بدون شک یک کارآفرین موفق، مهم ترین چیز برای موفقیت را داشتن مهارت های کارآفرینی و تخصص های مختلف در زمینه فناوری یا دیگر حوزه های مهم می داند. آموزش کارآفرینی همراه با مهارت های کارآفرینی موجبات موفقیت یک فرد را فراهم می کنند.
کارآفرینی ممکن است برای یک فرد استفاده از فرصت های موجود باشد در حالی که برای فرد دیگر، انجام آن امکان پذیر نباشد.
اگر می خواهید کسب و کار جدیدی راه اندازی کنید و یک کارآفرین موفق باشید باید مهارت های کارآفرینی را در خود تقویت کنید. حقیقت این است، کارآفرینان موفق دارای ویژگیهای مشترکی هستند.
می توان مهارت های کارآفرینی یک کارآفرین موفق را به چهار دسته تقسیم بندی کرد:
1- خصوصیات شخصی
2- مهارتهای بین فردی
3- مهارتهای تفکر انتقادی و خلاقانه
4- مهارتهای عملی
دراین مقاله هر کدام از این دسته ها را به صورت کامل بررسی می کنیم با ما تا آخر مقاله همراه باشید.
1-مهارت های کارآفرینی:خصوصیات شخصی
بیاید در همین ابتدا ویژگیها، ارزشها و باورهای شخصی خود را با کارآفرینان موفق مقایسه کنید. آیا شما از طرز فکر کارآفرینان موفق برخوردار هستید؟ طرز فکر کاآفرینان موفق چگونه است؟
1- یک کارآفرین خوش بین است
خوش بینی یک ثروت ارزشمندی است که در سختیهایی که کارآفرینان در مسیر یافتن مدل کسب و کار مناسب خود با آنها مواجه می شوند، به کمکشان می آید. آیا شما فکر می کنید یک فرد خوش بین در کارآفرینی هستید.
2- داشتن چشم انداز مناسب
کارآفرینان می توانند بخش هایی که نیاز به بهبود دارد را تشخیص دهند. آیا شما هم می توانید چشم انداز مناسب و درستی از آینده ایجاد کنید.
3- ابتکار عمل درزمان بروزمشکل
یک کارآفرین می تواند به طور غریزی شروع به حل مسئله کند. آیا شما هم در روبر شدن با مشکلات می توانید ابتکار عمل داشته باشید؟
4- مهارت و توانایی کنترل
باید از خود بپرسید چقدر در داشتن مسئولیت و تصمیم گیری حس لذت دارید؟ آیا انگیزه لازم برای مدیریت دیگران را دارید؟
5- انگیزه و پشتکار
این دو عامل بسیار کلیدی و راهگشا هستند. شما باید از خود بپرسید آیا انگیزه و انرژی زیادی برای پیگیری هدف خود را دارید؟ آیا می توانید برای مدت طولانی کار کنید تا به اهداف خود برسید؟
6- تحمل ریسک در کارآفرینی
حدس زدن نتیجه در حقایق قطعی شکی نیست اما وقتی پای صحبت از حقایق غیر قطعی به میان می آید آیا شما می توانید بهترین تصمیم را اتخاذ کنید؟
7- منعطف بودن
چقدر می توانید از اشتباهات و شکست های خود درس بگیرید. آیا وقتی همه چیز طبق برنامه دلخواه تان پیش نمی رود می توانید تصمیم گیری بهتری داشته باشید؟
2-مهارت های کارآفرینی:مهارتهای بین فردی
یک کارآفرین موفق در ارتباط موثر با دیگران چالشی ندارد و می تواند یک ارتباط نزدیک با گروه، مشتریان، تأمین کنندگان، سهام داران، سرمایه گذاران و دیگر افراد داشته باشد. آیا شما هم این مهارت را به خوبی می دانید؟ نگران نباشید چون تمامی این مهارت ها را می توانید در خود تقویت کنید.
در ادامه به انواع مهارت های فردی که برای کارآفرینی لازم است اشاره خواهم داشت.
-
مهارت گوش دادن
کاآفرینان موفق در گوش دادن فعالانه مهارت دارند. شما چطور؟ اگر در این مهارت ضعیف هستید سعی کنید تکنیک های گوش دادن فعال را در خود تقویت کنید.
-
هوش هیجانی
در اینجا داشتن هوش هیجانی می تواند گره گشای شما باشد. هوش هیجانی بالا باعث می شود کار کردن با دیگران راحت تر شود.
-
فنون مذاکره
شما باید بتوانید با استفاده از فنون مذاکره و همچنین در نظر گرفتن قیمت رقابتی با دیگران مذاکره کنید و یک برد – برد برای آنها ایجاد کنید.
-
حسن خلق
باید گفت که اگر با کارمندان، مشتریان یا تامین کنندگان به طور ناشایستی برخورد کنید، و احترام و انصاف را چاشنی کار خود قرار ندهید ایجاد یک گروه موفق و متعهد برایتان سخت خواهد شد.
آیا شما با دیگران براساس احترام، انصاف و صداقت رفتار می کنید؟ آیا می توانید ازروش رهبری اخلاقی عمل کنید؟
3-مهارت های کارآفرینی:مهارت تفکر انتقادی
یک کارآفرین به انتقاد های سازنده گوش می دهد در ارئه ی ایده های نو و تصمیمات مناسب در مورد فرصت ها و برنامه ها مهارت دارد.
-
مهارت دانش تولید کالا یا خدمات
کارآفرینان موفق، به مهارتهای عملی و دانش موردنیاز برای تولید کالا یا خدمات و مدیریت شرکت نیاز دارند.
-
مهارت تعیین هدف
آیا شما از آن دسته افرادی هستید که دائماً هدفی برای خود تعیین می کنید و برای رسیدن به آن تلاش و برنامه ریزی دارید؟ اگر این طور است تبریک می گویم شما مهم ترین ویژگی یک کارآفرین را دارا می باشید.
-
برنامه ریزی و سازمان دهی برای کارآفرینی
یک امر حیاتی و ضروری برای رسیدن به اهداف برنامه ریزی منسجم و درست است. آیا شما این توانایی را در خود می بینید. آیا می دانید چطور طرح کسب و کار منسجم و سنجیده، از جمله توسعه و یادگیری از طریق پیش بینیهای مالی مناسب را گسترش دهید.
واقعیت این است که تمامی موارد بالا برای راه اندازی کسب و کار لازم هستند ولی کافی نیستند شما باید از دانش های مرتبط و مهارت های کسب و کار هم برخوردار باشید تا موفقیت را به چنگ آورید.
4-دانش عمومی مربوط به کسب و کار
شما باید در زمینه های اصلی عملیاتی کسب و کار خود از جمله فروش، بازاریابی، امور مالی، از دانش عمومی مناسبی بهرهمند شوید. تا بتوانید فعالیت مدیریتی خود را به نحوه احسن اجرا کنید.
1- دانش کارآفرینی
آگاهی از یافتن مدل کسب وکار موثر و کارآمد بر اساس تجربه یا تحقیق و تلاش برای اجرای آن یک مهارت است. به عبارت دیگر پیدا کردن راهی برای افزایش سرمایه که شما باید این مهارت را یاد بگیرید.
2- دانش مربوط به بازار
یعنی پیدا کردن اطلاعات در بازاری که می خواهید درآن پا بگذارید. در این راه باید از فعالیت های مربوط به عرضه محصول یا خدمات تا سردرآوردن از نحوه عملکرد رقبا تلاش کنید و اطلاعات کسب کنید.
3- دانش تخصصی مربوط به کسب و کار
اینکه ویژگی های کسب وکاری که می خواهید راه اندازی کنید را بشناسید.
این مهارت های مدیریتی را می توان در هشت دسته طبقه بندی کرد. هر یک از مهارت ها نیازمند تخصص و آگاهی است.
مدیریت فنی:
مهارت در انجام فعالیت های تخصصی همچون تولید، انبارداری، خرید، فروش و توزیع.
مدیریت خطر پذیری:
توانایی و مهارت مقابله با پیشامد های احتمالی و بازگشت به حالت تعادل در کسب و کار در کارآفرینی یک ضرورت است.
مدیریت بازاریابی:
توانایی و مهارت انجام تحقیقات بازار، مشتریان، رقبا، مهارت در قیمت گذاری، در انتخاب شیوههای مناسب تبلیغات، تعیین روش مناسب برای فروش و گزینش کانال های توزیع مناسب در کارآفرینی
مدیریت راهبردی:
توانایی تدوین، اجرا و ارزیابی برنامهای جامع برای رسیدن به اهداف بلند مدت در کارآفرینی موفق حیاتی است.
مدیریت مالی:
مهارت در تأمین سرمایه، استفاده از این سرمایه و تخصیص بودجه و همچنین مهارت در ثبت و طبقهبندی اطلاعات و رویداد های مالی روزنامه و سالانه به منظور نشان دادن موقعیت مالی شرکت.
مدیریت روابط انسانی:
در کارآفرینی درک و فهم رفتار با کارکنان و چگونگی گزینش و بکارگیری آنها برای پشبرد اهداف بسیار حائز اهمیت است.
مدیریت زمان:
مدیریت استفاده بهینه از زمان، برای اجرای هر برنامه و بودجه بندی آن.
مدیریت توسعه:
در کارآفرینی توانایی تطبیق با تغییرات و به روز رسانی فرآیند ها و امور برای حیات کسب و کار یک ضرورت است.
یکی از برتری های انسان های موفق و کارآفرین نسبت به سایر انسان ها عادت های مثبت آن هاست. انسان های موفق عادت هایی مثبت و سازنده دارند که سبب موفقیت آن ها در زندگی شان گردیده است.
اما یک کارآفرین موفق علاوه بر عادت های خوب، دانش کافی در مورد کسب و کار خود، هم دارد. برخی از کارآفرینان بدون داشتن این مهارتها هم به موفقیت رسیدهاند، به سادگی تمام استعدادهایی را که برای موفقیت نیاز دارند، استخدام می کنند. اما هر چقدر مهارت داشته باشید، احتمال مواجههتان با شکست کمتر خواهد شد.
شما هم می توانید تجربیات کارآفرینی خود را با ما به اشتراک بگذارید منتظر دیدگاه ها و نظراتتان هستیم.