بازاریابی رابطه مند چیست و چگونه یک بازاریابی رابطه مند یا تعاملی داشته باشیم؟

بازاریابی رابطه مند

یک واقعیت است که تنها منبع سود و درآمد هر شرکت یا سازمان در هر زمانی مشتریان آن هستند. بنابراین اهمیت یک بازاریابی رابطه مند یا بازاریابی تعاملی که به حفظ مشتری تبدیل می شود، بیشتر از قبل شده. در همین راستا بر آن شدیم که مقاله ای در این رابطه منتشر کنیم. با ما همراه باشید.

بازاریابی رابطه مند چیست ؟ (بازاریابی تعاملی)

عبارت است از ایجاد، حفظ و تقویت یک رابطه قوی با مشتریان و سایر گروههایی که ذینفع هستند. فرآیندهای ارتباطی و تعاملی مورد نیاز را به وجود آورند.
شما برای یک بازاریابی رابطه مند موثر باید هم از استراتژی دفاعی و هم از استراتژی تهاجمی استفاده کنید.
به این معنی که به منظور بدست آوردن مشتریان جدید و بالقوه یا ترغیب مشتریان بالقوه رقیبان باید از استراتژی تهاجمی استفاده کنید.

سپس برای دفاع از سهم بازار و حفظ مشتریان خوب، باید از استراتژی دفاعی استفاده کنید. و مشتریان وفادار برای خود ایجاد کنید. برای اطلاعات بیشتر به مقاله ای راهکارهای افزایش وفاداری مشتریان در کسب و کار مراجعه کنید.
در بازاریابی تعاملی باید اهداف هر دو طرف اعم از مشتری و فروشنده درگیر در رابطه شود.
خوب شاید حالا یک سوال در ذهن شما نقش ببند که:

استراتژی های لازم در بازاریابی تعاملی چیست؟

ما در این مقاله به 5 استراتژی ارزشمند که شما را در طراحی برنامه بازاریابی رابطه مند موفق تر می کند اشاره می کنیم. شما می توانید هر کدام از این استراتژی ها را به صورت جداگانه یا تلفیقی استفاده کنید.

بازاریابی رابطه مند چیست

1- معین کردن خدمات اصلی

یک خدمت اصلی عالی، به همراه خصوصیات منحصر به فرد در جهت تأمین نیاز مشتریان آن‌ها را جذب می‌کند. همچنین کیفیت عالی این رابطه ایجاد شده در بلند مدت باعث حفظ مشتریان شده و زمینه های فروش سایر خدمات را نیز فراهم می کند.

2- برقراری یک ارتباط باب طبع هر مشتری

این استراتژی به گونه ای است که فرصتی را برای بسیاری از شرکت‌های خدماتی فراهم می‌آورد که بتوانند رابطه‌ای شخصی و سازگار با تک تک مشتریان خود برقرار کنند.
به عبارت ساده شما با آگاهی از ویژگی‌ها، خصوصیات و انتظارات هر مشتری و جمع آوری این اطلاعات و به کارگیری آن‌ها در رویارویی با مشتریان، خدمات خود را منطبق و سازگار با موقعیت‌های مورد نظر مشتریان عرضه نمایند.

برای اطلاعات بیشتر به مقاله ای که در همین راستا تهیه شده چگونه انواع مشتریان را بشناسیم؟ راه برخورد با هر یک از آنها چیست؟ مراجعه کنید.

3- ارائه خدمات جانبی در بازاریابی تعاملی

خدمات جانبی شامل عرضه خدمات اضافی به همراه خدمت اصلی است و باید به گونه‌ای باشد که آن را از سایر خدمات ارائه شده توسط رقبا متمایز کند. مهم ترین مسئله این است که خدمات جانبی باید از دید مشتری، ارزشمند باشند.

بازاریابی رابطه مند برای جذب مشتری

۴- قیمت‌گذاری رابطه مند

این یکی از ایده های قدیمی بازاریابی رابطه مند است. به عبارتی قیمت گذاری رابطه مند است. یعنی شما قمیت های مناسبی برای مشتریان خوب خود در نظر بگیرید.
باید این کار به گونه ای باشد که باعث ایجاد و حفظ روابط بین خریدار و شما شود. همچنین مشتریان را تقویت و تشویق کند اما به هیچ وجه باعث زیر سوال رفتن کیفیت محصول شما نشود.

5- تمرکز به بازاریابی داخلی

حالا سوال پیش میآید اصلاً این بازاریابی داخلی چیست؟ بازاریابی داخلی یا بازارابی خدمات در واقع روندی است، که هدف آن بهبود عملکرد پرسنلی وکارمندانی است که در ارتباط مستقیم با مشتری هستند و نتیجه این کار، کیفیت بالای خدمات است.
شما در بازاریابی رابطه مند باید برآورده شدن این هدف، اعضای پرسنلی خود را برای برآورده کردن نیازها و خواسته‌های مشتریان، آموزش بدهید، و از طرح های پاداشی و تشویقی برای اعضا استفاده کنید تا آنها برانگیخته شوند و هر چه بهتر در این امر همکاری کنند.

در همین راستا میتوانید از مقاله جملات یخ شکن برای فروشنده موفق استفاده کنید.

امیدوارم این مقاله مفید باشد. شما هم با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود افق های تازهای برای دیگران رقم می زنید. منتظر تجربیات ارزشمند شما هستیم.

پیشنهاد برای شما
guest
0 نظر
Inline Feedbacks
نمایش همه

آنچه در این مقاله می‌خوانید