سئو داخلی چیست؟ سئو داخلی یا On Page SEO، به مجموعه اعمال و فاکتور های تأثیر گذار روی سئو سایت گفته میشود که اغلب آنها در داخل سایت انجام میشود. اگر با مفهوم سئو آشنایی کاملی ندارید، میتوانید به صفحه آموزش سئو در سایت مدیریو مراجعه کنید.
در مقالات سئو گفته شد که سئو سایت به حدودا 200 فاکتور مهم بستگی دارد، اجماع این موارد در کنار هم میتواند باعث افزایش رتبه شما در موتور های جستجوگر، مخصوصا گوگل شود. ما در این مقاله سعی کرده ایم از میان این 200 فاکتور، مهم ترین فاکتور های مربوط به سئوی داخلی را برای شما جمع آوری کرده و بیان کنیم.
گوگل در تعیین فاکتور های سئو داخلی، بیشتر تمرکز خود را روی مخاطب محور بودن سایت گذاشته و از همین رو به زیبایی، کاربر پسند بودن و در کل لذت بردن کاربر در سایت اهمیت زیادی میدهد.
آموزش سئو داخلی
ما در ادامه مقاله آموزش سئو داخلی، برای خوانایی بیشتر و راحتی مخاطبان، 32 تا از فاکتور های سئو داخلی سایت را در 6 دسته بندی مختلف قرار داده و برای شما بیان میکنیم.
اکثر این فاکتور ها توسط سایت هایی بزرگ آموزش سئو چون MOZ و backlinko تست شده اند.
- تأثیر سرعت سایت در سئو داخلی
- محتوا و سئو داخلی
- دامنه سایت و سئو داخلی
- تعامل با کاربران در سایت
- لینک سازی در سئو داخلی
- تأثیر زیبایی در سئو داخلی
تأثیر سرعت سایت در سئو داخلی
سرعت از اولین و مهم ترین فاکتور هایی است که گوگل بر روی آن تأکید فراوان دارد. گوگل و ابزار های آنالیز سرعت، سرعت هر صفحه را به صورت جداگانه میسنجند و برای آنها مهم تر از همه، سرعت لود شدن و بارگذاری صفحه اصلی سایت است.
گوگل برای رتبه دادن در هر کلمه به هرصفحه در نتایج جستجو، پس از محتوا، سرعت آن صفحه را بررسی میکند و در صورت داشتن سرعت نامناسب، ممکن از است دادن رتبه های بالای نتایج به آن صفحه خودداری کند.
علاوه بر گوگل خود کاربران نیز بر روی سرعت باز شدن یک صفحه وسواس زیادی دارند. در گذشته و با وجود اینترنت های dial-up کاربران به باز شدن صفحات حتی در زمان های 40 تا 60 ثانیه ای نیز عادت داشتند.
اما امروزه با توجه به رشد سرعت اینترنت و رونمایی از اینترنت های 4g طبق آخرین تحقیقات؛ انتظار کاربران برای سرعت بازشدن صفحه در کشور های اروپایی و آمریکایی تا 3 ثانیه و در داخل کشور تا 5 کاهش یافته است. یعنی اگر زمان لود شدن سایت شما بیشتر از 5 ثانیه طول بکشد، کاربر ممکن است از باز کردن سایت شما منصرف شود و خارج شدن ناگهانی کاربر، باعث ایجاد نرخ پرش و وارد شدن یک لطمه بزرگ به سئو سایت شما میشود.
در ادامه به فاکتور های تأثیر گذار در سرعت سایت میپردازیم:
1- استفاده از هاست معتبر
هاست خوب یکی از مهم ترین و تأثیر گذار ترین عوامل در سرعت سایت شما است. حتما در انتخاب هاست خوب برای سایت خود دقت لازم به خرج دهید و از شرکت های قوی و دارای پشتیبانی خوب استفاده کنید. در صورتی که از نظر مسائل مالی با مشکلی روبرو نیستید انتخاب سرور اختصاصی برای سایت میتواند کمک بسیار شایانی به شما چه در بحث سرعت سایت و چه در جنبه های دیگر سئو سایت بکند. گزینه بهتر از سرور اختصاصی، انتخاب هاست ابری یا همان cloud flare است که علاوه بر سرعت بالا دارای آپ تایم (زمان در دسترس بودن) بسیار بالایی نیز هست.
2- استفاده از CDN
CDN ها باعث کاهش چشمگیر سرعت سایت در زمان بارگذاری اولیه و همینطور در حین استفاده کاربر میشوند. دریافت CDN برای سایت از فاکتور های ضروری سئو داخلی محسوب نمیشود اما واقعا کمک زیادی در امر سئو به شما میکند. CDN علاوه بر افزایش سرعت سایت، در نظر گوگل به عنوان یک مزیت دیده میشود و علاوه بر آن در مواردی که ممکن است رقبا، برای از دسترس خارج کردن سایت شما دست به سئو سیاه بزنند، به کمک شما میآید و نقشه ناجوانمردانه آنها را خنثی میکند.
3- کد نویسی اصولی سایت
کد نویسی سایت نه تنها در بحث سرعت سایت، بلکه در تمامی جنبه های سئو اهمیت فراوانی دارد. اگر کد های سایت شما بهینه نباشد مطمئنا در سئو ضربات غیرقابل جبرانی خواهید خورد. اگر از CMS های اختصاصی استفاده میکنید از یک برنامه نویس کاربلد کمک بگیرید و اگر از سیستم های مدیریت محتوایی چون ودرپرس استفاده میکنید در انتخاب قالب ها و افزونه ها روی سایت خود دقت فراوانی کنید، ممکن است فعال کردن یک افزونه روی سایت شما باعث بهم ریختن کل کدهای سایت شود.
در استفاده از کد های js نیز وسواس به خرج دهید. افراط در استفاده از کد های جاوا اسکریپت میتواند سرعت سایت شما را به شدت کاهش دهد.
کاهش ریکوییست ها (درخواسته های سایت به سرور ) نیز یکی از راه های افزایش سرعت سایت است.
4- فعال سازی Gzip
با استفاده از تکنولوژی Gzip میتوانید به شدت سرعت سایت خود را افزایش دهید. Gzip باعث فشرده سازی کد های سایت شما میشود و از تکرار بیهوده کد ها جلوگیری میکند.
برای فعالسازی آن میتوانید در هاست های لینوکسی از روی پنل مدیریت هاست خود اقدام کنید و یا در صورت داشتن سایت وردپرسی از افزونه های مربوطه استفاده کنید از جمله افزونه :
“wp ROCKET”.
5- فعالسازی کش سایت
کش سایت با جلوگیری از لود شدن دوباره سایت برای کاربران قبلی، میتواند به خوبی سرعت سایت شما را کنترل کند و باعث رضایت کاربرانتان شود. شما با فعال کردن کش سایت خود یک بار محتوای وبسایت خود را در رایانه یا دستگاه مخاطب ذخیره میکنید و در بازدید های بعدی، دستگاه مخاطب نیاز به دانلود دوباره این محتویات ندارد.
برای فعالسازی کش در وردپرس از ابزار W3 TOTAL CATCHE استفاده کنید و در سایت های اختصاصی باید قطعه کد مربوط به کش سایت را در فایل HTACCESS بارگذاری کنید.
6- کاهش حجم تصاویر
در بخش های مختلف هر سایت، از صفحه اول تا صفحات محصول، درباره ما و به خصوص مقالات، تصاویر زیادی وجود دارد که دستگاه هر کاربر در زمان ورود به هرصفحه از سایت به طور خودکار عکس های آن صفحه را دانلود میکند. این عمل در صورتی که حجم تصاویر شما بالا باشد تا میزان زیادی، سرعت سایت شما را کاهش میدهد.
در نظر داشته باشید بهتر است که در استفاده از تصاویر در سایت خود زیاده روی نکنید تا بتوانید به خوبی به seo داخلی سایت خود کمک کنید.
برای کاهش حجم تصاویر نیز راه های زیادی وجود دارند از جمله استفاده از نرم افزار فتوشاپ و یا سایت های کاهش حجم تصاویر مثل سایت tinypng (با فیلتر شکن وارد شوید).
محتوا و سئو داخلی
محتوا پادشاه است. این جمله معروف نقل شده از بیل گیتس است. گوگل اهمیت بسیار بالایی به محتوای یک سایت میدهد.
مهم ترین بخش در سئو داخلی و حتی در انواع سئو، محتوا نویسی است.
اگر شما توانایی برنامه ریزی برای استراتژی محتوا و سپس تولید یک محتوای مفید را داشته باشید. مطمئنا جایگاه شما در صفحات اول گوگل است. در گذشته وبِ فارسی دارای محتوای یونیک و مفید بسیار کمی بود و از همین رو سئو سایت با یک محتوای نسبتا مفید کار بسیار آسانی محسوب میشد.
اما به تازگی و با قوی شدن وبمستران و سئو کاران در بحث تولید محتوا، شما باید برای رتبه گرفتن در سئو، به تولید محتوای هدفمند و مفیدی روی بیاورید که تمامی فاکتور های مهم محتوا در آن رعایت شده باشد.
تعدادی از این فاکتور ها را در پایین برای شما توضیح میدهیم :
7- نرخ کلیک، نرخ خروج و زمان ماندگاری کاربر
-
- نرخ کلیک (CTR)
- نرخ پرش (BOUNCE RATE)
- زمان ماندگاری کاربر در سایت (TIME ON SITE)
این 3 مورد از فاکتور های مهم برای رتبه بندی سایت ها، در صفحات اول گوگل هستند و در اصل شما در صفحات سرچ 1 تا 3 نسبت به این 3 موضوع رتبه بندی میشوید و اهمیت موضوعات دیگر بسیار کاهش پیدا میکند.
این یعنی برای گوگل بسیار مهم است زمانی که یک کاربر وارد سایتی میشود، زمان زیادی درآن سایت بماند و از محتوای آن استفاده کند (TIME ON SITE). همینطور برای گوگل بسیار ارزشمند است که یک کاربر پس از ورود به یک سایت، از قسمت های دیگر سایت هم دیدن کند.
شما باید محتوای خود را به صورتی در سایت قرار دهید که علاوه بر ماندگاری کاربر در سایت، باعث گردش در دیگر صفحات نیز بشود. اگر شما موفق به انجام این کار نشوید، باعث خارج شدن کاربر بدون فعالیت دیگری از سایت میشوید که این باعث افزایش نرخ پرش میشود (BOUNCE RATE).
در بهترین حالت نرخ کلیک شما میتواند 50 درصد باشد. یعنی از هر هزار کاربری که در نتایج جستجو سایت شما را مشاهده میکند، 500 نفر وارد سایت شما شوند. منظور از نرخ کلیک، نسبت دفعاتی که کاربران در نتایج جستجو سایت شما را میبینند، به دفعاتی که بر روی سایت شما کلیک میشود است.
تمامی موارد بالا بستگی به محتوای شما دارد. برای افزایش نرخ کلیک باید از نوشتن عنوان جذاب استفاده کنید. برای افزایش نرخ ماندگاری باید محتوای خوانا و جذاب تولید کنید و برای کاهش نرخ پرش باید به خوبی نسبت به محتوای تولید شده، به کاربر پیشنهاد هایی برای مطالعه محتواهای مرتبط را بدهید.
8- مفید و یونیک بودن محتوا
در ابتدای کار، اکثر سئو کاران و محتوا نویسان نهایت کاری که انجام میدادند، استفاده و کپی از محتوای سایت های دیگر بود. به این ترتیب که یک محتوا را از سایت دیگر کپی کرده و پس ایجاد تغییرات جزیی آن را در سایت خود بارگذاری میکردند. پس از مشاهده این موارد، گوگل از الگوریتم پاندا خود رونمایی کرد که به شدت به محتوای کپی حساس است و باعث پنالتی و جریمه شدن سایت های زیادی در نتایج گوگل شد.
شما برای کمک به سئو خود باید یک محتوای واقعا مفید و اصیل تولید کنید. در صورتی که در ابتدای کار هستید میتوانید برای نوشتن یک مقاله، مقاله چندین سایت قوی را بخوانید و در نهایت یک مقاله یک دست و مفید تولید کنید.
به هیچ عنوان از کپی کردن محتوا استفاده نکنید زیرا در مرحله اول؛ به محتوای شما هیچ ارزشی از نظر سئو داده نمیشود و در مرحله دوم ممکن است باعث پنالتی شدن شما توسط الگوریتم پاندا شود.
9- تعداد کلمات مقاله
گوگل در ابتدا یک مقاله مفید را، مقاله ای 300 کلمه ای میدانست، این تعداد کلمات به مرور افزایش پیدا کرد و امروزه در بدترین حالت پیشنهاد میشود مقاله شما بالای 700کلمه باشد. البته تعداد دقیق کلمات مقاله خود را باید با آنالیز سایت رقبای خود در سایت های دیگر به دست بیاورید.
10- تکرار کلمه کلیدی
کلمه کلیدی در گذشته برای گوگل اهمیت فراوانی داشت. زیرا کلمه کلیدی مشخص میکند که دقیقا محتوای شما در چه زمینه ای و برای چه کلمه ای نوشته شده است. امروزه از اهمیت تکرار کلمه کلیدی کاسته شده اما درهر حال هنوز هم موردتوجه گوگل هستند.
بهترین نرخ برای تکرار کلمه کلیدی اصلی مقاله، 1 تا 2 درصد نسبت به کل متن مقاله است. به طور مثال شما در یک مقاله دو هزار کلمه این بین 20 تا 40 بار میتوانید از کلمه کلیدی خود استفاده کنید. بهتر است علاوه بر متن، از کلمه کلیدی در عنوان اصلی مقاله و دیگر عنوان ها(تگ ها h2 و h3) نیز استفاده کنید.
11- کلمات کلیدی اضافه و LSI
در هر مقاله شما میتوانید با تعریف کلمات کلیدی اضافه به گوگل اعلام کنید که در این کلمات نیز حرفی برای گفتن دارید و گوگل پس از بررسی مقاله شما ممکن است در آنها نیز به شما رتبه دهد. البته کلمات کلیدی اضافه مقاله باید مرتبط با خود مقاله و کلمه کلیدی اصلی باشند. مثلا شما میتوانید در مقاله ای با کلمه کلیدی “آموزش سئو “، کلمه کلیدی ” آموزش سئو داخلی ” را به عنوان کلمه کلیدی اضافه انتخاب کنید.
علاوه برآن یکی دیگر از فاکتور های مهم در محتوا استفاده از lsi یا کلمات مترادف و هم خانواده است که گوگل را مطمئن میکند که مقاله شما یک مقاله مفید و مرتبط است. سعی کنید از کلمات هم معنی و نزدیک به کلمه کلیدی خود در محتوایتان استفاده کنید تا در نتایج گوگل هم بهتر نمایش داده شوید.
12- استفاده صحیح از تگ های H یا Heading
تگ های h یا عنوان باعث خرد شدن متن به موضوعات گوناگون و افزایش خوانایی آن میشود. گوگل بر استفاده صحیح از تگ های عنوان تأکید زیادی دارد. استفاده درست از تگ های h در مقاله قوانین خاص خود را دارد.
- سعی کنید از کلمه کلیدی خود در این تگ ها استفاده کنید.
- از تگ h1 بیشتر از یک بار و آن هم جز در عنوان مقاله استفاده نکنید.
- مراقب باشید تگ های h2 و h3 تکراری نباشند.
- و…
13- لینک دهی داخلی و خارجی در محتوا
لینک سازی یک فاکتور مهم در سئو داخلی و سئو خارجی وبسایت است، اما در سئو داخلی نحوه اجرای آن متفاوت با سئو خارجی است.
شما علاوه بر اینکه باید در مقاله خود به محتواهای هم موضوع لینک دهید، میتوانید به سایت ها و رفرنس های بزرگی مثل ویکی پدیا، گوگل و … نیز لینک دهید تا به گوگل اعلام کنید شما در حال نوشتن یک مقاله مرجع، با استفاده از منابع قدرتمند و واقعی هستید.
14- تصاویر با کیفیت و یونیک
گوگل با استفاده از سرویس هوش مصنوعی خود میتواند عکس های صفحات وب را آنالیز کند.
شما باید در مقاله خود از عکس هایی با این مشخصات استفاده کنید:
- عکس های با کیفیت
- عکس های مرتبط
- عکس های کم حجم
- عکس های یونیک و نه کاملا تکراری
- عکس های دارای ALT
- تعداد عکس متناسب با تعداد مقاله
گوگل متوجه استفاده شما از عکس دیگر سایت ها میشود و آن را تکراری حساب میکند. بهتر است قبل از انتشار، تغییراتی در عکس هایی که از سطح وب جمع آوری میکنید بدهید.
اگر عکس شما مرتبط با عنوان ها و متن مقاله نباشد گوگل این را متوجه میشود و از ارزش مقاله کم میکند.
15- مالتی مدیا (multi media)
همانطور که گفته شد نرخ پرش در رتبه بندی سایت ها اهمیت زیادی دارد.
وجود مالتی مدیا (صوت و ویدیو) در محتوا، در درجه اول باعث نگاه مثبت گوگل به مقاله ما و سپس باعث افزایش نرخ ماندگاری کاربر در سایت میشود که میتواند به راحتی جایگاه مارا در گوگل چند پله افزایش دهد.
برای استفاده از صوت و ویدیو در درجه اول به محتوای جذاب آن توجه کنید و پس از آن به این نکته توجه کنید که زیاد زمان کاربر را نگیرید. یک فیلم یا صوت 3 دقیقه ای بازدید بیشتری از یک فیلم 40 دقیقه ای دارد.
16- بروز بودن محتوا
گوگل به گفته خودش سایت های بهروز را دوست دارد. سعی کنید بک برنامه محتوایی برای بروز رسانی منظم محتوا ها خود داشته باشید و در هربار به روز رسانی حداقل 200 تا 500 کلمه به متن مقاله اضافه کنید. حتما این عمل را برای محتواهای قدیمی خود که بیشتر از یک سال از انتشار آن میگذر انجام دهید.
17- url صفحات
برای ساختن آدرس هر صفحه شما میتوانید از کلمه کلیدی آن صفحه در url خود استفاده کنید. همینطور برای زبان url خود میتوانید هر زبانی را انتخاب کنید. پیشنهاد ما به شما انتخاب زبان انگلیسی است.
سعی کنید url صفحات را طولانی انتخاب نکنید و اگر قرار است به زبان انگلیسی باشند به درستی ترجمه شوند. دقت کنید که استفاده از زبان “فینگیلیش” توصیه نمیشود.
به طور مثال میتوانید آدرس url مقاله سئو داخلی چیست را برابر با این متن که ترجمه آن است قرار دهید: “what is on-page SEO” در این حالت گوگل راحت تر منظور شما را درک میکند.
اگر به تولید محتوا علاقه دارید و یا میخواهید در سایت خود به بهترین شکل ممکن برای گرفتن رتبه های بالای سئو تلاش کنید، پیشنهاد میکنیم مقاله “آموزش تولید محتوا” در سایت مدیریو را مطالعه کنید و سپس شروع به تولید محتوا کنید.
ما در دسته بندی بازاریابی محتوا در سایت مدیریو، آموزش های مفید و کاربردی زیادی قرار میدهیم که هر ماه تعداد آن ها افزایش پیدا میکند. شما میتوانید برای تبدیل شدن به یک نیروی تولید محتوای حرفه ای روی این آموزش ها حساب کنید.
دامنه سایت و سئو داخلی
دامنه سایت نیز یکی از فاکتور های تأثیر گذار در سئو داخلی سایت محسوب میشود، البته در نظر داشته باشید که این فاکتور ها در برابر دیگر فاکتور های گفته شده در بالا از اهمیت کمتری برخوردار هستند اما در حال رعایت آن ها باعث بهبود نتایج شما میشود.
قبلا سعی کردیم در مقاله ای با 5 نکته، به شما در انتخاب دامنه مناسب کمک کنیم. در ادامه 7 نکته حائز اهمیت در سئو داخلی در مورد دامنه سایت را برای شما بیان میکنیم.
18- پسوند دامنه
در دنیای وب بیشتر از 100 نوع پسوند دامنه وجود دارد. گوگل به بسیاری از این پسوند ها اهمیت نمیدهد. اگر میخواهید به عنوان یک سایت مرجع و با هدف سئو در سطح وب حاضر شوید بهتر از دامنه های رسمی و بین المللی مثل : com-net-org استفاده کنید و یا پسوند دامنه مربوط به کشور خودمان ir را انتخاب کنید که استفاده از این پسوند دامنه باعث میشود در سرچ و سئو محلی (local seo) رتبه بهتری کسب کنید.
19- طول دامنه
سعی کنید از نام دامنه های کوتاه و تک سیلابی استفاده کنید.
به طور کلی هرچه تعداد کاراکتر های نام دامنه شما کوتاه تر باشد، علاوه بر برند سازی سریع تر، بر نتایج سئو نیز یک تأثیر مثبت (جزیی) میگذارد.
حتما این را بار ها تجربه کرده اید که یک دامنه تک سیلابی راحت تر در ذهن ماندگار میشود.
مانند دامنه سایت مدیریو: https://modiru.com
20- حروف دامنه
درصورتی که نیاز به استفاده از دامنه چند سیلابی داشتید، کلمات را با کاراکتر – (دش) از هم جا کنید. استفاده از کاراکتر های دیگر مثل _ @ $ و… در url صفحات باعث ضربه به سئو شما میشود و به هیچ عنوان استفاده از آنها پیشنهاد نمیشود. استفاده از اعداد در دامنه مجاز است و میتوانید از آنها استفاده کنید.
21- مرتبط بودن دامنه
استفاده از کلمه کلیدی اصلی سایت در نام دامنه یکی از عناصری است که میتواند در شناخت سریع حیطه فعالیت شما توسط گوگل، به شما کمک کند.
این تکنیکی است که اکثر سایت ها در وب فارسی ازآن استفاده میکنند مانند وب سایت ” چوب ایران ” که در حیطه مصنوعات چوبی فعالیت میکند و یا سایت های طراحی سایت که اغلب در دامین خود از کلمه web استفاده میکنند.
22- وجود https
وجود https یا همان ssl شاید کمک خیلی زیادی به سئو سایت شما نکند، اما مطمئن باشید عدم وجود آن میتواند به سئو شما ضربه بزند، این موضوعی است که گوگل صراحتا به آن پرداخت و اعلام کرد درآینده سایت های بدون ssl دچار جریمه میشوند.
ssl یک پروتکل امن برای ایمن سازی و حفاظت از داده های کاربران است که جایگزین http میشود.
23- تاریخچه دامنه
قبل از خرید یک دامنه، باید در سایت های مربوطه مانند سایت آرشیو چک کنید که در گذشته این دامنه بر روی چه سایتی بوده است. اگر سایت قبلی در سئو خود، خلاف قوانین گوگل رفتار کرده باشد، این میتواند تأثیر منفی برروی سایت شما داشته باشد.
علاوه بر این سعی کنید سراغ دامنه هایی بروید که در گذشته هم، سابقه فعالیت آنها با فعالیت فعلی شما همخوانی داشته باشد.
در نظر داشته باشید گوگل از ارزش دامنه هایی که چندین بار دست به دست میشوند میکاهد. پس بهتر است دامنه انتخابی شما در گذشته بیشتر از دوبار دست به دست نشده باشد.
24- عمر دامنه
سن دامنه (domin age) نیز یک فاکتور تأثیر گذار در سئو است. گوگل به دامنه های با سن بالا اهمیت بیشتری میدهد و زودتر از دامنه های تازه به ثبت رسیده، آنها را به نتایج میآورد. التبه این فاکتور آنقدر تأثیر گذار نیست که شما را وادار به خرید دامنه های قدیمی کند.
پیشنهاد ما به شما این است که در هنگام خرید دامنه، دامنه خود را به زمان های طولانی ثبت کنید. مثلا 5 یا 10 سال، با این کار گوگل متوجه حدی بودن شما در کارتان میشود.
لینک سازی در سئو داخلی
همانطور که گفته شد، لینک سازی در سئو داخلی با لینک سازی سئو خارجی متفاوت است.
درباره لینک سازی در محتوا به صورت مختصر توضیح دادیم. اما نکته دیگر، استراتژی لینک سازی در قسمت های مختلف سایت است. شما باید در زمان ساختن نقشه سایت خود، قسمت های مهم را شناسایی کنید و دسترسی آسانی به آنها در سایت قرار دهید.
25- header
مهم ترین قسمت یک سایت، هدر (header) سایت است و بسیار اهمیت دارد که شما از این قسمت به چه صفحاتی لینک میدهید. سعی کنید صفحات مهم خود را در دسته بندی های جدا و با کلمه کلیدی مورد نظر، در فهرست سایت قرار دهید.
26- side bar
دقت کنید که لینک های شما در ساید بار به تعداد صفحاتتان در کل سایت تکرار میشوند. سعی کنید دسته بندی ها، هشتگ ها و مطالب جدید خود را در این قسمت قرار دهید زیرا اغلب در جلو چشم مخاطب سایت شما قرار دارند. همینطور میتوانید در ساید بار سایت یک قسمت کوچک برای call to action (دعوت به انجام یک کار) در نظر بگیرید، به طور مثال دریافت ایمیل کاربر.
27- footer
لینک سازی در فوتر اغلب میتواند به عنوان یک دسترسی سریع به صفحات سایت شما باشد. همینطور مرسوم است که لینک صفحات اجتماعی و نوشته کپی رایت سایت را در فوتر قرار دهند. لینک های فوتر نیز مانند ساید بار و هدر به تعداد کل صفحات سایت در وبسایت شما تکرار میشوند.
تعامل با کاربران در سایت
همانطور که در ابتدای مقاله نیز گفته شد، هدف اصلی گوگل کاربرانش هستند.
گوگل عاشق سایت های مخاطب محور است. شما باید در سایتتان به خوبی با مخاطبان ارتباط برقرار کنید تا گوگل متوجه رابطه خوب شما و مخاطبان بشود
در ادامه راهکار هایی برای این بحث عنوان میکنیم:
28- دکمه های شبکه های اجتماعی
حتما دکمه های شبکه های اجتماعی خود را در داخل سایت قرار دهید و از آنها لینک مستقیم به شبکه های اجتماعی خود بدهید.
همینطور بهتر است در انتهای هر مقاله، دکمه های اشتراک گذاری مقاله، در شبکه های اجتماعی را قرار دهید، اگر محتوای شما مستقیما از سایت در شبکه های اجتماعی افراد به اشتراک گذاشته شود، کمک زیادی به سئو شما مخصوصا در همان صفحه میشود.
29- تعامل در کامنت ها
سعی کنید در مقالات و صفحات خود کاربران را دعوت به گذشتن کامنت کنید و حتما به تمامی آن ها جواب دهید، هر تعداد کامنتی که زیر مطلب شما گذاشته شود، باعث آپدیت شدن دوباره آن محتوا میشود. اگر در کامنت ها مباحث تخصصی مربوط به همان صفحه مطرح شود بسیار بر سئو شما تأثیر گذار خواهد بود. پس سعی کنید مخاطبان را به سمت گذاشتن کامنت با کلمات کلیدی مقالاتتان کنید.
با این کار عملا شما به انجام کامنت مارکتینگ مشغول شده اید.
30- ایجاد قسمت پرسش و پاسخ
اگر توانایی این را دارید، در یک صفحه از سایتتان قسمت پرسش و پاسخ (انجمن) راه اندازی کنید و یا اگر در یک حوزه خاص تخصص کافی دارید یک قسمت برای سؤال از سمت مخاطبان و پاسخ از سمت شما ایجاد کنید.
این کار علاوه بر کمک به سئو، به برند سازی شما نیز کمک میکند.
زیبایی سایت در سئو داخلی
زیبایی و کاربر پسند بودن سایت در سئو نه به صورت مستقیم، اما به صورت غیر مستقیم تأثیر بسیار بالایی دارد.
در زیبایی سایت باید به دو مبحث مهم به خوبی توجه کنید:
31- تجربه کاربری (ux)
منظور از ux تجربه ای است که کاربر در استفاده و کار با سایت به دست میآورد. تجربه کاربری به صورت عمده منوط به چینش عناصر در سایت ما است.
به طور مثال اگر شما یک سایت محتوا محور دارید باید در صفحه اول سایت خود، در منو یک دکمه واضح به بخش مقالات خود اختصاص دهید تا کاربران به راحتی بتوانند وارد بخش مقالات شما بشوند. همینطور باید مقالات خود را به خوبی دسته بندی کنید و از تگ های زیاد و البته مفیدی برای راحتی کاربران استفاده کنید.
البته طراحی سایت طبق اصول ux خود دارای قوانین از پیش تعریف شده ای است. به طور مثال اینکه در اکثر سایت ها لوگو و شعار سایت در بالا و قسمت راست صفحه وجود دارد یکی از این قوانین است.
32- طراحی کاربری (ui)
منظور از ui زیبایی سایت است، یک طراح سایت باید به درستی از ترکیب رنگ ها استفاده کند، قسمت های مختلف را با رنگ های مخصوص خود از هم جدا کند، میزان شفافیت رنگ زمینه سایت را به خوبی انتخاب کند و یک رنگ سازمانی مناسب و چشم نواز برای کل سایت انتخاب کند.
از طراحی کاربری سایت خود به هیچ عنوان به سادگی گذر نکنید.
در انتها :
سئو یک بحث زمان بر است و نیاز به انجام کار مداوم دارد. به هیچ عنوان انتظار رشد یک شبه در سئو را نداشته باشید.
علاوه بر آن توصیه میشود در سئو سایت خود فقط به مواردی که در بالا گفته شد بسنده نکنید. سئو داخلی باید همراه با سئو خارجی و سئو تکنیکال همگی باهم اجرا شوند تا نتیجه دلخواه حاصل شود.
میتوانید هرگونه سؤال خود در مورد مفاهیم سئو را در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناسان ما به آنها پاسخ دهند.