آموزش سئو کلاه سیاه + 10 تکنیک سئو سیاه

سئو کلاه سیاه

آموزش سئو کلاه سیاه: پیاده سازی سئو به روش هایی که گوگل به آن توصیه کرده است گاها بسیار زمان بر و شاید هزینه بر است. همین موضوع باعث شده که سئو کاران و مدیران سایت ها، کمی پای خود را فراتر گذاشته و به روش های غیرمجاز از نظر گوگل، برای سئو سایت خود روی بیاورند.

همانطور که در مقالات آموزش سئو گفته شد، سئو به معنای بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو است. سئو به حدود 190 تا 210 فاکتور بستگی دارد که یک مدیر سایت برای دریافت رتبه های بالای گوگل، باید تمامی یا اکثر این موارد را در سایت خود پیاده سازی کند.
این تعداد فاکتور در 3 دسته سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال دسته بندی میشوند. که از این بین سئو داخلی بیشترین تعداد آنها را در خود جای میدهد و میتوان گفت بیشترین اهمیت نیز مربوط به سئو داخلی است.

ما میتوانیم روش های پیاده سازی سئو را نسبت به قانونی و غیر قانونی بودن به 3 دسته :

  • سئو کلاه سیاه
  • سئو کلاه سفید
  • سئوکلاه خاکستری

تقسیم کنیم.

در این مقاله قرار است به آموزش سئو کلاه سیاه بپردازیم:

سئو کلاه سیاه چیست؟

سئو کلاه سیاه چیست؟؟ سئوی کلاه سیاه یا سئوی سیاه، به بهینه سازی سایت از طریق پیاده سازی روش های غیرمجاز از نظر گوگل گفته میشود.

در سئو سیاه، سئو کار یا مدیر سایت با استفاده از روش های کاملا غیرمجاز و متقابلا خطرناک، به سئو سایت خود میپردازد.
سئو سیاه در گذشته رواج بسیار زیادی داشت. به طوری که حدود 7 تا 8 سال پیش، زمانی که شما کلمه ای را در گوگل جستجو میکردید، صفحاتی که با آن روبرو میشدید اغلب صفحات تبلیغاتی و بدون محتوای مفید بودند که صرفا با سئو کلاه سیاه خود را به نتایج اول گوگل رسانده بودند.
این موضوع تا جایی ادامه پیدا کرد که گوگل در یک برهه زمانی دچار بحران از دست دادن مخاطب شد و مخاطبان زیادی از جستجو در گوگل صرف نظر کردند و به موتور های جستجوی دیگر روی آوردند.

همین موضوع باعث شد تا گوگل به آپدیت قدرتمند الگوریتم های خود روی بیاورد و به شدت با این سایتها برخورد کند.
الان به سراغ این سؤال میرویم که:

در سئو سیاه دقیقا چه اتفاقی می افتد؟

همانطور که گفته شد، سئو به معنای بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو است.
در سئو کلاه سیاه، فرد سعی میکند با استفاده از روش های تقلبی و فِیک خود را در نظر گوگل، به عنوان یک سایت کاملا بهینه شده جا بزند و تا زمانی که گوگل متوجه نشود که این سایت برای رسیدن به نتایج اول از روش های غیرمجاز استفاده کرده است، جایگاه آن سایت در نتایج اولِ گوگل است.

اگر مقاله آموزش سئو را مطالعه کرده باشید، گفته شد که یک سایت برای کسب نتایج اول باید دو اصل مهم را رعایت کند:

اصل اول داشتن محتوای مفید و مناسب برای کاربر است و اصل دوم برخوردار بودن از اعتبار در خارج از سایت.
در گذشته سئو کاران کلاه سیاه اغلب بر مورد اول تمرکز داشتند و با تکنیک هایی، محتوای خود را به عنوان یک محتوای بهینه و مناسب معرفی میکردند در حالی که اصلا وضعیت به این صورت نبود و در صورت ورود به سایت آنها، با محتوای کاملا تبلیغاتی و آزار دهنده روبرو میشدید.

پس از بروز رسانی و آپدیت های گوگل و بالا رفتن ارزش اعتبار در خارج از سایت (سئو خارجی) سئو کاران کلاه سیاه (بلک هت سئو) با استفاده از تکنیک هایی به جعل این اعتبار دست زدند و با استفاده از تکنیک های سئو کلاه سیاه در سئو خارجی، باز به صفحات اول گوگل راه پیدا کردند.

بعضی از این تکنیک های سئو کلاه سیاه هنوز هم توسط سئو کاران در حال استفاده هستند.
در ادامه به توضیح این روش های کلاه سیاه میپردازیم.

تکنیک های سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه

 

روش های سئو کلاه سیاه از نظر گوگل غیرمجاز هستند و طبق تعریف سایت هایی مثل hubspot و همینطور تجربه ما، این نوع سئو میتواند باعث کاهش رتبه شما در نتایج جستجو و نابودی کلی سایت شما شود.

نکته ای که قبل از مطالعه این بخش لازم است بدانید این است که؛ خیلی از سایت ها و وبلاگ ها به هر نوع رفتار ناهنجار توسط مدیر یک سایت، لقب سئو کلاه سیاه را میدهند اما این تعریف عملا تعریف اشتباهی است.
درست است که بعضی از رفتار ها باعث کاهش رضایت و افزایش نارضایتی کاربر میشود، اما این نوع کارها سئو کلاه سیاه طلقی نمیشوند.
به طور مثال تبلیغات پاپ آپ در صفحات وب، به هیچ عنوان سئو سیاه محسوب نمیشود زیرا تأثیری بر افزایش رتبه سایت در گوگل و فریب دادن الگوریتم های گوگل ندارد.

تکنیک های سئو کلاه سیاهی که در ادامه با آنها آشنا میشوید موارد زیر هستند.

  1. کیورد استافینگ (Keyword stuffing)
  2. پنهان سازی متن از کاربر (Cloaking)
  3. کپی کردن متن
  4. استفاده بیش از حد از برچسب ها
  5. alt تصاویر
  6. استفاده زیاد از تگ های عنوان
  7.  گول زدن کاربر یا click bait
  8. تغییر محتوای صفحه سئو شده
  9. خرید لینک
  10. تبادل لینک
  11. سئو منفی (Negative SEO)

تکرار بیش از حد کلمه کلید (Keyword stuffing)

همانطور که در سئوی داخلی و سئو محتوا گفته شد، یکی از فاکتور های گوگل برای سنجش کیفیت محتوای شما، آنالیز تعداد کلمات کلیدی شما در مقاله است.

در گذشته سئو کاران کلاه سیاه، با توحه به این نکته، به تعداد دفعات بالا و به صورت کاملا مصنوعی و بی معنی، اقدام به تکرار کلمه کلیدی در صفحه میکردند. به طور مثال در یک مقاله 500 کلمه ای، 50 بار کلمه کلیدی را تکرار میکردند و گوگل با وجود داشتن ضعف در آن زمان، این مقاله را یک محتوای مفید تشخیص داده و آن را به صفحات اول گوگل میبرد.

پس از آپدیت الگوریتم ها این نوع تکنیک، به عنوان یک تکنیک کلاه سیاه گوگل شناخته شد و سایت هایی که از این تکنیک استفاده کرده بودند توسط گوگل جریمه شدند. البته هنوز هم در سطح وب، سایت هایی از این تکنیک استفاده میکنند؛ گوگل یا به این سایتها اهمیتی نمیدهد و یا به جریمه آنها میپردازد.

پنهان سازی متن از کاربر (Cloaking)

کلوکینگ یکی از روش های پر استفاده توسط سئو کاران حرفه ای اما کلاه سیاه در گذشته بود. در این روش که شباهت به روش قبلی دارد، سئو کار، محتوای صفحه را پر از کلمات کلیدی میکند و یک محتوای طولانی چند هزار کلمه ای و دارای کلمات کلیدی زیاد اما بی معنی مینویسد. این محتوا توسط گوگل یک محتوای سئو شده و مفید محسوب میشد.

در مقابل برای اینکه این محتوا کاربر را آزرده نکند، آن را از دید کاربر مخفی میکردند. دراصل این محتوای مثلا سئو شده را فقط ربات های کراولر (crowler) گوگل مشاهده میکردند.
برای این تکنیک، راه هایی وجود داشت از جمله:

  • هم رنگ کردن بک گراند صفحه با متن
  • ریز کردن متن
  • مخفی کردن متن در زیر عکس ها
  • مخفی کردن متن از طریق کد های سایت
  • و…

این روش نیز توسط گوگل نکوهش شده و در صورت استفاده از آن ممکن است شما را جریمه کند اما نکته ای که هست این است که، گوگل مانند گذشته دیگر به تکرار کلمات کلیدی اهمیت نمیدهد و بیشتر به سمت درک بهتر محتوا رفته است. از این رو شما در صورت استفاده از این روش هم احتمالا نتیجه ای نمی گیرید.

کپی کردن محتوا

کپی کردن محتوا یکی دیگر از تکنیک های سئو سیاه محسوب میشود که حتی امروزه نیز از آن استفاده میشود.
در گذشته شما با کپی کردن متن محتوای یک سایت شاید رتبه بهتری از خود آن سایت نیز دریافت میکردید. پس از گذشت زمان کمی، گوگل الگوریتم پاندا را برای جلوگیری از این تکنیک معرفی کرد.

امروزه با توجه به قدرت گوگل پاندا، کپی کردن از محتوای دیگر سایت ها کاری سخت شده است اما با این حال هنوز هم این اتفاق در سطح اینترنت رخ میدهد. البته گوگل پاندا در صورت کپی شناخته شدن یک محتوا، از همان ابتدا دستور به جریمه و پنالتی سایت نمیدهد. بلکه در درجه اول از رتبه گرفتن آن محتوا جلوگیری میکند و در صورت تکرار زیاد این عمل، سایت را جریمه میکند.

استفاده بی حد از برچسب ها

برچسب های یکی از موارد مهم در افزایش رتبه سایت و همینطور رضایت مندی کاربر هستند. اما تا چند سال پیش همین برچسب ها یک عامل آزار کاربران اینترنتی بودند. روش استفاده از این تکنیک به این صورت بود که مدیر سایت پس از تولید یک محتوا، برچسب های زیادی به آن محتوا میزد و در کلمات مختلفی با همین برچسب ها، آن سایت را سئو میکرد.

به طور مثال مدیر سایت مدیریو پس از تولید مقاله “طراحی سایت فروشگاهی، برچسب های زیادی با متن هایی مثل طراحی فروشگاه اینترنتی در اصفهان، طراحی فروشگاه اینترنتی در تهران، قیمت طراحی فروشگاه اینترنتی و … (بعضا تا 30 برچسب) به این مقاله میزد که این برچسب ها این مقاله را در همین کلمات به نتایج اول گوگل می آوردند، در حالی که این ها فقط برچسب بودند و محتوای مختصی برای هر کدام از آنها در مقاله وجود نداشت.

امروزه نیز این روش در سطوح پایین تر استفاده میشود. اما با توجه به تمرکز گوگل بر روی رفتار کاربران، در صورت مفید نبودنِ محتوای شما، از نتایج بالای صفحات حذف میشوید.

alt تصاویر

alt  یا متن جایگزین تصاویر یکی دیگر از فاکتور های مرتبط به سئو سایت است. در سئو داخلی، آلت عکس ها باید یک توضیح کوتاه برای عکس باشد و اگر در این توضیح، کلمه کلیدی مقاله وجود داشته باشد به سئو سایت آن صفحه کمک میشود.
در روش کلاه سیاه این مورد، سئو کاران در تمامی آلت تصاویر از کلمه کلیدی خود استفاده میکنند.

استفاده بی مورد از کلمه کلیدی در آلت ممکن است باعث کاهش رتبه سایت شما بشود. شما میتوانید کلمه کلیدی خود را نسبت به عکس یا عنوان قبل از عکس، با کلمات دیگری ادقام کرده و در متن جایگزین عکس قرار دهید.

استفاده زیاد از تگ های عنوان

تگ های H یا تگ های عنوان در سئو محتوا نقش بسزایی دارند و یکی از فاکتور های شناسایی کلمات کلیدی محتوا برای گوگل هستند. سئو کاران برای فریب دادن گوگل سعی میکردند در مقالات خود، از تگ های H زیادی استفاده کنند و در آنها حتما کلمه کلیدی خود را تکرار کنند. این روش سئو کلاه سیاه هم به مرور توسط گوگل شناخته و شامل جریمه هایی شد.

 گول زدن کاربر یا click bait

در این روش که هنوز هم گاها استفاده میشود، مدیر سایت، با عنوان مقاله خود کاربر را فریب داده و پس از اینکه کاربر به صفحه مورد نظر وارد میشود، متوجه میشود از متنی که در عنوان نوشته شده بود، خبری نیست. به طور مثال در عنوان کلمه: “هزینه طراحی سایت” وجود دارد اما کاربر بعد از وارد شدن به صفحه متوجه میشود که در هیچ کجای این صفحه اشاره ای به قیمت ها و هزینه های طراحی سایت نشده است.

البته در این روش اگر کاربر جذب مقاله و سایت نشود و سریعا از سایت خارج شود، در صورت تکرار این اتفاق، گوگل متوجه وجود مشکل شده و رتبه سایت را کاهش میدهد.

تغییر محتوای صفحه سئو شده

این تکنیک سئو کلاه سیاه، به دلیل رسیک بالا به ندرت انجام میشود و نیاز به مهارت خاص دارد. در این تکنیک سئو کار پس از اینکه یک صفحه را روی یک کلمه و با روش های سئو کلاه سفید بهینه کرد و آن را به نتایج اول آورد، متن صفحه را تغییر داده و از آن استفاده تجاری میکند.

به طور مثال یک صفحه از سایت با کلمه “آموزش تولید محتوا” و با کمک یک مقاله کامل و مفید سئو میشود، اما پس از اینکه رتبه این مقاله در صفحه اول گوگل محکم میشود، اقدام به تغییر محتوای صفحه کرده و یک محصول آموزشی در زمینه تولید محتوای آموزی را به فروش میرسانند.

موارد گفته شده در بالا اغلب مربوط به سئو داخلی سایت بود و هدف آنها، فریب گوگل در زمینه مفید بودن محتوا است. اما موارد بعدی مربوط به سئو خارجی و فریب دادن گوگل در زمینه اعتبار سایت است.

 لینک سازی کلاه سیاه

لینک سازی یکی از عوامل بسیار تأثیر گذار در سئو سایت است. شاید بتوان اهمیت لینک بیلدینگ در سئو را بین 30 تا 50 درصد بیان کرد. همانطور که در آموزش سئو خارجی گفته شد، گوگل از ما توقع دارد تا به تولید محتوای جذاب و مفید روی بیاوریم و این محتوا باعث دریافت لینک از سایت های دیگر به ما بشود.

این موضوع باعث میشود که اغلب وبمستران برای دریافت لینک، رو به روش های سئو کلاه سیاه بیاورند. اما روش های سئو کلاه سیاه در لینک سازی کدام اند؟

تکنیک های لینک سازی کلاه سیاه

در مورد لینک سازی باید این نکته را بدانید که عملا به هر روش لینک سازی به صورت مصنوعی و توسط خودتان، لینک سازی کلاه سیاه گفته میشود و از طرف گوگل غیرمجاز است اما، با توجه به اینکه اغلب این روش ها هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرند و بازدهی دارند، تعدادی از آنها را در سئو کلاه خاکستری دسته بندی کرده ایم.

قبلا در مقاله آموزش لینک بیلدینگ به صورت مفصل به تمامی روش های لینک سازی خارجی برای سایت پرداختیم. در این قسمت برای آشنایی شما، تکنیک های لینک سازی کلاه سیاه را برای شما نام برده و توضیح کوتاهی در مورد هرکدام به شما میدهیم.

تبادل لینک

تا چند سال پیش در هر سایت، یک صفحه مطلقا برای ساخت و تبادل لینک وجود داشت. در این صفحات حدودا بین 50 تا 100 لینک و شاید هم بیشتر به سایت های مختلف وجود داشت. در آن زمان این تکنیک لینک سازی کلاه  سیاه بسیار محبوب بود و بازدهی بالایی داشت. اما امروزه استفاده از این روش مطمئنا برای شما چیزی جز جریمه به همراه ندارد، زیرا شما اقدام به ساخت لینک خود در یک صفحه اسپم یا اصطلاحا مزرعه لینک کرده اید که احتمالا حیطه کاری اغلب آن سایتها به موضوع سایت شما نامربوط اند.

خرید لینک در فوتر و ساید بار

به لینک های فوتر، هدر و ساید بار، اصطلاحا لینک های “سایت واید” گفته میشود. به این معنا که اگر شما لینکی در ساید بار و یا فوتر خود قرار دهید، به تعداد کل صفحات سایتتان آن لینک را تکرار کرده اید. لینک سازی داخلی در این دو قسمت با رعایت نکات مخصوص، باعث افزایش سئو سایت شما میشود اما در مورد خرید لینک برای سایت خود از سایت های دیگر، قضیه برعکس است.

لینک های فوتر بی ارزش ترین لینک ها در یک سایت هستند. شما با خرید لینک فوتر برای سایت خود، عملا به سئو سایت خود ضربه میزنید.
لینک های ساید بار نیز ارزش بالایی ندارد و میتواند در تعداد بالا بسیار مضر باشد.

در گذشته یکی از فاکتور های سئو خارجی برای گوگل، تعداد لینک ها بود و خرید این نوع لینک ها بسیار جوابگو بود. اما امروزه با توجه به اینکه گوگل به کیفیت لینک ها اهمیت میدهد و نه تعداد آنها، قضیه کاملا متفاوت است.

لینک سازی در کامنت

لینک سازی در کامنت را میتوان جزو روش های کلاه خاکستری لینک بلیدینگ دانست اما اگر در انجام این کار کمی غفلت کنیم، این روش به یک روش کلاه سیاه تبدیل میشود.

به طور مثال لینک سازی در کامنت سایت های غیر معتبر و یا سایت هایی که قسمت کامنت آن ها پر از لینک های خارجی است میتواند به جای افزایش رتبه شما، باعث کاهش رتبه تان شود. لینک سازی در کامنت ها به روش های مختلفی انجام میشود از جمله لینک در امضا، لینک در پروفایل و لینک در متن کامنت.

ثبت سایت در دایرکتوری ها

ثبت سایت در دایرکتوری ها نیز از روش هایی است که مانند شمشیر دو لبه عمل میکند. ثبت سایت در سایت های دایرکتوری غیر معتبر که لینک هر سایتی در آن قرار میگیرد باعث ضربه به سئو سایت شما میشود. اصطلاحا این نوع سایت ها را “مزرعه اسپم” مینامند.
اما اگر شما در سایت های دایرکتوری مرتبط و تخصصی و البته معتبر، لینک سایت خود را به ثبت برسانید، این لینک میتواند به شما کمک کند.

تکنیک های سئو کلاه سیاه ناجوانمردانه (negative SEO)

یکی دیگر از روش های سئو کلاه سیاه، از میدان به در کردن رقبا است (سئو منفی). در این روش ها سئو کار کلاه سیاه علاوه بر اینکه به صورت مداوم  سعی در مفید و معتبر جلوه دادن سایت خود دارد، تلاش میکند رقبای خود را سایت های نامعتبر و خطا کار معرفی کند.
برای رسیدن به این هدف ناجوانمردانه ممکن است سئو کار کلاه سیاه به نام سایت رقیب کارهای خلافی را انجام داده و سپس منتظر جریمه شدن آن سایت باشد.

مثلا به ناگهان تعداد بسیار زیادی بک لینک اسپم و غیر معتبر برای سایت رقیب خود خریداری کند. در این صورت الگوریتم پنگوئن گوگل که وظیفه جریمه سایت های خاطی در لینک سازی مصنوعی را دارد وارد عمل شده و احتمالا آن سایت را پنالتی میکند.
البته مدیر سایت دریافت کننده بک لینک ها میتواند قبل از اینکه این اتفاق بیوفتد در پنل گوگل وبمستر خود و از طریق ابزار dissavow به گوگل این موضوع را اطلاع دهد که نقشی در ساخت این بک لینک ها نداشته و آنها را غیرفعال کند.

 

الگوریتم پنگوئن

 

از روش های دیگر سئو کلاه سیاه برای به در کردن رقبا، حملات دیداس (ddos) است که در این حالت، سئو کار کلاه سیاه با استفاده از ابزار هایی، به صورت ناگهانی و مداوم تعداد بالایی بازدیدکننده فِیک را به سمت سایت رقیب خود میفرستد که در این صورت احتمالا سایت دریافت کننده بازدید به دلیل فشار بالای این بازدید ها با مشکل هاست (محل ذخیره سازی اطلاعات) روبرو میشود و از سرعت آن به شدت کاسته میشود. در این حالت گوگل به دلیل سرعت پایین سایت، آن را جریمه میکند.

البته برای حل این مشکل نیز میتوانید از قبل برای سایت خود CDN تهیه کنید که در این زمان ها به خوبی به شما کمک میکند.

کلام آخر

به عنوان کلام آخر باید این به این موضوع اعتراف کنیم که سئو سایت از روش های کاملا کلاه سفید کاری بسیار مشکل و زمانبر است. همین موضوع باعث میشود تا وبمستران به سئو کلاه سیاه روی بیاورند. اما پیشنهاد بهتر برای بهبود رتبه سایت با استفاده از این تکنیک ها، استفاده از تکنیک های سئو کلاه خاکستری است.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. شما میتوانید در قسمت نظرات این مقاله به طرح سؤالات خود بپردازید تا متخصصان مدیریو به سرعت پاسخگوی سوالات شما باشند. همینطور اگر موضوعی برای کامل شدن این مقاله در نظر دارید میتوانید آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

پیشنهاد برای شما

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می‌خوانید

جستجو
Hidden