آموزش 12 تجربه کاربری ux برای افزایش فروش در فروشگاه اینترنتی

ux

تجربه کاربری ux برای داشتن وب سایت و یا ساخت اپلیکیشن  اندروید و یا ios موفق ضروری است. فارغ از اینکه در کدام حوزه تکنولوژی مشغول کار هستید اگر مشتریان شما وب سایت تان را مفید و کاربرپسند نداند به سرعت  وب سایت شما را ترک خواهند کرد. طبق پژوهش های انجام شده درصد زیادی از کاربران فقط در کمتر از یک دقیقه تصمیم می گیرند که در وب سایت بمانند و یا آن را ترک کنند. اگر شما برای وب سایت و یا ساخت اپلیکیشن فروشگاهی به تازگی اقدام کرده اید قطعاً علاوه بر تجربه کاربری لازم است برای افزایش فروش بیشتر، مشتریان خود را به خرید ترغیب کنید. اما این کار باید به صورت نامحسوس انجام شود و مشتریان هدف های مورد نظر شما را مرحله به مرحله پیش ببرند بدون اینکه متوجه باشند. به همین منظور در این مقاله سعی کرده ایم تکنیک های و تجربه های کاربری (ux) مناسب برای ساخت فروشگاه اینترنتی که باعث افزایش فروش می شود را مورد بررسی قرار دهیم. با تیم مدیریو همراه باشید.

اگر شما به دنبال راهکارهایی برای بازاریابی آنلاین فروشگاه خود هستید مقاله 18 راهکار طلایی برای بازاریابی فروشگاه اینترنتی می تواند شما را در این زمینه کمک کند.

تجربه کاربری (UX) چیست؟

تجربه کاربری یا UX روندی است که بر تجربه‌ی نهایی و کلی کاربران، شامل ادراک و احساس و پاسخ آنها به محصول متمرکز می‌شود. شکی نیست که در استفاده و مصرف یک کالا کاربران و یا مشتریان تجربه های متفاوتی دارند و بر همین تجربه ها تصمیم می گیرند خرید های خود را از یک وب سایت بارها و بارها ادامه دهند. این موضوع آنقدر مهم است که افرادی متخصص در این زمینه وارد عمل شده اند تا بتوانند راهی درست برای وب سایت ها و یا اپ ها ایجاد کنند. مهم ترین کار یک طراح تجربه کاربری شناسایی نیاز کاربر است اینکه بدانیم کاربران و یا مشتریان با چه مسائلی روبرو هستند. به بیان ساده تر طراحی یعنی پیدا کردن راه حل و ساده سازی برای کاربران.

اما واقعاً چه کسانی از تجربه کاربری استفاده می کنند؟

شاید گفت همه افرادی که در حوزه تکنولوژی فعالیت دارند فارغ از اینکه کسب و کار کوچک و یا بزرگی دارند باید از تجربه کاربری (UX) خوبی برخوردار باشند.

تجربه کاربری ux چیستمعیارهای تجربه کاربری (UX) چیست؟

  • سهولت استفاده از کالا یا خدمات
  • دسترسی آسان
  • راحتی

در عصر جدید فقط تجربه کاربری (UX) کافی نیست و باید بتوانید مشتریان را هم مجاب کنید. اما سوال اینجاست چگونه؟

تکنیک های بسیاری برای متقاعد کردن مشتریان وجود دارد که شما می توانید از همین تکنیک ها برای فروش بیشتر در فروشگاه آنلاین خود بهره ببرید. سه مورد از تکنیک های مهم در این زمینه عبارتند از:

  • تکنیک کمیابی (این احساس را به مخاطب منتقل کنید که تا فرصت هست کاری انجام دهد)
  • تکنیک انحصار (این احساس را انتقال بدهید که فقط اعضای خاص امکان استفاده دارند)
  • تکنیک سند اجتماعی ( ایجاد ذهنیت قبیله ای)

نا گفته نماند که روش های زیاد دیگری هم در این زمینه وجود دارد اما مهم ترین روش ها همین سه مورد است.

اصول تجربه کاربری (ux) برای فروش بیشتر فروشگاه آنلاین

عوامل زیادی برای افزایش بازدید سایت و یا افزایش فروش آنلاین نقش ایفا می کنند. اما شاید گفت یکی از مهم ترین عوامل موثر برای فروش بیشتر رعایت اصول تجربه کاربری است. زیرا باعث به وجود آمدن احساس بهتر در مشتری می شود و ماندگاری برند را تضمین می کند. در ادامه به اصول مهم تجربه کاربری که می تواند باعث رشد و پیشرفت کسب و کار شما و بالا رفتن فروش محصولات تان در اپ و یا سایت گردد اشاره می کنیم.

1- کالاها واقعی تر باشند

تحقیقات نشان داده هر چه کالا ها واقعی تر باشند مشتریان بیشتر بابت آن می پردازند و ترغیب به خرید می شوند. در دنیای واقعی کسب و کار مشتریان امکان لمس کردن دارند و از این رو برای خرید آماده هستند. اما در دنیای مجازی این امکان وجود ندارد. از این رو هر کاری که بتواند این نیاز مشتریان را برآورده کند می تواند موثر باشد. برای تجربه کاربری بهتر گذاشتن تصاویر با کیفیت و عالی درکنار متن می تواند یک هیجان تازه ای را در دل مشتریان زنده کند.

حتی برای روح بخشیدن بیشتر برخی فروشگاه های اینترنتی امکان دیدن محصول را با نگاه 360 درجه فراهم می کنند و با متن و توضیحات مناسب بر ذهن مشتری اثر فوق العاده ای می گذارند. حتی در شرکت هایی که خدماتی هستند عکس و یا فیلم از فعالیت کارمندان به صورت واقعی می تواند اثر عالی داشته باشد. هر چه واقعی تر بهتر!

2- خوانا بودن مطالب

اگر خواندن مطالب در سایت و یا اپ سخت باشد احتمال ادامه و یا پیروی هم سخت خواهد بود. این موضوع علاوه بر تجربه کاربری می تواند بر روی احساس مخاطب هم تاثیر بگذارد. به عنوان مثال اگر شما یک توضیح مشخص را با دو فونت خوانا و ساده یا ناخوانا ارائه کنید. خواهید دید در فونت خوانا کاربران علاوه بر اینکه با سهولت متن را می خوانند پیروی و دنبال کردن کارها برایشان راحت تر خواهد بود. در عوض برای فونت های ناخوانا پیروی و اجرا برای کاربران پیچیده و سخت تر است. پس برای رفع این مشکل باید تا جایی که امکان دارد همه چیزها را برای مخاطبان ساده تر توضیح دهید.

3- فرآیندهای طولانی را تقسیم کنید

همه انسانها برای انجام فرآیندهای طولانی چالش دارند و ممکن است به لحاظ ذهنی نتوانند آن را انجام دهند. اما مهم ترین توصیه ای که می تواند در این زمینه کارساز باشد تقسیم یک فرایند طولانی به بخش های کوچک تر است. اگر شما در فروشگاه آنلاین خود فرآیندهای طولانی برای انجام دارید بهتر است آنها را به مراحل کوچک تر تقسیم کنید در این حالت شانس انجام دادن آنها را توسط مشتریان افزایش می دهید. مشتریان بدون احساس فشار به راحتی می توانند گام های کوچکی برای روندهای طولانی برداند و هدف مورد نظر شما را پیش ببرند.

4- اطلاع رسانی تعداد مراحل

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که انگیزه لازم برای اتمام یک کتاب را با دیدن تعداد کمی از صفحات بدست آورید و تا صبح همان تعداد صفحات را تمام کنید. شاید کمی عجیب باشد ولی از نظر روانشناسی و ذهنی این کار درست است. هر چه انسانها احساس کنند به هدف خود نزدیک شده اند انگیزه تمام کردن آن را بیشتر پیدا خواهند کرد. این مساله در یک فروشگاه آنلاین نیز صادق است. شما علاوه بر ساده سازی بهتر است تعداد مراحل باقی مانده از یک فرآیند را در اختیار کاربران قرار دهید در این صورت احتمال انجام و پیشروی کارها از طرف کاربران بالا خواهد بود. البته تا جایی که امکان دارد باید تعداد مراحل را کم و ساده کنید. با این شیوه کاربران بیشتری انگیزه پیدا می کنند روندهای شما را دنبال کنند.

تجربه کاربری ux

5- ارقام کمتر در قیمت گذاری

از نظر روانشناسی هر چه ارقام قیمت کمتر باشد بار ذهنی کمتری در مشتری ایجاد می کند. مثلاً قیمت 19900 به نظر قیمت کمتری نسبت به 20000 هزار توامن دارد. این اختلاف زیاد نیست اما از نظر ذهنی موثر است. حتی بکار بردن ارقام کمتر در یک قیمت ثابت موثر می باشد. به عنوان مثال زمانی که شما قیمت محصولات را به ریال می نویسید نسبت به زمانی که از واحد تومان استفاده می کنید و یا حتی در مواقعی از نوشتن صفرهای اضافی هم خودداری می کنید چقدر تفاوت دارد.

100000 ریال

10000تومان

10 تومان

اگر شما علاقمند هستید در این زمینه بیشتر بدانید مقاله تخفیف فروشگاه اینترنتی چگونه باشد؟ می تواند راه های مختلف تخفیف و فروش را به شما آموزش دهد.

6-نوع گفتن پیشنهاد

بسیاری اوقات نوع و قالب پیشنهادی شما برای فروش تاثیر بسیار زیادی بر روی انتخاب مشتریان می گذارد. به عنوان مثال اگر برای حق اشتراک مشتری بگویید تنها 3 هزار تومان در روز باید پرداخت کنید نسبت به زمانی که بگویید در سال باید 1095 هزار تومان پرداخت کنید تاثیر بیشتری خواهد گذاشت. پس مهم است که نحوه و نوع پیشنهاد شما برای فروش چگونه باشد تا بتواند در ذهن مشتری معقول و منطقی جلوه کند.

7- آخرین مرحله اطلاعات و یا کارها را بخواهید

همه انسانها ذاتاً تنبل هستند. البته تنبلی هر کس با کس دیگر فرق می کند اکثر افراد به دنبال ساده ترین راه برای انجام دادن کارها هستند. از این رو برای فروش بیشتر در فروشگاه اینترنتی بهتر است کارها را طوری تنظیم کنید که نیاز به تلاش کمتر داشته باشد. به عنوان مثال اگر شما در روند فروش نیاز به اطلاعاتی از جمله حساب کاربری دارید بهتر است این درخواست در ابتدا نباشد و در مراحل پایانی کار این درخواست انجام بگیرد. اگرچه باید سعی کنید تا جای ممکن ساده سازی کنید و اگر داشتن این اطلاعات واجب نیست آنها را درخواست نکنید.

8- اطمینان امنیت به کاربران

اگر شما در فروش اطلاعات مهمی از کاربران درخواست کنید مثل کارت اعتباری یا هر چیز مهم دیگری باید از نظر امنیت هم بتوانید این اطمینان را برای مشتریان فراهم کنید که سایت و یا اپ فروشگاهی تان امن هست و به صورت واقعی هم درصدد ایجاد امنیت در پرتال خود باشید تا حس اعتماد برای خرید، بیشتر در ذهن مشتریان فراهم شود. زیرا هیچ کس دوست ندارد اطلاعات شخصی و حساسش مورد سوء استفاده قرار بگیرد.

9- استفاده از رسانه های اجتماعی

اکثر کسب و کارها از رسانه های اجتماعی برای تعامل با مشتریان استفاده می کنند. به همین منظور رسانه های اجتماعی می توانند برای تجربه کاربری بهتر مشتریان مورد استفاده قرار بگیرند و کسب و کار شما را بیشتر از هر زمان دیگر رونق دهند.

10- تصویر سازی خلاقانه برند

بر اساس کسب و کار و یا محصولاتی که شما دارید می توانید یک طراحی بصری عالی و یک حس خوب در ذهن کاربر ایجاد کنید تا ماندگاری برند خودتان را در ذهن مشتریان بیشتر از قبل کنید. همین تصویر سازی خلاقانه شما در فروش بیشتر و تجربه کاربری بهتر کمک می کند.

11-کمک به مشتریان برای پیدا کردن نیاز

اگر شما بتوانید به مشتریان کمک کنید تا اطلاعات مورد نیازشان را سریع و بدون جستجو پیدا کنند در تجربه کاربری یا UX موفق عمل کرده اید. به عنوان مثال اگر مشتریان در روند خرید مشکلی برایشان پیش آمد و یا با خطایی مواجه شدند چکار کنند یا درست کردن لیستی از سوالات متداول و مهم کاربران و پاسخ دادن آنها به منظور برآورده کردن هر چه سریع تر نیاز کاربران می تواند در تجربه کاربری بهتر باشد. همچنین جهت یابی ها و راهنمایی ها باید به شکل واضح انجام شود تا کاربران بتوانند به راحتی به آنچه می خواهند برسند.

12-استفاده از ابزارهای سنجش

بهترین راه برای بالا بردن تجربه کاربری اینکه شما ابزاری برای معیارها و اندازه گیری های سایت و یا اپ را داشته باشید. این کار به شما کمک می کند بر روی کارایی شایت و یا اپ خود نظارت داشته باشید. زیرا برای بهبود تجربه کاربری اول باید مشکلات را بدانید تا بعد به دنبال راه حل باشید. برخی از این ابزارها برای سایت عبارتند از SIMILAR WEB (سيميلار وب)، Alexa (الکسا)، QUANTCAST (کوانت‌کست) و … برای اپ نیز می توان متریکس را نام برد. یک خبر خوب اینکه در مقالات بعدی به صورت مفصل در مورد این ابزارها صحبت خواهیم کرد و یک مقایسه کامل برای هر کدام خواهیم داشت.

نتیجه گیری:

اولویت بندی کردن تجربه کاربری یا UX در وب سایت یا اپ و استفاده از استراتژی های درست بازاریابی دیجیتالی قطعاً می تواند در بازدید و فروش بیشتر موثر واقع شود. برای رسیدن به این هدف باید در ابتدا مشکلات شناسایی شود تا یعد از آن برای بهبود و اصلاح اقدام صورت گیرد که در این بین ابزارهای تحلیل سایت و رصد رفتار کاربران می تواند نقش بزرگی ایفا کند. همچنین گرفتن بازخورد از مشتریان (مثیت و منفی) می تواند راه بهتری برای سایت و یا اپ باشد. در آخر استفاده از رنگ ها، لوگوها و ویژگی های بصری خوب می تواند بر روی ذهن مشتری تاثیرگذار باشد و از همه مهم تر تعامل با مشتریان می تواند حس اعتماد و ارتباط دائم مشتریان را با شما حفظ کند.

پیشنهاد برای شما
guest
0 نظر
Inline Feedbacks
نمایش همه

آنچه در این مقاله می‌خوانید