آموزش لینک سازی در وبلاگ: در آموزش لینک سازی گفته شد که یکی از مناسب ترین روش ها برای دریافت لینک جهت افزایش سئو سایت، لینک سازی در وبلاگ ها است.
در مقاله قبلی به آموزش تولید محتوا در وبلاگ پرداختیم و وعده دادیم تا در یک آموزش به لینک سازی در وبلاگ ها اشاره کنیم و الان زمان مناسبی برای وفای به عهد است.
ارزش وبلاگ ها در دریافت لینک از آنها و همینطور افزایش ترافیک سایت است. شاید بتوان به جرئت گفت اغلب سئو کاران (حداقل در ایران) در سیستم های مختلف بلاگ دهی دارای چندین و چند وبلاگ هستند و در پروژه های شخصی و همینطور پروژه مشتریان خود از آنها استفاده میکنند. همین موضوع باعث شد تا ما تصمیم بگیریم در مجموعه آموزش های سئو در سایت مدیریو به آموزش های کامل در این مورد بپردازیم. در نهایت پس از تولید مقالات:
- آموزش ساخت وبلاگ
- بهترین سیستم های وبلاگ دهی
- و آموزش تولید محتوا در وبلاگ
نوبت به آموزش لینک بیلدینگ در وبلاگ ها رسید.
در این آموزش به شما یاد میدهیم تا چطور به بهترین شکل ممکن از وبلاگ های شخصی خود در سیستم های وبلاگدهی برای افزایش سئو سایتتان لینک دریافت کنید.
اصول لینک سازی در وبلاگ ها
همانطور که میدانید هرنوع لینک سازی توسط خودمان، یک نوع سئو کلاه سیاه محسوب میشود. پس ممکن است تکرار یک اشتباه کوچک در لینک سازی بتواند باعث کاهش رتبه سایت ما و در نهایت پنالتی شدن سایتمان شود. به همین دلیل باید به دقت نکات پایین را در لینک سازی در وبلاگ های خود رعایت کنید:
دوری از زیاده روی
اولین موردی که باید در لینک سازی آن را رعایت کنید، دوری از زیاده روی است. گاها افراد هدف خود از ساخت وبلاگ ها را فراموش میکنند و تصور میکنند که هدفشان از ساخت این وبلاگ ها و تولید محتوا در آن ها، دریافت لینک بوده است. اما باید بگوییم که این مورد اشتباه است. هدف هر سئو کار حرفه از ساخت وبلاگ ها، افزایش سئو سایت های دیگر است، که دریافت لینک صرفا یکی از موضوعاتی است که در رسیدن به هدف میتواند به ما کمک کند.
پس به عنوان اولین نکته، دوری از زیاده روی را در دستور کار خود قرار دهید. زیاده روی در لینک سازی در وبلاگ ها به دو صورت انجام میشود.
روش اول زیاده روی در لینک دهی از یک صفحه
و روش دوم زیاده روی در لینک دهی در تعداد پست هاست.
منظور این است که بعضی از افراد با ایجاد یک پست 500 کلمه ای، در آن 5 تا 10 لینک به سایت خود میدهند. این مورد به شدت میتواند الگوریتم پنگوئن گوگل را حساس کند و باعث جریمه شدن ما بشود.
تعداد لینک های توصیه شده در هر پست 500 تا 1500 کلمه ای به یک سایت، 1 یا 2 لینک است.
همیطور بعضی از همکاران تازه کار تصور میکنند که باید با ایجاد هر پست در وبلاگ، یک لینک از آن به سایت خود بدهند. این موضوع نیز بسیار برای الگوریتم های گوگل شک برانگیز است. اگر هدف شما از ساخت وبلاگ ها صرفا سئو یک سایت است، پیشنهاد لینک دادن از پست ها به صورت “دوتا یکی” است. یعنی از هر 3 پست در یکی از آنها به سایت خود لینک بدهید (ترجیحا از مقاله بزرگتر و بهتر به سایت خود لینک بدهید). اما اگر سایت های زیادی برای دریافت لینک دارید، میتوانید در هر پست برا یک تا 3 تای آنها لینک سازی کنید. فقط باید به شدت مراقب باشید که در تعداد پست متوالی بر روی یک سایت لینک سازی نکنید.
فقط به خودتان لینک ندهید
به عنوان نکته دوم، برای اینکه ارزش مقالات خود در وبلاگ ها را بالا ببرید و همینطور روند لینک سازی در آن را برای گوگل عادی جلوه دهید، علاوه بر لینک به خودتان باید به سایت ها و منابع دیگر نیز لینک بدهید. پیشنهاد اول لینک دهی به سایت های مرجع انگلیسی، منابع مقالات و سایت های مرجع فارسی (رغیبتان نباشند) است. به عنوان پیشنهاد دوم میتوانید به وبلاگ های دیگرتان نیز لینک بدهید تا علاوه بر عادی جلوه دادن روند لینک سازی، اعتبار دیگر وبلاگ های خود را نیز افزایش دهید.
باتوجه به اینکه تمامی این وبلاگ ها توسط شما و با یک ip ساخته شده اند، احتمال اینکه گوگل به مرتبط بودن آنها پی ببرد بالاست، پس پیشنهاد میشود در لینک دادن از آنها به یکدیگر به شدت ملاحظه کار باشید، میتوانید از هر 3 تا 8 پست خود صرفا از یکی از آنها به یکی از وبلاگ های خود لینک بدهید. ایجاد شبکه لینک سازی بین وبلاگ ها و نهایتا لینک به سایت خودتان، یکی از روش های بسیار خطرناک سئو کلاه سیاه به نام pbn است.
صفحه دریافت کننده لینک
در نکته سوم میخواهیم به صفحات دریافت کننده لینک در سایت شما بپردازیم. قبلا در آموزش لینک بیلدینگ گفته شد که روال عادی در لینک های یک سایت به این صورت است که تعداد بسیار زیادی از لینک های دریافتی آن، به صفحه اصلی سایتتان باشد. اینکه هر بار لینک سازی شما صرفا روی یکی از صفحات هدف در سایتتان باشد بسیار مورد مشکوک کننده ای است و به سرعت باعث جریمه شدنتان میشود.
پیشنهاد این است که از بین هر 10 پستی که در آن برای سایت خود لینک ساخته اید، 7 تا 9 تای آنها به صفحه اصلی سایتتان لینک شوند.
انکر تکست
میدانید که منظور از انکر تکست، متنی است که با استفاده از آن به یک صفحه لینک میدهید. در آموزش لینک سازی برای انتخاب انکرتکست ها نیز صحبت کردیم و گفته شد که انکرتکست های کاملا سئو شده و بهینه برای افزایش رتبه میتواند به سرعت باعث لو رفتن ساختگی بودن لینک های شما شود. در روند لینک سازی باید کاملا عادی رفتار کنید، به صورتی که افراد عادی برای ساختن لینک رفتار میکنند. مطمئنا زمانی که در یک سایت شخصی بخواهد به شما لینک بدهد، مستقیما با کلمه دلخواه شما و به صفحه دلخواه شما لینک نمیدهد، بلکه با کلمات نا مربوطی چون: اینجا، سایت، منبع، url سایت و… نیز به شما لینک میدهد. پس در لینک سازی دقت کنید که کمتر از انکر تکست های خاص استفاده کنید.
کوسایتیشن چیست و تأثیر آن در لینک سازی
یکی از مباحث تأثیر گذار روی ارزش لینک ها، بحث کوسایتیشن است. کوسایتیشن (Co-Sitation) به معنای ارتباط معنایی لینک های شما با متن است. به طور مثال زمانی که شما در حال ایجاد یک لینک از متن با انکر تکست طراحی سایت هستید، مطمئنا در آن متن باید کلماتی مشابه به کلمه طراحی سایت نیز وجود داشته باشد. به طور مثال کلمات ساخت سایت، طراحی سایت در اصفهان، کسب و کار اینترنتی و…
علاوه بر این، کوسایتیشن در بحت لینک های خروجی با کلمات نامفهوم نیز بسیار اهمیت دارد. تصور کنید برای اینکه گوگل به شما شک نکند، میخواهید با کلمه “ادامه مطلب” به یکی از صفحات سایت خود لینک بدهید. گوگل در اینجا نیز به کوسایتیشن اهمیت میدهد و اگر قبل و بعد از این کلمه نامفهوم، کلمات کلیدی خود را به کار ببرید متوجه میشود که صفحه فرود مورد نظر مربوط به این کلمات است و ارزشی با کلمات گفته شده به آن صفحه منتقل میکند. این یک راه کم خطر برای استفاده از انکر تکست های نامفهوم اما بهینه است.
ایجاد تعادل در لینک های دریافتی سایت
مورد دارای اهمیت دیگر برای تشخیص واقعی و غیرواقعی بودن لینک سازی یک سایت از نظر گوگل، وجود تعادل بین لینک های فالو و نوفالو است. به طور عادی اغلب سیستم های وبلاگ دهی به شما اجازه ساخت لینک فالو را میدهند اما نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که، اگر شما صرفا روی لینک سازی در وبلاگ های خود کار کنید پس از مدتی تعداد لینک های فالو سایت شما بسیار افزایش پیدا میکند و این موضوع میتواند باعث پنالتی شدن سایت شما بشود.
کاری که باید بکنید این است که همزمان با ساخت لینک های فالو در وبلاگ ها، به دریافت لینک های نوفالو از طریق انجمن ها، کامنت بک لینک ها و … بپردازید تا نسبت لینک های فالو و نوفالو شما شک برانگیز نباشد. بهتر است نسبت این لینک ها به صورت 60 درصد نوفالو 40 درصد فالو باشد و یا در حالت امن تر؛ 70 به 30.
لینک دهی داخلی (internal link)
تا به اینجا سعی شد تمامی موارد لازم برای لینک سازی خارجی را توضیح دهیم. در ادامه چند نکته کوتاه در مورد لینک سازی داخلی در وبلاگ ها را شما آموزش میدهیم:
- حتما از لینک های داخلی به دیگر صفحات و مقالات وبلاگ خود استفاده کنید تا در عین طبیعی عمل کردن، به افزایش اعتبار وبلاگ خود کمک کنید.
- در لینک سازی داخلی بر روی صفحاتی که از آنها به سایت خود لینک گرفته اید بیشتر تمرکز کنید.
- فقط با یک کلمه کلیدی خاص به یک صفحه از وبلاگ خود لینک ندهید به طور مثال به صفحه آموزش سئو خارجی با کلماتی چون off page seo، سئو خارجی، آموزش seo خارجی و… نیز لینک بدهید.
- در تمامی مقالات از لینک دهی داخلی و آن هم به صورت طبیعی و مرتبط استفاده کنید.
- در ایجاد لینک داخلی نیز زیاده روی نکنید ( نبرای هر مقاله هزار کلمه ای 3 تا 5 لینک)
امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.در صورتی که هرگونه سؤال در ذهن شما باقی مانده، میتوانید آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. با آرزوی موفقیت برای شما عزیزان.
5 پاسخ
برای اسم بلاگمون می تونیم اسم سایتمون رو که براش لینک سازی می کنبم قرار بدیم ؟
سلام، اگر هدفتون برای این کار سئو هست / اصلا پیشنهاد نمیشه، از طرفی این کار دیگه منسوخ شده.
بهتره این زمان رو بزارید روی سایت خودتون
ممنون آموزنده بود و منطقی به نظر میومد
کاربردی و عالی بود
متشکرم…
نکات جالبی در رابطه با سئو یاد گرفم که تا به حال در لینک سازی رعایت نمی کردم. ممنون از مقاله خوبتان