آموزش تولید محتوا طبق نقشه راه

آموزش تولید محتوا طبق نقشه راه

آموزش تولید محتوا: تولید محتوا از شغل های رو به رشد در عصر حاضر است و دلیل آن، وابسته بودن دو علم جدیدِ بازاریابی محتوا و سئو (بهینه سازی سایت) به این حرفه است. مدیریو با سابقه چندین ساله در تولید محتوا و آموزش تولید محتوا، به شما کمک میکند تا به یک محتوا نویس حرفه ای تبدیل شوید

در مقالات آموزش سئو عنوان کردیم که چه از نظر گوگل و چه از نظر کاربر، مهم ترین جزء یک سایت، محتوای آن است. گوگل به شدت محتوای تولیدی در سایت را رصد میکند و با توجه به فاکتور های خود در مورد سئوی محتوا، رتبه سایت ها در کلمات مختلف را جا به جا میکند.
با توجه به اهمیت بالای سئو در سایت، همین نکته میتواند یک دلیل کاملا موجه برای یادگیری تولید محتوا باشد.

آموزش تولید محتوا به صورت کامل در یک مقاله مطمئنا یک امر غیرممکن است و ما به شما قول میدهیم خواندن صرفا یک مقاله برای آموزش تولید محتوا و تبدیل شدن به یک نیروی تولید محتوا، صرفا اتلاف وقت است.
اما ما در این مقاله یک راهنمای کامل برای شما آماده میکنیم تا طبق آن بتوانید به صورت کاملا عملی و کاربردی به یادگیری تولید محتوا بپردازید.

 

آموزش تولید محتوا طبق نقشه راه

نقشه راه جهت آموزش تولید محتوا

در ادامه مقاله با عناوین زیر آشنا میشوید و برای یادگیری و آموزش هرکدام منابع و راهکار هایی معرفی میشود.
برای دسترسی سریع به هرکدام از این عناوین میتوانید عنوان مورد نظر را انتخاب کنید ولی پیشنهاد میشود به روال عادی به مطالعه مقاله بپردازید:

  • نویسندگی
  • جذاب نویسی
  • بازاریابی محتوا
  • یادگیری سئو
  • سئو محتوای

1-نویسندگی

نترسید!!
درست است که اولین لازمه برای یادگیری تولید محتوا، نویسندگی است اما به هیچ عنوان در ابتدای راه کسی از شما به اندازه یک نویسنده انتظار ندارد. در ابتدا شما کافی است که فقط بتوانید بنویسید. همین.
بهترین پیشنهادی که ما در ابتدای راه به کارآموزان و دانشجویان تولید محتوا در شرکت مدیریو میکنیم، نوشتن است. البته نوشتن در وبلاگ!! این وبلاگ ها در ادامه راهِ شما، بسیار برایتان مفید خواهند بود و حتی باعث ایجاد درآمد برای شما میشوند.

شما میتوانید با ثبت نام در سایت های وبلاگ دهی چون “بلاگفا” و “پرشین بلاگ” به صورت رایگان برای خود وبلاگ ایجاد کنید. سعی کنید از همان ابتدا اصولی پیش بروید. اگر توانایی این را دارید که در ماه چند وبلاگ را مدیریت کنید، یک تا پنج وبلاگ بسازید و برای هر کدام یک موضوع تخصصی انتخاب کنید و نام هر کدام را نیز نسبت به موضوع آن انتخاب کنید، به طور مثال نام “وبمستر یک” برای یک وبلاگ با موضوع آموزش های وبمستری.

دقت کنید که شما برای نوشتن در این وبلاگ ها هیچ نیازی به تخصص ندارید. در ادامه مقاله متوجه میشوید که منظور چیست.

شما با تولید محتوا در وبلاگ، در درجه اول با نویسندگی آشنا و مأنوس میشوید، پس از آن شما اگر بتوانید به صورت مستمر در وبلاگ یا وبلاگ های خود تولید محتوا کنید، بعد از 1 تا 3 ماه چند وبلاگ با اعتبار نزد گوگل دارید که حالا میتوانید از آنها برای سئو سایت خود یا افراد مختلف استفاده کنید و از آن کسب در آمد کنید. پس به هیچ عنوان از راه اندازی وبلاگ صرف نظر نکنید.

اگر با ساخت وبلاگ آشنا نیستید میتوانید به مقاله آموزش ساخت وبلاگ رایگان مراجعه کنید.

آشنایی با ساختار زبان

شاید فکر کنید ساختار زبان فارسی را در مدرسه یادگرفته اید. اما باید به شما بگوییم که کاملا در اشتباهید. اغلب ما ایرانیان در نوشتن و مخصوصا در ساختار بندی جملات خود دچار مشکل هستیم و دلیل عمده آن ناکارآمدیی سیستم تحصیلی در ایران بوده است.

البته جای هیچ نگرانی نیست. مطمئنا در ابتدای راهِ یادگیری و آموزش تولید محتوا، دچار مشکلاتی در نوشتن میشوید اما پس از گذشت زمان کوتاهی، این مشکلات به مرور رفع میشوند. بهترین پیشنهاد برای آشنایی با ساختار زبان و پیکربندی جملات، خواندن است. اگر وقت آن را دارید روزی چند صفحه کتاب بخوانید و در غیر اینصورت حتما روزی یک تا دو مقاله در زمینه مورد علاقه خود، از سایتهای رتبه اول گوگل مطالعه کنید.

شاید این سؤال برای شما پیش بیاید که چرا بدون معرفی نام سایت خاصی، میگوییم سایتهای صفحه اول گوگل؟؟ جواب این است: به گوگل اعتماد داریم. گوگل با هوش مصنوعی قوی خود همیشه بهترین و مفید ترین نتایج را در صفحات اول خود نمایش میدهد. پس جای هیچ نگرانی از نظر اعتبار نیست و شما میتوانید به این سایت ها و گوگل اعتماد کنید.

آشنایی با غلط های املایی رایج

پس از اینکه شروع به نوشتن کردید، ممکن است با اشتباهاتی روبرو شوید که خودتان از اشتباه بودن آن بی خبر باشید.
یکی از آنها غلط های املایی است.

منظور از غلط های املایی نوشتن کلمه قطار با “غ” نیست. بلکه منظورمان نوشتن عبارت ساده “بابا آب داد.بابا نان داد” است. شاید متوجه نشده باشید ولی در همین عبارت کوتاه و به ظاهر ساده یک غلط املایی فاحش وجود دارد!! اگر هنوز متوجه آن نشده اید این را هم مدیون نظام تحصیلی هدفمند کشورمان هستیم.

در جمله بالا پس از کلمه “داد” نقطه وجود دارد و پس از آن بدون استفاده از فاصله به سراغ عبارت بعدی رفته شده. در نوشتن جملات چه به صورت فارسی و چه زبان های دیگر قوائدی برای استفاده از علامت های نوشتاری وجود دارد که باید به خوبی آن هارا بشناسید و رعایت کنید. به طور مثال هیچگاه نقطه و کاما (“.” “،” )به حروف بعد از خود نمیچسبند.

گوگل بر روی غلط های املایی حساسیت دارد و برای جلوگیری از کاهش اعتبار مقاله نزد کاربر و گوگل، بهتر است از نوشتن غلط های املایی پرهیز کنیم.

برای آشنایی با این غلط های رایج نگارشی و املایی در زبان فارسی، به مقاله غلط های نگارشی رایج مراجعه کنید. در این مقاله علاوه بر غلط های نگارشی و املایی، به تعریف کاربر هر کدام از علامت های نگارشی نیز پرداخته ایم که دانستن این نکات برای یک تولید کننده محتوا بسیار حیاتی است.

کپی برداری

فرشته نجات تمامی ما نویسندگان محتوا؛ کپی کردن است. حتی لفظ آن هم برایمان زیباست.
اگر هنوز یک نویسنده محتوا نشده اید شاید متوجه منظور من نشوید ولی در هر حال باید این مورد مهم را به خوبی یاد بگیرید. ما در مواقعی مجبوریم برای نوشتن محتواهای خود کمی از کپی کاری استفاده کنیم. البته نه در نوشتن هر محتوایی.
کپی برداری با کپی پِیست (copy-paste) کمی تفاوت دارد. ((که اِی کاش نداشت))

گوگل به شدت با کپی برداری از محتوای سایت های دیگر مخالف است تا جایی که فقط یک الگوریتم مسخره را بابت شناسایی کپی کاری در سطح وب مشغول کرده است.
الگوریتم گوگل پاندا یکی از الگوریتم های گوگل است. این ربات هوش مصنوعی در سطح وب جستجو میکند و با سایت هایی که از  مطالب سایت های دیگر محتوایی را کپی کنند برخورد میکند.
در سطوح کم این برخورد میتواند فقط یک کاهش امتیاز از صفحه باشد و در سطوح بالاتر تا کاهش رتبه سایت و حتی پنالتی پیش میرود.

پس راه حل؟؟؟
به شما عزیزان به عنوان افراد در حال یادگیری و آموزش تولید محتوا، پیشنهاد میشود از امتحان کردن راه هایی برای کپی برداری و مخفی شدن از گوگل پاندا پرهیز کنید.

نویسندگان محتوا برای فرار از دست این پاندای بیکار راه های زیادی را امتحان کردند که پس از جریمه شدن های فراوان، در نهایت مهم ترینِ این راه ها به موارد زیر ختم میشود:

  • بخوانید، خلاصه بنویسید:

محبوب ترین کار در کپی برداری. شما کافی است یک یا چند مقاله را در سطح وب بخوانید، سپس بعد از تمام شدن مطالعه، شروع به نوشتن کنید. کاملا از زبان و ذهن خود بنویسید و از تکرار همان کلمات و جملات خوانده شده به شدت بپرهیزید و گرنه سر و کارتان با پاندای گوگل است. مطمئن باشید راحت ترین کار ممکن همین است، فقط کافی است یکبار امتحان کنید.

برای اینکه دقیقا متوجه این منظور بشوید در یکی از مقالات به آموزش آن به صورت عملی پرداختیم: آموزش بازنویسی مقاله

  • گوش کنید و بنویسید:

این هم یکی از راه حل های دیگر است. برای این کار شما میتوانید در سطح وب بگردید، قسمت های منتخب از مقالات مختلف را با صدای خود بخوانید و ضبط کنید و در انتها صدای خود را پِلی و شروع به نوشتن کنید.

در مورد کپی برداری یک نکته را به شما یادآوری کنیم، ما جامعهِ ((متشخصِ)) تولید کنندگان محتوا به این عمل خلاقانه و دوست داشتنی خود (کپی برداری)، نام دیگری اختصاص داده ایم و آن را با اسم “بازنویسی” میشناسیم. به شما هم پیشنهاد میشود که آن را با همین نام بشناسید.((با کلاس تره)).

حالا که در مورد بازنویسی مقاله نیز نکاتی را یادگرفتید، کافی است در روز یک تا دو ساعت زمان خود را صرف نوشتن مقالات سایت های مرتبط، در وبلاگ های خود کنید.
سعی کنید برای این کار خود یک برنامه ریزی داشته باشید. تولید نکردن محتوا، از تولید محتوای نا منظم بهتر است.

برای تولید محتوا در وبلاگ جهت کسب رتبه سئو و در نهایت استفاده از آنها برای افزایش سئو سایت خود یا دیگران، به تولید یک مقاله با عنوان تولید محتوا در وبلاگ پرداخته ایم که میتواند کمک شایانی به شما در این زمینه کند. در این محتوا توضیح داده ایم که از چه منابعی و چطور تولید محتوا کنید تا گوگل محتوای شما را کپی شناسایی نکند و به آن امتیاز بدهد.

تا اینجا با راه های نوشتن و تبدیل شدن به نویسنده آشنا شدید. پس به ادامه راه خود در یادگیری تولید محتوا میپردازیم:

 

آموزش تولید محتوا طبق نقشه راه

 

2-جذاب نویسی

پس از اینکه یاد گرفتید بنویسید و به یک نویسنده نصفه و نیمه تبدیل شدید، باید شروع کنید به نوشتن جذاب.
منظور از جذاب نویسی این نیست که مخاطب در زمان خواندن مقاله شما حس مشاهده فوتبال بین دو تیم اسپانیایی را داشته باشد. ولی نباید هم این حس برابر با تماشای مسابقه هندبال بین دو تیم از کشور اتیوپی در شبکه چهار سیما باشد.

شما باید با متن خود حداقل نیم بیشتری از خوانندگان مقاله خود را تا انتهای مقاله همراهی کنید. برای این منظور:

  • از نوشتن متن های طولانی خود داری کنید.
  • بین هر 100 تا 300 کلمه خود یک زیر عنوان به کارببرید.
  • از عکس های با کیفیت و گرافیکی مناسب در بین مقاله استفاده کنید.
  • بیش از حد در متن خود به یک موضوع نپردازید
  • و در کل؛ مخاطب را خسته نکنید (جذاب نوشتن پیشکش)

در ادامه برای تولید محتوای جذاب باید این نکات را رعایت کنید.

سوژه یابی

سوژه یابی در تولید محتوا جایگاه ویژه ای دارد. اغلب نویسندگان محتوا، سوژه یابی را با یافتن کلمه کلیدی اشتباه میگیرند. به طور مثال اگر به شما گفته شد در مورد “سوپر مارکت اینترنتی” بنویسید، شما میتوانید یک مقاله 3 هزار کلمه ای در مورد مزایا و معایب سوپر مارکت اینترنتی، تاریخچه و روش راه اندازی آن بنویسید. همینطور میتوانید یک مقاله مقایسه ای بین 9 سوپر مارکت برتر اینترنتی در کشور بنویسید. کدام جذاب تر است؟ مطمئنا محتوای مقایسه ای.

البته در سوژه یابی باید دقت کنید که مخاطب شما به دنبال چه محتوایی است.
فردی که در گوگل کلمه “آموزش تولید محتوا” را جستجو میکند، احتمالا علاقه ای به دیدن یک صفحه در مورد قیمت ها و هزینه های تولید محتوا برای سایت ندارد و اگر هم به آن صفحه رجوع کند پس از یک بازدید سریع از آن خارج میشود.
اما یک مقاله آموزش جامع تولید محتوا و یا 10 سایت برتر ایرانی در آموزش تولید محتوا احتمالا میتواند نظر این مخاطب را جلب کند.(خواستید بنویسید لطفا بنویسید اولیش ماییم)

عنوان نویسی

عنوان نویسی تأثیر زیادی بر جذابیت متن مقاله ندارد اما تأثیر بسیار بسیار زیادی بر جذب مخاطب در صفحات سرچ گوگل یا اصطلاحا افزایش نرخ کلیک (CTR) دارد. این مورد بسیار اهمیت دارد تا جایی که شرکت ها نوشتن عنوان جذاب را یکی از خصوصیت های مورد نیاز برای نیرو های تولید محتوای خود میدانند.

برای آشنایی با این مورد میتوانید علاوه بر جستجو های اینترنتی و مطالعه کتب مختلف، به مقاله عنوان نویسی جذاب در سایت مدیریو مراجعه کنید.

طنز نویسی

منظور از طنز نویسی نوشتن یک مقاله تماما طنز نیست. تولید محتوا در سطح وب بیشتر مبتنی بر آموزش و یادگیری است و نوشتن طنز بیش از حد شاید باعث نارسایی مطالب آموزشی در مقالات شود. اما شما میتوانید و بهتر است در مقالات طولانی خود که ممکن است کمی مخاطبتان را خسته کند. گاها اندکی طنز گویی کنید تا از خستگی مخاطب و ترک مقاله جلوگیری کنید.

البته در کل طبع طنز نویسی در یک تولید کننده محتوا بسیار کمک کننده است. برای یادگیری طنز نویسی پیشنهاد ما جستجوی اینترنتی است و یا شرکت در کارگاه های طنز نویسی معتبر، مانند کارگاه های طنز نویسی که توسط شرکت های اداره کننده مقالات و روزنامه ها برگذار میکنند.

4-آموزش سئو

خب نوشتن بسه!! خیلی نوشتید.
دیگه وقتشه که بریم سراغ گوگل جان.

همانطور که در ابتدای این محتوا گفتم، یکی از مهم ترین هدف ها برای تولید محتوا و یادگیری تولید محتوا، کمک به سئو سایت است.
پس شما برای اینکه بتوانید تولید محتوا را به خوبی یاد بگیرید باید با سئو سایت یک آشنایی کلی داشته باشد. قبلا در مقاله آموزش سئو گفته شد که، سئو دارای 3 بخش است:

  • سئو داخلی
  • سئو خارجی
  • سئو تکنیکال

اگر با سئو سایت آشنایی ندارید. به شما پیشنهاد میکنیم به مقاله سئو  چیست در مدیریو مراجعه کنید.
شما پس از مطالعه این محتوا میتوانید به صورت رایگان به طرح سؤالات خود در نظرات بپردازید تا متخصصان مدیریو در اصرع وقت به شما پاسخ دهند.

به طور کلی یکی از اهداف ما در تولید محتوای سایت مدیریو، آموزش سئو به مخاطبان و دانشجویان شرکت است. به همین منظور در 3 دسته بندی مختلف به آموزش سئو داخلی، آموزش سئو خارجی و آموزش سئو تکنیکال پرداخته ایم. سعی شده تا در این آموزش ها، از بِیس و پایه مخاطبان را با مفهوم سئو آشنا کنیم.

برای تولید محتوا نیاز زیادی به یادگیری سئو تکنیکال ندارید، نهایتا در حد یک آشنایی ساده با کد های html  و css. در مورد سئو خارجی نیز به همین منوال نیاز زیادی به یادگیری آن ندارید (البته در ابتدای کار).

اما در نهایت به غول مرحله آخر رسیدیم!! سئو داخلی چیزی نیست که بتوان از آن به راحتی گذر کرد.

آموزش تولید محتوا طبق نقشه راه

 

 

سئو داخلی

تعریف سئو داخلی: سئو داخلی به مجموعه اعمال جهت بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو، در داخل سایت گفته میشود.
قسمت زیادی از آموزه ها و فاکتور های سئو مربوط به سئو داخلی سایت است. یک تولید کننده محتوای خوب باید با این فاکتور ها حتی در حد اندک، آشنا باشد. برای آشنایی با این نکات توصیه میشود به مقاله سئو داخلی چیست مراجعه کنید. محتوای این مقاله هر ماه به روز میشود.

در سئو داخلی سایت، مهم ترین موضوع، سئو محتوا است.

4-سئوی محتوا در یادگیری تولید محتوا

همانطور که گفته شد، مهم ترین بخش در سئو داخلی یک سایت، سئو محتواهای آن است.
سئوی محتوا نزد گوگل بسیار اهمیت بالایی دارد. شاید شما بتوانید یک محتوای بسیار جذاب تولید کنید که حتی مانند آن در هیچ کجای اینترنت وجود نداشته باشد. اما زمانی که محتوای شما در کلمه کلیدی مورد نظرتان در صفحه 20 گوگل است، نه به درد شما میخورد و نه مخاطب.
سئو محتوا علمی است که هر محتوا نویس به یادگیری آن نیاز دارد و به هیچ عنوان نمیتوان از آن صرف نظر کرد.

در راستای تولید محتوای سئو شده، متخصصات سایت مدیریو اقدام به تولید یک محتوای جامع کرده اند و در انتها، یک فایل ویدیویی برای آموزش تصویری سئو محتوا برای شما آماده کرده اند. برای مطالعه این مقاله و دریافت این ویدیو رایگان، به مقاله آموزش سئو محتوا مراجعه کنید.

4-بازاریابی محتوا (content marketing)

یک نویسنده محتوا نیازی به دانستن مفاهیم بازاریابی محتوا ندارد. اما یک نویسنده محتوای خوب و حرفه ای باید با این علم یک آشنایی حداقلی و کلی داشته باشد.

محتوا پادشاه است (content is king) این جمله معروف نقل شده از “بیل گیتس” است. اما چرا محتوا پادشاه است؟؟
در گذشته کسب و کار ها به دنبال جذب مخاطبان خود دست به تبلیغات بسیار زیادی میزدند. اما امروزه شرایط عوض شده. امروزه در دنیای پر از تبلیغات، دیگر تبلیغ ها اثر گذاری گذشته را ندارند. دیگر کاربران و مخاطبان به دنبال دیدن تبلیغات نیستند، بلکه آنها محتوا میخواهند، محتوای مفید.

هدف اصلی در تولید محتوا در سایت ها، جذب مخاطب است. بازاریابی محتوا به معنی تولید محتوا برای جذب مخاطب و کسب درآمد از مخاطب است. چه به صورت مستقیم (فروش) و چه غیر مستقیم (تبلیغات). علم بازاریابی محتوا مادر علم تولید محتوا است. بهتر است هر تولید کننده محتوا با بازاریابی محتوا به خوبی آشنایی داشته باشد و دقیقا بداند برای چه هدفی دست به تولید محتوا زده است.

بازاریابی محتوا یک علم بسیار وسیع و گسترده است. ما در مقاله بازاریابی محتوا چیست در مدیریو، به صورت جامع به این موضوع پرداخته ایم و سعی کرده ایم هیچ جای سؤال در مورد این علم، برای یک تولید کننده محتوا باقی نگذاریم.
به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود از خواندن این مقاله صرف نظر کنید.

استراتژی محتوا

به صورت کلی یک تولید کننده محتوا نیازی به تسلط بر استراتژی محتوا ندارد اما این یکی از مهارت های مورد نیاز برای یک کارشناس محتوا محسوب میشود.
در صورتی که نیاز به آشنایی به این مورد دارید به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

با آرزوی موفقیت برای شما تولید کنندگان محتوای در آینده (البته اونا که تا تهش خوندند)

در ادامه و در یک فایل PDF موارد بالا را به صورت یک چک لیست در اختیار شما عزیزان قرار میدهیم تا بتوانید با صرف زمان منسب به مطالعه این موارد و آموزش تولید محتوا بپردازید.
در انتها بازهم بر روی این نکته تأکید میکینم که به هیچ عنوان از ساختن وبلاگ ها و تولید محتوا در آن ها غافل نشوید.

در صورتی که سؤالی در مورد آموزش و یادگیری تولید محتوا در ذهن شما باقی مانده آن را با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید تا کارشناسان مدیریو به آن پاسخ دهند.

پیشنهاد برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می‌خوانید

جستجو
Hidden