توضیحاتی در مورد کسب و کار اینترنتی خرید و فروش دامنه به شما میدهیم و سپس به شما آموزش میدهیم تا چطور از طریق ثبت دامنه به کسب درآمد بپردازید.

دامنه چیست؟

دامنه یا دامین (domin) به نام هر وب سایت اطلاق میشود. هر دامنه از 3 قسمت تشکیل شده است

  • نام دامنه
  • پسوند دامنه
  • پیشوند دامنه

به طور مثال در دامنه سایت مدیریو:

www.modiru.com

  • www پیشوند دامنه است که در بحث خرید دامنه، پیشوند ها هیچ اهمیتی ندارند.
  • modiru نام دامنه است که قسمت بسیار مهمی است.
  • .com پسوند دامنه است که آن هم از اهمیت بالایی برخوردار است.

هر دامنه همانند آیدی ها در شبکه های اجتماعی، فقط توسط یک نفر قابل ثبت است و هر دامنه ای که در فضای اینترنت ثبت شود، توسط فرد دیگر قابل ثبت نیست.
به طور مثال تا زمانی که دامنه modiru.com توسط صاحب فعلی آن تمدید شود، هیچ شخصی نمیتواند آن را ثبت کند.

همین موضوع باعث ایجاد پتانسیل برای درآمد از ثبت دامنه است.

درآمد از ثبت دامنه چطور ممکن است؟

همانطور که گفته شد، هر نام دامنه صرفا توسط یک نفر قابل ثبت است.

_بسیاری از دامنه ها به خاطر رند بودن دارای ارزش هستند. به طور مثال دامنه هایی مانند دامنه سایت رند (rond) یا دامنه های 3 حرفی مانند دامنه سایت نیک (nic) از ارزش بالایی برخوردار هستند.

_همینطور دامنه هایی نیز وجود دارند که بسیار قابلیت برند شدن دارند مانند دامنه alibaba
این دامنه از صاحب آن توسط صاحب سایت علی بابا (تور مسافرتی) به قیمت 120 میلیون تومان خریداری شد.

_علاوه بر آن دامنه هایی نیز وجود دارند که به دلیل وجود کلمه کلیدی مهم در آن، بسیار به سئو و همینطور برندینگ سایت کمک میکنند و این موضوع باعث ارزش بالای آن ها میشود. به طور مثال دامنه mobile.ir که در زمان حاضر روی کلمات سختی چون خرید موبایل، حتی از سایت دیجی کالا نیز قوی تر است.

_نوعی دیگری نیز از دامنه های با ارزش وجود دارند؛ دامنه های برند، این نام دامنه ها قبلا توسط شرکت های بزرگ به برند تبدیل شده اند و ثبت آنها در کشور های مختلف میتواند باعث ایجاد ارزش بر روی دامنه جدید باشد. نمونه این دامنه ها سایت apple.ir است که ارزش دامنه آن بیش از چند صد میلیون است.

نکته ای که باید به آن واقف باشید این است که ثبت نام دامنه، در پسوند های مختلف دامنه، نامحدود است.

این به آن معناست که زمانی که دامنه modiru با پسوند .com ثبت شده، میتوانید با پسوند های دیگر همین نام دامنه را ثبت کنید. در دنیای وب بیشتر از 100 پسوند دامنه وجود دارد اما!! صرفا تعداد کمی از این پسوند ها دارای ارزش واقعی هستند.

درآمد از خرید و فروش دامنهپسوند های دامنه با ارزش کدام اند؟

باید اول این موضوع را بدانید که به طور کلی در وب، دو نوع پسوند دامنه وجود دارد،

  • Gtld
  • Ctld

پسوند های ctld، پسوند دامنه های مربوط به هر کشور هستند. این دامنه ها اغلب دارای دو حرف هستند، هر کشور دارای یک پسوند CTLD مختص خود است. به طور مثال:

  • .ir: ایران
  • .co: کلمبیا

هر کشور دارای یک پسوند دامنه مختص خود است که در آن کشور بالاترین ارزش را دارد. یعنی پسوند .ir برای دامنه modiru در ایران از هر پسوند دیگری با ارزش تر است. یکی از مهم ترین دلایل این موضوع این است که پسوند های مربوط به دامنه هر کشور، راحت تر از پسوند های عمومی و یا پسوند کشور های دیگر در آن کشور سئو میشوند.

در مقابل پسوند های GTLD پسوند های عمومی و بین المللی هستند که در کل دنیا دارای ارزش هستند. به طور مثال پسوند های زیر همگی از پسوند های عمومی و بین المللی هستند:

  • .com
  • .org
  • .info
  • .biz
  • .xyz

مهم ترین پسوند gtld، پسوند .com است.
میتوان گفت پس از پسوند مختص هر کشور، پسوند .com دارای بالاترین ارزش است. به طور عمومی هر سایت در ابتدا پسوند مربوط به کشور خود و سپس پسوند .com را برای نام دامنه خود ثبت میکند و به بقیه پسوند های اهمیتی نمیدهند.

چطور از خرید و فروش دامنه درآمد کسب کنیم؟

همانطور که گفته شد 4 نوع از دامنه ها پتانسیل تبدیل شدن به دامنه با ارزش را دارند:

  • دامنه های رند
  • دامنه های مناسب سئو
  • دامنه های 3 حرفی
  • دامنه های برند

اما وظیفه شخصی که میخواهد از طریق خرید و فروش دامنه یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کند و به سود برسد چیست؟؟ جواب: ثبت دامنه.

اصولا دامنه ها توسط شخص یا سازمان خاصی قیمت گذاری نمیشوند و قیمت هر دامنه نسبت به فروشنده و خریدار آن تعیین میشود. دامنه هایی که در بالا گفته شد ممکن است از قیمت های پایین در حد 10 هزار تومان شروع شده و تا قیمت های میلیاردی نیز ادامه داشند باشند.

به طور مثال دامنه هایی مانند MOBILE، GIFT، WEBDESIGN و… به دلیل رقابت بالا در کلمه کلیدی های آن، دارای قیمت های نجومی حتی بیشتر از 100 میلیون است اما احتمالا به سختی میتوانید دامنه های آزاد با این کلمات را پیدا کنید.

شخصی که قصد کسب در آمد از طریق خرید و فروش دامنه دارد باید در ابتدا بتواند یک دامنه مناسب را ثبت کند و یا از شخصی خریداری کند، سپس آن را به روش هایی که در ادامه گفته میشود به فروش برساند.

پیشنهاد های ما برای ثبت دامنه موارد زیر است:

_ با توجه به اینکه اغلب دامنه های رند قبلا توسط شرکت هایی که وارد این زمنیه شده اند ثبت شده است، پیشنهاد میشود از تلف کردن زمانتان برای آنها خود داری کنید.
سعی کنید بیشتر تمرکز خود را بر روی کلمات مناسب سئو بگذارید. برای ثبت این دامنه ها میتوانید علاوه بر کلمات انگلیسی، کلمات فینگیلیش را نیز به ثبت برسانید، به طور مثال کلمه GIFT یک کلمه با ارزش به معنای کادو است که برای سئو روی این کلمه ارزش بالایی دارد همینطور فینگیلیش کلمه کادو نیز میتواند گزینه خوبی باشد: KADO .

_ برای ثبت دامنه پیشنهاد میشود با توجه به قیمت پایین دامنه IR ، به سمت این پسوند دامنه بروید و اگر با قیمت بالای دامنه COM مشکل ندارید از آن نیز میتوانید استفاده کنید. فقط باید این نکته را بدانید که دامنه دات کام به دلیل عمومی بودن، در اغلب کلمه های رند و مناسب سئو اشغال است، مگر اینکه در این پسوند دامنه، کلماتی که مناسب برند شدن هستند و یا کلمات فینگلیش را پیدا کنید.

فروش دامنه در پسوند های غیر از .IR و .COM کمی سخت است زیرا محبوب ترین پسوند ها در ایران همین دو  پسوند هستند اما اگر علاقه به ثبت دامنه در پسوند های مختلف دارید، پیشنهاد ما به شما ثبت دامنه در پسوند های پایین است:

  • .CO
  • .ORG
  • .INFO
  • .XYZ
  • .net

اما باز هم پیشنهاد اول ما، ثبت دامنه های IR است.

قیمت ثبت دامنه IR در زمان حال، بین 6 تا 16 هزار تومان متفاوت است که در سایت مدیریو این قیمت در رقابتی ترین حالت و کمتر از مبلغ 6 هزار تومان به مخاطبان عرضه میشود.
در صفحه ثبت دامنه سایت مدیریو با استفاده از ابزار ثبت دامنه میتوانید به تعداد نامحدود، چک کنید که کدام پسوند ها از نام مد نظر شما برای ثبت دامنه آزاد است.

با کمی خلاقیت میتوانید نام های مناسبی برای ثبت دامنه پیدا کنید که قابلیت تبدیل شدن به برند را داشته باشند، به طور مثال شخص بنده دامنه های GAMIL (جمیل) و BEROND (بِرند) را به ثبت رسانده که در این زمینه دارای ارزش نسبتا خوبی هستند.

پیشنهاد میشود از ثبت دامنه های دارای غلط املایی پرهیز کنید.

روشی دیگر برای کسب در آمد از طریق دامنه وجود دارد که در آن شخص به دنبال ثبت دامنه سایت های مختلف است. در این روش دامنه پس از منقضی شدن برای خرید آزاد میشود که اشخاص با خرید زودهنگام آن و اصطلاحا دزدیدن برند یک سایت، دامنه را به قیمت بالایی که واقعا ارزش آن را ندارند در اختیار صاحب قبلی دامنه قرار میدهند. این روش بیشتر توسط سایت های خارجی با استفاده از ربات ها اتفاق میوفتد.
پیشنهاد میشود از این روش استفاده نکنید.

برای ثبت دامنه IR باید ابتدا در سایت NIC.IR یک شناسه ایجاد کرده و ثبت نام کنید.

برای ثبت دامنه میتوانید از کلمات تلفیقی نیز استفاده کنید، به طور مثال دامنه هایی مانند seokar، iranseda، iranmusic و… نیز دارای ارزش بالایی هستند.

در سایت نیک قسمتی مربوط به دامنه های منقضی شده است که میتوانید هر از گاهی نگاهی به آنها بیندازید و اگر دامنه مناسبی در آن مشاهده کردید سریعا برای ثبت آن اقدام کنید.

خرید و فروش دامنه و انتخاب نام برای دامنهچطور دامنه خود را بفروشیم؟

در زمان ثبت نام در سایت نیک، از شما اطلاعات شخصی چون نام و تلفن تماس را دریافت میکنند. زمانی که شما دامنه ای را ثبت کنید اطلاعات صاحب آن دامنه در سایت های whois ثبت میشود.

اگر دامنه شما بسیار رند است، احتمالا افراد زیادی اطلاعات شما را از سایت هو ایز (whois.net) دریافت کرده و برای خرید با شما تماس میگیرند. اما محبوب ترین روش های فروش دامنه به شرح زیر است:

  • ثبت دامنه در سایت های تخصصی مربوط به خرید و فروش دامنه مانند سایت rond.ir
  • ثبت آگهی در سایت های خرید و فروش مانند سایت divar
  • ایجاد آگهی در سایت های دیگر
  • مراجعه به انجمن های وبمستری و نوشتن نام دامنه های فروشی در آنجا و یا تبلیغ در انجمن ها
  • تبلیغ در گروه ها و کانال های پرسش و پاسخ وبمستری در تلگرام

قبل از ثبت دامنه پیشنهاد میشود تا به سایت رند سر بزنید و در آنجا با انواع دامنه و قیمت های آن آشنا شوید. البته باید این موضوع را بدانید که قیمت های ثبت شده برای دامنه های قیمت های اصلی آن نیست و اغلب قیمت های نجومی و غیرواقعی هستند که توسط صاحبان دامنه ثبت میشود.

کلام آخر

در این مقاله سعی شد تا آموزش کاملی در مورد چگونگی کسب درآمد از خرید و فروش دامنه خدمت شما عزیزان ارائه شود. در صورت وجود هرگونه سؤال میتوانید آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. همینطور اگر دامنه هایی برای فروش دارید میتوانید آن را به صورت متن در قسمت نظرات همین مطلب قرار دهید تا مخاطبان و علاقه مندان آن ها را ببینند.

با آرزوی موفقیت

پیشنهاد برای شما

یک پاسخ

  1. سلام و احترام و تشکر بخاطر مطالب سایت.اگر راه حلی برای فروش دامنه دات کام می شناسید لطفا راهنمایی بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می‌خوانید

جستجو
Hidden