در این مقاله می خواهم شما را با تقویم محتوا و نحوه استفاده از آن همچنین نحوه ایجاد آن در جاهای مختلف آشنا کنم.
تقویم محتواچیست؟
مزایای تقویم محتوا
ساختن تقویم محتوا
نحوه نوشتن تقویم محتوا
تقویم محتوایی چیست؟
تقویم محتوا یک تقویم ساده است که طبقهبندی محتوا، زمانبندی انتشار را در بر دارد و به تیم کمک میکند تا برای همه فعالیتهای بازاریابی مانند پستهای بلاگ، پستهای شبکههای اجتماعی و کمپینهای محتوایی برنامهریزی کنند.
تقویم محتوایی، یکی از بهترین راه ها برای نظم بخشیدن به استراتژی بازاریابی محتوا است.
این تقویم، مثل یک نقشه برای اطمینان از قرار گرفتن در مسیر درست به اهداف کسبوکار، دستیابی به مخاطبان هدف و عملکرد مناسب کانالهای مختلف محتوا است.
از سوالات رایجی که کسبوکارهای موفق در زمینه بازاریابی محتوا با آن روبرو هستنداین است که «چگونه همه محتواهای خود را مدیریت کنیم؟» یا «هزینه مدیریت محتوا چقدر است؟» برای دریافت پاسخ این سوالات باید به سراغ تقویم محتوا برویم.شاید در ابتدا این امر پیچیده و سخت به نظر آید اما به مرور امور کار دستتان می آید. و براساس یک برنامه زمانی تولید محتوا خواهیدداشت.
برای تولید محتوای با کیفیت می توانید مقاله ی تکنیک های تولید محتوا در سال ۲۰۱۸ را مطالعه کنید.حالا شاید بپرسید اصلاً این تقویم تولید محتوا به چه دردی می خورد و هدف از ایجاد آن چیست؟
مزایای تقویم محتوا
- با استفاده از این تقویم محتوایی می توانید در طول سال نحوه توزیع محتوای خود را ببینید.
- محتوا را پیرامون رخدادهای کلیدیِ مربوط به حرفه ی خود یا روزهای مهم طرحریزی کنید؛
- شکافهای موجود در برنامهی محتوایی را پیدا کنید و بتوانید آنها را با محتوای مناسب پر کنید.
- یک محتوای منسجم و منظم تولید می کنید.
- میتوانید محتوا را، با توجه به سرعت حرکت حرفه یا صنعت خود در یک زمانبندی هفتگی، ماهانه یا فصلی طرحریزی کنید.
پس تا حالا متوجه شدید که تقویم محتوا برای عملکرد درست و نظم و ترتیب یک ضرورت است. اما در ادامه می خواهم درست کردن یک تقویم محتوا را آموزش دهم پس با ما همراه باشید.
ساختن تقویم محتوا
1- شناخت موضوع مخاطب
شناخت مخاطبان یک ضرورت است. محقق شدن این امر کاری سخت ولی شدنی است. ارائهی تعریف از انواع مختلف مخاطب کار یک نفر تنها نیست، بلکه حاصل گفت و گو میان تمام افرادی که در بیرون از شرکت یا سازمان کار می کنند مثل: فروش، بازاریابی، خدمات مشتری، منابع انسانی و غیره است.
در تولید تقویم محتوا باید مرحله بعد از تشخیص مخاطبان تصمیمگیری در مورد مقدار محتوایی است که میان مخاطبان مختلف توزیع میگردد. شما باید بدانید که برای هر دسته از مخاطبان چقدر می خواهید محتوا تولید کنید.
این کار به شما کمک می کندکه از قبل بدانید که در هر ماه/فصل/سال قادر به انتشار چه مقدار محتوا هستید. میتوانید این میزان را به شخص– ساعت تقسیم کرده یا ارزش مالی به آن تخصیص دهید.
2- استفاده بهینه از محتواهای موجود
اغلب کسب و کارها محتواهای ارزشمندی دارند ولی از تمام ظرفیت آن استفاده نکرده اند.
با یک باز نگری می توان دوباره آنها را به چرخه محتوا برگرداند و بهینه کرد و آنها را به یک محتوای با کیفیت تبدیل کرد.
چگونه؟
- اطلاعاتی که از سامانهی مدیریت ارتباط مشتری، نظرسنجیها یا حتی بخش مالی به دست میآید را تبدیل به نمودار اطلاعات یا موضوع خبری تبدیل کنیم.
- مهارتهای همکارانتان که میتوان به شکل ویدئو، فایل صوتی، یا مصاحبهی مکتوب ارائه کرد.
- گزارشهای رسمی که میتوان در قالب یک سری پست وبلاگی بازنویسی کرد.
- پستهای قدیمی که میتوان با اطلاعاتی تازه بهروزرسانی کرد یا، در صورتی که تمامشان در رابطه با یک موضوع باشند، ترکیبشان کرده و یک پست طولانی یا گزارش رسمی از آنها استخراج کرد.
3- برنامهریزی، تبلیغ، و تکمیل محتوا
در این مرحله قبل از هر چیز راجع به انبار یا مخزن محتوا صحبت کنم؟ اصلاً مخزن انبار چیست؟ برخی تقویم های محتوا مخزن انبار هم دارند. که در آنها تمام ایده های محتوایی در آنجا انباشته می شود. سپس در هر زمان یکی از ایده ها برای استفاده بیرون کشیده می شود. اگر تقویم محتوا این مخزن را ندارد بهتر است خودتان آن را ایجاد کنید.
در شرکت های حرفه ای جلسات برنامهریزی تحریریه برای تمام افرادی که در تولید محتوا نقش دارند به صورت مرتب برگزارمی شود.و برای تولید محتواهای بعدی چه ماهانه باشد چه فصلی برنامه ریزی می شود.
در این جلسات میتوانید به فعالیتهای شبکههای اجتماعی، لیست دریافتکنندگان اخبار از طریق پست الکترونیک و دیگر مسائل مربوط بپردازید.
4- نحوه نوشتن تقویم محتوا
1- اولین ستون برگهای تقویم دورههای زمانی به صورت هفتگی یا روزانه را مشخص میکند.
2- ستون دوم فضایی در اختیارتان قرار میدهد تا رویدادهای مهم تقویمی را در آن یادداشت کنید.مثلاً روز پرستار برای پرستاران و … .
3- ستونهای سوم، چهارم و پنجم تقویم محتوا برای علامتگذاری تاریخهای مهم برای هرکدام از موضوعات محتوایی شما است. چنین رویدادهایی می توانندمربوط به نمایشگاههای تجاری، کنفرانسها، عرضهی محصول یا دیگر بهروزرسانیها باشد.
4- ستون ششم به شما اجازه میدهد رویدادهای مهم شرکت خود را علامتگذاری کنید که ممکن است بخواهید همزمان با آن محتوایی انتشار دهید، برای مثال، تغییر قیمتها، عرضهی محصولات، راهاندازی کمپینها.
5- ستونهای هفتم، هشتم و نهم تقویم محتوا برای زمانبندی محتوا به کار میروند که بر اساس شناخت مخاطبان دسته بندی موضوعی شده و در رنگهای مختلف نشانهگذاری شدهاند.
6- ستونهای دهم، یازدهم و دوازدهم برای برنامهریزی فعالیتهای حمایتی شبکههای اجتماعی تعبیه شدهاند.
در هر صورت، بنا به منابعی که در اختیار دارید و توان شما برای تولید محتوا در هر دورهی زمانی، ممکن است به تعداد بیشتر یا کمتری از این ستونها نیاز پیدا کنید.
ایجاد تقویم محتوا، کار سادهای است، اما رعایت کردن آن، کاری دشوار است.