14 نکته طلایی برای انتخاب شغل دوم مناسب

انتخاب شغل دوم مناسب

آیا شما تابه‌حال از خود پرسیده‌اید شغل دوم مناسب من چیست؟ چه نکانی را برای انتخاب کار دوم باید درنظر بگیرم؟

امروزه یک واقعیت انکارناپذیر است که نیاز به شغل دوم به‌شدت لازم است. اما سؤال اینجاست آیا می‌توان بهترین شغل دوم، متناسب با شرایط و روحیه را انتخاب کرد. کار دوم مثل یک نردبان هم می‌تواند شمارا به بالا ببرد و هم به پایین بکشاند. در این مقاله سعی کرده‌ایم شمارا در انتخاب کار دوم خود کمک کنیم.

اگر شما هم در انتخاب یک شغل دوم برای خود در سردرگمی بسر می‌برید پیشنهاد می‌کنم این مقاله را تا آخر مطالعه کنید.

 

 سوالات رایج برای انتخاب شغل دوم

نکاتی طلایی برای انتخاب شغل دوم مناسب

مزایای کار دوم

 معایب انتخاب کار اضافی

 


سوالاتی که دلایل شما را برای انتخاب شغل دوم روشن می کند.

1- آیا شما به دنبال کسب درآمد بیشتر هستید؟

2- آیا شما به دنبال افزایش مهارت ها و تجربه های جدید هستید؟

3- آیا دوست دارید یک صنعت جدید را امتحان کنید؟

4- آیا از امنیت شغل اول خود نگران هستید؟

5- آیا دوست دارید ارتباطات اجتماعی خود را افزایش دهید؟

پیشنهاد یک عمل ساده: لطفاً چند دقیقه دست از خواندن این مقاله بردارید و فکر کنید دلایل شما برای انتخاب شغل دوم  چه می تواند باشد.

 

کار دوم


نکات طلایی انتخاب شغل دوم

چیزی که حائز اهمیت است نکاتی است که در انتخاب شغل دوم باید حتماً در نظر بگیرید:

1- انتخاب کار بر اساس علاقه

لطفاً برای انتخاب کار دوم خود به دنبال علاقه‌تان بروید ببینید به چه چیزی علاقه دارید. چگونه می‌توانید از این علاقه برای کسب درآمد بهره ببرید. مثلاً اگر شما به شبکه‌های اجتماعی علاقه دارید می‌توانید راه‌های کسب درآمد از این شبکه‌ها را بررسی کنید. اگر دوستدار حیوانات هستید در این زمینه برای خود کسب‌وکاری راه بیندازید. علاقه باعث می‌شود سختی‌های شغلی به شیرینی تبدیل شود و بازده شما در آن شغل بیشتر شود. توجه داشته باشید گاهی اوقات عشق و علاقه به کار در حین قرار گرفتن در محیط پیدا می‌شود پس تصمیم عجولانه نگیرید.

2- انتخاب کار دوم که استرس‌زا نباشد

بسیاری از مشاغل پراسترس و تنش‌زا هستند شما باید سعی کنید شغل دوم خود را طوری انتخاب کنید که میزان استرس کمتری داشته باشد. اگر شغل‌های استرس‌زا و حساس را انتخاب کنید ممکن است در آینده با مشکلات روحی و روانی زیادی دسته پنجه نرم کنید و عواقب بدی به همراه دارد.

3- صداقت بهترین سیاست

اگر کارمند هستید و قصد انتخاب شغل دوم برای خود رادارید باید در این امر کمی بیشتر دقت کنید.

اول اینکه شغل دوم بر روی کیفیت کاری شغل اول شما اثر نگذارد. دوم اینکه مدیر شما فکر نکند همیشه از محیط کار فرار می‌کنید پس صداقت بهترین سیاست است. البته باید موارد گفته‌شده را رعایت کنید.

4- برای کار دوم کارفرمای انعطاف‌پذیر بیابید

شما باید برای شغل اول خود اولویت بیشتری قائل باشید پس باید در انتخاب شغل دوم به دنبال رئیس انعطاف‌پذیری باشید. اکثراً کسب‌ و کار اینترنتی و مستقل شرایط بهتری برای این کار هستند و شرایط سخت‌گیرانه کمتری دارند.

5- انتخاب هدف‌های مالی

ابتدا یک هدف مالی برای درآمد ماهیانه‌ی خود تعریف کنید. سپس به‌اندازه‌ای کارکنید که به آن هدف مالی برسید. برای موفق شدن در این راه بهتر است ابتدا این درآمد اضافی را برای کاری تنظیم کنید مثلاً برای پس‌انداز کردن، برای دادن وام و … این کار به شما کمک می‌کند نتایج بهتری بگیرید.

6- داشتن استراحت کافی

قبل از انتخاب بهترین شغل دوم برای خود این پرسش را حتماً پاسخ دهید. آیا با داشتن شغل دوم خواب و استراحت شما کاهش پیدا می‌کند؟ آیا شما می‌توانید خواب مناسبی در طول شبانه‌روز داشته باشید؟

آیا فکر می‌کنید از برخی فعالیت‌های اجتماعی بازمانده‌اید؟ اگر چنین است باید کمی از پولتان را برای سرگرمی و تفریح خرج کنید.

7- تأثیر شغل دوم بر روی رابطه با دیگران

اگر فکر می‌کنید که با انتخاب شغل دوم باید رابطه با دیگران را قطع کرد یا به‌شدت کاهش داد در اشتباه هستید.

ارتباط و تعامل با دوستان و نزدیکان تأثیر مؤثری بر روحیه و انگیزه‌ی شما می‌گذارد. به یاد داشته باشید همیشه پول تااندازه‌ای به دست می‌آید اما جبران کردن لحظه‌هایی با خانواده شاید دیگر به دست نیاید. پس تعادل را برای زندگی کاری و عاطفی خود برقرار کنید.

8- سلامتی خود را در الویت قرار دهید

خستگی، بی‌حالی، کسلی براثر کار زیاد همگی از خطرات در کمین نشسته‌ی سلامتی است و بر جسم و روان شما اثرات مخربی ایجاد می‌کند. سعی کنید با انتخاب کار دوم سلامتی خود را بیشتر حفظ کنید.

مصرف کافئین و نوشیدنی‌هایی از این قبل به‌صورت مداوم خوب نیستند. داشتن رژیم غذایی سالم و خوب می‌تواند انرژی شمارا برای کار مضاعف تقویت کند.

9- نقاط قوت خود را بشناسید

در انتخاب شغل دوم همانند شغل اول باید نقاط قوت خود را بشناسید. برای این کار بهتر است فهرستی از مهارت‌ها و ویژگی‌های خود را تهیه کنید سعی با واقع‌بینی این لیست را تهیه کنید. سپس پیدا کردن ویژگی‌های خوب و رقابتی در خود باعث می‌شود ادامه راه جستجوی کار دوم برای شما تسهیل شود.

10- نقاط ضعف خود را رفع کنید

هرکس به همراه نقاط قوت خود یکسری نقاط ضعف هم دارد که باید آن‌ها را شناسایی کند. آگاهی داشتن از این نقاط ضعف باعث می‌شود شما هرروز برای رفع آن‌ها تلاش کنید.

11- بهتر است کار دوم مکمل شغل اول باشد

شما در شغل اول خود مدت‌زمان طولانی وقت و انرژی خود را صرف آموزش یادگیری کرده‌اید و طبیعتاً تجربه‌های زیادی کسب کرده‌اید. اگر سعی کنید که کار دوم خود را نزدیک به همین حوزه انتخاب کنید بالطبع کار راحت‌تری در پیش دارید. اما اگر مصمم به انتخاب شغل دوم مستقل هستید باید خود را برای مهارت های جدید آماده کنید و ریسک بالاتری را بپذیرید.

12- آموزش مهارت‌های جدید

برای انتخاب شغل دوم غیر مرتبط با شغل اول لازم است مهارت‌های خود را در آن زمینه افزایش دهید. بهتر است شغل دوم را فرصت برای تقویت توانایی‌های خود بدانید؛ زیرا عملاً شمارا با چالش‌های جدید روبرو می‌کند که باعث تقویت مهارت‌هایتان می‌شود.

13- بررسی نیاز بازار کار

مهم‌ترین مسئله برای انتخاب هر شغل شناسایی نیاز بازار آن است؛ بنابراین به‌دقت نیازهای بازار را شناسایی کنید. بهتر است برای راحت‌تر شدن کارتان به آگهی‌های استخدام در نیازمندی‌ها سری بزنید تا از بازار کار مشاغل بیشتر بدانید. اگر شغل دوم شما طوری است که دائماً به‌روز می‌شود باید شما نیز اطلاعات خود را بروز نگه‌دارید.

14- مشاغل پرریسک برای کار دوم انتخاب نکنید

برخی مشاغل ریسک‌های بالاتری دارند. شما باید برای انتخاب شغل دوم تا جایی که امکان دارد از مشاغل پرریسه پرهیز کنید. این نکته را در نظر بگیرید که زمان و انرژی شما در مشاغل دوم محدودتر است و ممکن است کنترل شرایط را از دست بدهید.


مزایای شغل دوم مناسب:

فارغ از این که شغل اول شما چیست؟ شغل دوم می تواند مزایایی هم داشته باشد.

  •  ایجاد پس انداز:

شاید امروزه پس انداز سخت به نظر آید اما با مدیریت هزینه و ایجاد شغل دوم چندان کار سختی هم نیست. شما می توانید از درآمد شغل دوم مقداری پس انداز کنید و برای رسیدن به آرزوهای خود برنامه ریزی کنید.

  •  ایجاد رزومه ی بهتر

مطمئناً در شغل دوم شما تجربیات و مهارت هایی را بدست می آورید که قبلاً نداشته اید و این حسن بزرگی است .

  •   ایجاد مهارت های جدید

مهارت هایی که در یک کار دوم بدست می آورید می تواند شما را از مرزهای ناتوانی و حتی فقر نجات دهد. حتی شما را به یک کارآفرین تبدیل کند.

  •  فرصت ارتباطات جدید

به شما فرصت ارتباط با افراد جدید و متفاوت را می دهد. فرصت تست چیزی که قبلاً تجربه نکرده بودید که ممکن است حس و حال شما را متحول کند.

  • جلوگیری از اتلاف وقت

زمانی شده که شما تصور می کنید وقت گران بهای شما هدر می رود و می توانسته بهتر استفاده شود. آیاشغل دوم مناسب می تواند راه گشا باشد؟ قطعاً بله، می تواند نگرانی های شما را نسبت به ساعات بیکاری کاهش دهد.

کار دوم مناسب و جلوگیری از اتلاف زمان

  •  خطر از دست رفتن شغل اول

زمان هایی شده که فکر کنید اگر شغل اول خود را از دست بدهید چه می کنید؟ خیلی ها با ایت تفکر به دنبال شغل دوم مناسب برای خود هستند.


معایب انتخاب کار اضافی

اما در کنار این همه مزیت معایبی هم وجود دارد:

  • اضطراب و استرس

درگیر شدن با دو شغل می تواند افراد را بیشتر با استرس و شرایط سخت مواجه کند. زیرا افراد با حجم کارهای زیاد و متفاوت روبرو می شوند که خود می تواند استرس زا باشد.

  • خستگی جسمی و روحی

کار کردن در ساعات طولانی خستگی هایی نیز به همراه می آورد. ممکن است خواب کافی را کم کند و خلق و روحیه افراد را به سمت عصبانیت بکشاند.

امیدوارم که این مقاله توانسته باشد در انتخاب کار دوم مناسب به شما کمکی کرده باشد. خوشحال می شوم نظرات و دیدگاه های شما عزیزان را بدانم.

پیشنهاد برای شما
guest
0 نظر
Inline Feedbacks
نمایش همه

آنچه در این مقاله می‌خوانید