چه محتوایی تولید کنیم؟ 11 ایده برای تولید محتوا

چه محتوایی تولید کنیم؟

چه محتوایی تولید کنیم: در این مقاله ما به معرفی انواع محتوا از نظر فرمت و موضوع محتوا پرداخته و در انتها 11 ایده برای تولید محتوا به شما معرفی کرده و درمورد آنها توضیح میدهیم.

شاید در شغل تولید محتوا سؤالِ ((چه محتوایی تولید کنیم)) سؤالِ اکثر تولید کنندگان محتوا باشد.
بگذارید این سؤال را با یک سؤال جواب دهیم!!!

سؤال: چه نوع محتوایی تولید کنیم؟ جواب: چه مخاطبی جذب کنیم؟

محتوایی که ما تولید میکنیم، رابطه مستقیمی دارد با مخاطبی که جذب میکنیم. ما با تولید محتوا در سایت یا وبلاگ خود مشخص میکنیم که چه مخاطبی قرار است مارا ببیند.
چگونه؟ با استفاده از کلمه کلیدی و به کمک گوگل.

احتمالا شما قبلا موضوع محتوا و سایت خود را مشخص کرده اید و نیازی به بحث دوباره روی این موضوع نداریم. پس از این مورد، حالا باید بدانیم که ما دقیقا باید چه محتوایی تولید کنیم که باعث جذب مخاطب در سایت ما بشود.

عناوینی که در این مقاله با آن ها روبرو میشوید.

  • انواع محتوا از نظر فرمت
  • انواع محتوا از نظر موضوع
  • 11 ایده برای تولید محتوا

چه محتوایی تولید کنیم: انواع محتوا از نظر فرمت

برای رسیدن به جواب این سؤال (چه محتوایی تولید کنیم) باید بدانیم اصلا چند نوع محتوا داریم.
محتوا ها را از نظر نوع و یا موضوع میتوان در دسته بندی های مختلفی جای داد. ما در ابتدا انواع محتوا از نظر فرمت را برای شما بیان میکنیم و سپس به انواع محتوا از نظر موضوع میپردازیم:

ما به طور کلی 3 نوع فرمت محتوا داریم:

محتوای متنی

مهم ترین نوع محتوا از نظر گوگل.
محتوای متنی دارای اهمیت بسیار فراوانی برای موتور های جستجو گر است و بیشترِ فاکتور های سئو روی تولید محتوای متنی سایت پیاده میشوند. از نظر کاربر نیز محتوای متنی محتوایی مهم است و بازخورد بالایی دارد.
شما باید در تولید محتوای متنی خود به دو موضوع مهم دقت کنید:

محتوای شما باید دارای فاکتور های سئو داخلی تعریف شده توسط گوگل باشد؛ کلمات کلیدی را به خوبی انتخاب کنید و به تناسب در محتوایتان تکرار کنید، محتوای بلندی بنویسید و از لینک سازی داخلی به خوبی استفاده کنید.

  • محتوای مفید از نظر کاربر

محتوا پادشاه است این جمله معروف از بیل گیتس نقل شد. اما چه محتوایی پادشاه است؟ محتوای کاربر پسند.

گوگل اعلام کرده که، در تولید محتوا اولویتتان کاربر باشد و نه گوگل.
محتوای متنی شما باید از نظر کاربر کاملا مفید باشد، در غیر اینصورت حتی زمانی که به صفحات اول گوگل راه پیدا کنید، نمیتوانید در آنجا دوام بیاورید چون اولویت گوگل رفتار کاربرانش نسبت به شما است.

محتوای صوتی

محتوای صوتی در میان کاربران نسبتا محبوب است. البته این که شما فقط بخواهید یک محتوای صوتی تهیه کنید شاید بازدهی بالایی برای شما نداشته باشد، مگر اینکه سایتی مانند سایت شنوتو  داشته باشید و به تولید محتوای صوتی به صورت تخصصی بپردازید.

برای تولید محتوای صوتی در سایت خود راه های زیادی دارید اما برای جذب کاربر بیشتر میتوانید از مصاحبه با افراد مشهور در زمینه های مختلف، تولید محتوایِ صوتی طنز و تولید محتوای صوتیِ خبری و کوتاه استفاده کنید.چه محتوایی تولید کنم. چرا محتوای صوتی؟

محتوای ویدیویی

محتوای ویدیویی تأثیر گذار ترین نوع محتوا بر کاربر محسوب میشود. اما بهتر است شما به تولید محتوای ویدیویی به تنهایی اکتفا نکنید مگر اینکه قصد راه اندازی سایت های ویدیو محوری مثل آپارات و یوتیوب داشته باشید.

برای تولید محتوای ویدیویی در سایت خود باید به کیفیت ویدیو بسیار اهمیت دهید. همینطور با توجه به سرعت پایین اینترنت در کشور و قیمت های بالا، باید به خوبی حجم ویدیو را بهینه کنید تا کاربر در هنگام تماشای ویدیو با مشکلی مواجه نشود.

محتوای تصویری

محتوای تصویری (عکس ها) نیر به خوبی توانایی برقراری ارتباط با کاربر را دارند.
بهترین ایده برای تولید محتوای تصویری در سایت: تولید اینفوگرافیک است. اینفوگرافیک مفید باعث جذب لینک های خارجی به سایت شما میشود وبسیار رتبه شمارا در گوگل افزایش میدهد.
برای تولید محتوای تصویری در سایت خود سعی کنید از عکس های تکراری به هیچ عنوان استفاده نکنید. زیرا گوگل با استفاده از هوش مصنوعی خود کاملا میتواند تکراری و کپی بودن عکس را تشخیص دهد و باعث تنزل رتبه مقاله شما شود.

اگر توانایی تولید عکس را به صورت اختصاصی ندارید، تکنیک های خصوصی کردن عکس ها را بیاموزید تا بتوانید الگوریتم های گوگل را دور بزنید و از کپی شناخته شدن عکس هایتان جلوگیری کنید.

محتوای تلفیقی

محتوای تلفیقی بهترین نوع محتواست. منظور از محتوای تلفیقی محتوایی است که علاوه بر متن و عکس، در آن صوت و ویدیو نیز وجود داشته باشد.
این نوع محتوا پرطرفدار ترین نوع محتوا از طرف کاربر و پر رتبه ترین محتوا از نظر گوگل است.
پس باید به خوبی در سایت خود از تولید محتوای تلفیقی بهره بگیرید تاعلاوه بر سئو بهتر، باعث جذب مخاطب برای سایت خود شوید.

تولید محتوای تلفیقی تکنیک هایی دارد که با پیاده سازی آن در سایت خود باعث افزایش چند برابری رتبه و جذب کاربر میشوید.
این نوع محتوا باعث افزایش uxc  (تجربه کاربریِ محتوا) میشود.

انواع محتوا از نظر موضوع

چه محتوایی تولید کنیم:
پس از پرداختن به انواع محتوا از نظر فرمت، حالا میخواهیم انواع محتواها را از زاویه ای دیگر بررسی کنیم.
در این دسته بندی، انواع محتوا ها را از نظر موضوع محتوا مورد بررسی قرار میدهیم:

محتوای آموزشی

محتوای آموزشی گسترده ترین نوع محتوا در سطح وب است. شما در اغلب سایتها با محتوای آموزشی روبرو میشوید. اما الزاما تمامی این سایتها محتوای آموزشی مفیدی ارائه نمیدهند.
اگر علاقه به تولید این نوع محتوا برای سایت خود دارید باید حتما قبل از شروع به تولید محتوا، یک استراتژی محتوا برای خود بچینید و هدفتان را از انتشار محتوای آموزشی مشخص کنید.
به طور مثال هدف شما میتواند هر کدام از موارد زیر و حتی تمامی آنها باشد:

  • محتوای آموزشی جهت جذب مخاطب
  • محتوای آموزشی جهت آشنایی و فروش محصول
  • محتوای آموزشی جهت آموزش و در انتها فروش یک آموزش کامل تر به کاربر
  • چه محتوایی نولید کنیم؟ محتوای آموزشی

محتوای خبری

اگر علاقه به تولید محتوای خبری دارید بهتر است در یک حوزه کاملا خاص وارد شوید و اخبار این حوزه را منتشر کنید. به هیچ عنوان تولید محتوای عمومی را برای سایتتان پیشنهاد نمیکنیم.
اگر حوزه سایت شما تخصصی است، تولید محتوای خبری این حوزه در یک بخش جداگانه از سایتتان هم به افزایش رتبه شما کمک میکند و هم جذب مخاطب.

در هرحال در تولید محتوای خبری، سعی کنید از تیتر های خاص و جذاب استفاده کنید و به هیچ عنوان لحن کلیشه ای سایت های خبری دیگر را تکرار نکنید.

محتوای فروشگاهی

 تولید محتوا برای فروشگاه اینترنتی  جهت شناساندن مشخصات محصول و یا خدمات یک کسب و کار به مخاطب استفاده میشود. در تولید محتوای فروشگاهی شما باید به خوبی با مشخصات محصول و خدمات خود آشنا باشید.
برای نوشتن این نوع محتوا اگر کمی با علم تبلیغ نویسی (کپی رایتینگ) آشنا باشید بهتر میتوانید کار خود را انجام بدهید. در بهترین حالت شما باید به صورت جداگانه به معرفی مشخصات محصول و سپس ویژگی های محصول بپردازید و باعث این شوید که مخاطب به فکر خرید از شما بیوفتد.

محتوای نقد و بررسی

از انواع بسیار محبوب محتواست.
مخاطبان همیشه محتوایی که به نقد محصولات، خدمات و … میپردازد را دوست دارند. برای تولید محتوای نقد و بررسی سعی کنید با نگاهی بی رحم ((امّا)) منصفانه به نقد بپردازید.

از چیزی واهمه نداشته باشید. اگر محصول یا خدماتی واقعا کیفیت بدی دارد بدون نگرانی به آن بپردازید و مخاطبانتان را آگاه کنید. مخاطبان چنین محتوایی را میپرستند.
به هیچ عنوان به سود یک برند یا … محتوای دروغین ننویسید. این به شدت به شما ضربه میزند.

همینطور اگر قصد نقد محصول و خدمات را ندارید. برند های بزرگ در حوزه کاری خود را نقد کنید. حتی عمومی تر، خدمات مختلف در دو کشور و…. محتوای نقد و بررسی همیشه مخاطبان خود را دارد.

محتوای نظرسنجی

محتوای نظر سنجی بسیار به سئو سایت شما کمک میکند، گوگل سایتهایی که کاربران در آن فعالیت دارند را بسیار دوست دارد.
علاوه بر آن با شرکت دادن مخاطبان خودتان در سایت، باعث افزایش حس صمیمت بین خود و کاربرانتان میشوید. برای نوشتن این نوع محتوا سعی کنید از موضوعات نظر سنجی محبوب و عمومی استفاده کنید تا کاربران بیشتری در آن شرکت کنند.

به طور مثال نظر سنجی بین کیفیت دو شرکت سامسونگ و اپل؛ بسیار بازدهی بیشتری برای شما دارد تا نظر سنجی بین دو تلفن همراه آیفون 7 و سامسونگ گالکسی s8.

چه محتوایی تولید کنیم؟ محتوای نظرسنجی11 ایده برای تولید محتوا

چه محتوایی تولید کنیم؟؟
در ادامه مقاله 11  ایده و منبع برای تولید محتوای سایت شما ارئه میکنیم:

1_ نوشتن درمورد بهترین ها (top10)

محتواهای تاپ تِن، بسیار مورد علاقه مخاطبان هستند. در این نوع محتوا شما ده مورد از بهترین ها را معرفی میکنید: 10 تا از بهترین سایت های آموزش دیجیتال مارکتینگ، 10محصول آموزشی برتر در زمینه آموزش سئو، 10 سوپر مارکت برتر اینترنتی و…

2_ نوشتن پادکست های مصاحبه ای

حتما نیاز نیست خودتان به سراغ مصاحبه با افراد مشهور بروید. کافی است به سراغ سایت هایی چون شنوتو، دیجیاتو و … بروید، مصاحبه های زیادی با افراد مشهور در این سایت ها وجود دارد که شما میتوانید با تبدیل این پادکست ها به متن، یک محتوای مفید برای مخاطب خود تولید کنید.

برای بهتر دیده شدن مقاله خود، در عنوان و پاراگراف اول مقاله، حتما روی موفقیت های فردی که با وی مصاحبه شده است مانور دهید. مثلا مصاحبه با مدیر بزرگترین فروشگاه اینترنتی ایران.

3_ محتواهای کوتاه ((بدانید))

خیلی از مخاطبان، حوصله خواندن مطالب بلند و بالا را ندارند و آن را خسته کننده میپندارند. شما با نوشتن محتواهای “بدانید” یا “آیا میدانید” در حوزه تخصصیتان، میتوانید یک محتوای جذاب و مفید، هم برای این افراد و هم برای مابقی مخاطبان خود تولید کنید.

4_ یک آموزش جامع در مورد استفاده از ابزار های مهم

به معرفی و آموزش ابزار هایی که در کسب و کار شما میتواند کمک کننده باشد بپردازید.
به طور مثال در حوزه بیزینس های آنلاین و سئو سایت، آموزش کار با ابزار سایت اکسپلورر moz را تولید کنید. اگر این آموزش ویدیویی باشد بسیار بازخورد بالایی برای شما دارد.

5_ پیش بینی در مورد آینده حوزه کاری شما

در مورد آینده حوزه کاری خود پیش بینی کنید. اگر  تخصص داشته باشید، کار سختی نیست اما اگر برایتان مقدور نیست، به سایتهای مرتبط خارجی سربزنید. در سایتهای انگلیسی نمودار ها و اینفوگرافیک های زیادی میبینید که مطمئنا به شما در انجام این کار کمک میکند، به طور مثال پیش بینیِ ((شغل های محبوب در 5 سال آینده)).

6_ معرفی و راهنمایی در مورد یک محصول یا خدمات مهم

اگر یک محصول یا خدمات برای مردم و مخاطبان شما مهم شده است، دست به کار شوید. به آموزش بهتر آن بپردازید. یک مقاله مفید و جامع و ترجیحا تصویری در مورد آن تولید کنید و هرچند ماه یکبار به آپدیت آن بپردازید. مثلا آموزش کار با استوری اینستاگرام، آموزش خرید از سایت amazon و …

7_ یک لیست برای بهتر انجام شدن یک کار

اگر انجام یک کار برای مخاطبان شما مهم است. در محتوای خود به بهتر انجام شدن آن بپردازید.
مثلا یک لیست یا چک لیست از کارهایی که برای “تولید محتوای هدفمند” نیاز است را تولید کنید و در انتها این چک لیست را در یک فایل pdf در اختیار مخاطب قرار دهید.

8_ تولید ویدیو آموزشی

ویدیو آموزشی میتواند علاوه بر رضایت مخاطبان شما، باعث ایجاد محبوبیت و برندسازی برای شما شود. محتوای ویدیویی آموزشی خود را رایگان تولید کنید و در آپارات، یوتیوب، اینستاگرام و … انتشار دهید.
باید در ویدیو داشتن دانش خود را به خوبی به مخاطب منتقل کنید تا مخاطب بتواند به شما و سایتتان اعتماد کند.

در تولید ویدیو، 15 ثانیه اول، ثانیه های طلایی ویدیو هستند که در تصمیم گیری مخاطب برای تماشای ادامه ویدیو یا ترک صفحه تأثیر مستقیم دارد.

چه محتوایی تولید کنیم؟ چرا محتوای ویدیویی

9_ سؤال مخاطبان

به دنبال سؤالاتِ در ذهن مخاطبان خود بگردید و برای آنها مطلب مفید تولید کنید. برای یافتن این سؤالات از اطرافیان و کاربران خود سؤال کنید. حتی میتوانید در انجمن ها و فروم های  مرتبط اینترنتی، مشاهده کنید که کاربران دقیقا چه سؤال هایی میپرسند.
اینگونه محتواها به خاطر نزدیک بودن به کلمات سرچ شده در گوگل، رتبه سئو خوبی میگیرند.

بهترین ایده برای کار، ساخت یک انجمن در سایت خودتان است.

10_ کتاب

کتاب های حوزه کسب و کارتان را بخوانید، در فهرست آنها بگردید. شاید از هر 3یا 4 عنوان موجود در فهرست بتوانید یک عنوان جذاب و مفید برای یک مقاله پیدا کنید و سپس مطالب کتاب را از زبان خود بنویسید. پیشنهاد میشود در انتها منبع مقاله را معرفی کنید.

11_ نوشتن محتوای رقبا

در آخر اگر هیچ ایده ای برای نوشتن محتوای خود ندارید. یک کلمه مرتبط به کسب و کارتان را سرچ کنید. در صفحه اول گوگل به ده سایت مرتبط میرسید، مقالات این سایت ها را بخوانید و سپس از زبان خود یک مقاله جامع و کامل تر از تمامی آنها بنویسید.
دقت کنید که به هیچ عنوان کپی نکنید. متنی که شما مینویسید باید از نظر ساختار و گاها حتی از نظر کلمات با متنی که در سایت رقیبتان وجود دارد کاملا متفاوت باشد.

این مقاله در سال چند بار به روز میشود تاجایی که سؤال چه محتوایی تولید کنیم دیگر در ذهن شما باقی نماند. برای بهتر شدن آپدیت های این مقاله میتوانید در قسمت نظرات، پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همینطور میتوانید به مقاله آموزش تولید محتوا برای یادگیری اصولی تولید محتوا طبق چک لیست بپردازید.

در صورت وجود هرگونه سؤال، در قسمت نظرات آن را مطرح کنید تا کارشناسان ما به آن پاسخ دهند.
با آرزوی موفقیت.

پیشنهاد برای شما

8 پاسخ

  1. سلام خیلی ممنون از مطالب مفیدتون من یک سوال داشتم به نظرتون اموزش شیمی برای فارسی زبانان مخاطب داره؟

    1. سلام
      قطعا هر موضوعی مخاطب های خودش رو داره
      در صورتی که شما به زمینه مورد نظرتون علاقه داشته باشید با تولید محتوا هم توانایی خودتون رو بالا میبرید و هم افرادی که این زمینه براشون جذاب هست، دنبال کننده شما میشن
      و بعد از مدتی شما قبیله خودتون شکل میدید

  2. تولید محتوا در مورد گیم
    بنظرتون سایت بزنم و توش مطالب در مورد گیم بذارم
    یا وارد یوتیوب بشم و ویدیو بسازم؟؟؟
    و اینکه آیا تولید ویدیو ها به زبان انگلیسی در گرفتن ویو بیشتر تاثیر داره؟؟؟؟

    1. سلام و وقت بخیر
      مورد اول اینکه ، فقط شروع کنید ، به هر روشی ، با هر امکاناتی، درست یا اشتباه ، فقط شروع کنید ، مسیر و تجربه بهترین آموزگار هست
      در مورد سوال اول / شما محتوا رو تولید کنید و در پلتفرم های مختلف منتشر کنید تا از همشون استفاده کنید / یوتیوپ، آپارات، سایت ، اینستا و …
      سوال دوم ، در صورتی که در زبان انگلیسی حرفه ای و در سطح بالایی هستید، بله میتونه کمک کنه
      ولی در غیر این صورت تمرکزتون رو بر روی زبان فارسی و مزایای خودتون نسبت به همکارانتون قرار بدید

  3. من می خواستم در اینستاگرام یا یوتویوب تولید محتوا کنم در مورد نقد و بررسی گوشی یا دستگاه های مختلف ولی نمی دونم ک می تونم موفق بشم یا نه .شما میشه منو راهنمایی کنید ؟؟

    1. تولید محتوا در هر زمینه ای، در صورتی که، جامعه هدف به اون محتوا و زمینه نیاز داشته باشه ، محتوا یونیک باشه و فعالیت تداوم داشته باشه ، در نهایت موفقیت حاصل میشه

  4. اگه روز تیکه های از فیلم ترکی اهنگ بزارم و فیلم بزارم تولید محتوا محسوب می شود؟

    1. سلام، بله، البته شما باید ببینید محتوایی که تولید میکنید مخاطب دارد یا نه و در نهایت این محتوا قرار هست کاربر را به چه سمتی هدایت کند!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می‌خوانید

جستجو
Hidden