معرفی الگوریتم پنگوئن گوگل (google panguin)

الگوریتم پنگوئن گوگل

الگوریتم پنگوئن گوگل:

یکی از فعالیت هایی که گوگل همواره به آن اهمیت میدهد و روی آن تمرکز گسترده دارد، بهبود نتایج در صفحات جستجو است. گوگل برای نشان دادن سایت های مفید و مناسب در صفحات جستجوی خود به طور مداوم الگوریتم های جدید معرفی میکند و کارکرد الگوریتم های قبلی خود را بهبود میدهد. هر کدام از الگوریتم های گوگل قسمتی از رفتار مدیران سایت ها و یا کاربران را زیر نظر میگیرند که این عمل در نهایت به بهبود نتایج ختم میشود.از مهم ترین الگوریتم هایی که گوگل تا به حال آنها را معرفی کرده است، دو الگوریتم پاندا و پنگوئن است. در مورد الگوریتم پاندا در مقالات قبلی توضیح دادیم و در این مقاله میخواهیم به توضیح الگوریتم پنگوئن گوگل بپردازیم، وظایف آن، خط قرمز ها و روش های دوستی با آن را برای شما بیان کنیم. با ما همراه باشید.

الگوریتم پنگوئن چیست؟

الگوریتم پنگوئن: در طول سالها فعالیتِ کاربران در گوگل، وبمستران و سئو کاران اقدام  به انجام روش های گوناگونی برای رساندن سایتشان به صفحات اول کردند. یکی از شایع ترین روش های سئو، استفاده از محتوای اسپم، تکراری، کپی و… بود که گوگل برای مقابله با این سایت ها، الگوریتم پاندا را معرفی کرد. بعد از با ارزش شدن قدرت لینک ها در رتبه دهی به سایت ها و معرفی ((پیج رنک)) گوگل، سئو کاران به استفاده از روش های سئو کلاه سیاه، جهت دور زدن این الگوریتم روی آوردند. در ابتدا ضعف گوگل در این مورد باعث شد تا سایت های بسیاری با استفاده از این روش ها به صفحات اول گوگل راه پیدا کنند اما در ادامه گوگل یک راه حل مناسب ارائه داد و آن، الگوریتم پنگوئن گوگل بود.

این الگوریتم با هدف مقابله با لینک های اسپم به کاربران معرفی شد اما نمیتوان در مورد فعالیت آن نظر قطعی داد. بسیاری از سئو کاران معتقد هستند که این الگوریتم علاوه بر مباره با لینک سازی مصنوعی، با اور اپتیمایز (over optimize) یا سئو بیش از حد سایت نیز مخالف است در حالی که بعضی دیگر میگویند که مورد دوم وظیفه الگوریتم پاندا است.

البته پنگوئن در ابتدای فعالیت دارای نقطه ضعف های بسیاری بود اما هر بار و در هر آپدیت گوگل برای آن، از تعداد و شدت این نقاط ضعف کاسته شد.
رو نمایی از این الگوریتم در سایل 2012 اتفاق افتاد، پس از آن دو بار دیگر در همین سال، دو بار در سال 2013 و سپس در سال های 2014 و 2016 بروز رسانی شد.

آخرین بروز رسانی این الگوریتم در سال 2016 اتفاق افتاد که از نسخه 4 الگوریتم پنگوئن در تاریخ 23 سپتامبر رونمایی شد. قبل از آن تمامی آپدیت های این الگوریتم در ماه های مِه یا اکتبر اتفاق می افتاد.

الگوریتم پنگوئن گوگل

خط قرمز های الگوریتم پنگوئن کدام اند؟

تمرکز اصلی پنگوئن به شدت بر روی لینک است. در ابتدای معرفی، این الگوریتم صرفا بر روی لینک های ورودی به سایت حساس بود اما پس از آن و در آپدیت های بعدی، به قدرت آن افزوده شد و بر موارد دیگری نیز تمرکز کرد. در ادامه تمامی مواردی که گوگل پنگوئن بر روی آنها حساسیت دارد را برای شما توضیح میدهیم:

back link

بیشترین حساسیت پنگوئن بر روی بک لینک های دریافتی یک سایت است. در مقاله آموزش لینک بیلدینگ به باید ها و نباید های لینک سازی پرداختیم. در ادامه به طور خلاصه این موارد را برای شما بیان میکنیم:

  • نسبت لینک های فالو به لینک های دوفالو شما باید طبیعی باشد
  • بازده زمانی دریافت لینک های شما باید به صورت عادی باشد
  • لینک های دریافتی شما باید همراه با صحبت از شما در سایت ها بدون وجود لینک باشد (علاوه بر لینک، نام شما بدون لینک هم در سایت های مختلف آورده شود)
  • انکر تکست های دریافتی شما باید به صورت معمولی و غیر هدفمند باشد، وجود تعداد زیادی لینک با انکر تکست هدف به شما پنگوئن را حساس میکند
  • تعداد لینک ها نباید به صورت ناگهانی افزایش پیدا کند
  • سایت های لینک دهنده به شما نباید سایت های اسپم و بی اعتبار باشند
  • لینک های شما باید دارای بازدید کننده باشند
  • و…

این ها مواردی است که یک لینک بیلدینگ طبیعی در دنیای اینترنت دارا است اما در حال حاضر در وب فارسی ممکن است تعدادی از این موارد رعایت نشود و هنوز هم سایتی مورد جریمه پنگوئن قرار نگیرد اما مطمئنا در آینده و در آپدیت های بعدی پنگوئن این افراد به مشکل میخورند.

outbound link

منظور از اوت باند لینک، لینک هایی است که از سایت شما به خارج از سایت داده میشود (لینک های درون محتوایی). بی دقتی روی این موضوع نیز میتواند به ناگهان باعث ایجاد ضرر هایی برای سایت و رتبه سایت شما بشود. نکات مهمی که باید برای محفوظ ماندن از جریمه گوگل پنگوئن از آنها دوری کنید به شرح زیر است:

  • مزرعه های لینک ایجاد نکنید (بیش از حد به خارج از سایت خود لینک ندهید)
  • به سایت های بی اعتبار و اسپم لینک ندهید
  • به یک سایت بیش از چند بار و آن هم با یک انکر تکست لینک ندهید
  • به صفحات 404 لینک ندهید

internal link

در لینک دهی داخلی هم گوگل پنگوئن حساسیت هایی نشان میدهد البته این نوع لینک دهی کمتر به جریمه سایت ختم میشود و در اغلب اوقات نهایتا رتبه شما کاهش پیدا میکند. مواردی که باید در لینک دهی داخلی رعایت کنید موارد پایین است:

  • از یک صفحه بیش از حد لینک سازی نکنید، نهایتا از هر یک یا دو پاراگراف خود، به یکی از صفحات خود لینک دهید
  • از یک انکرتکست به یک صفحه بیش از لینک ندهید، انکر تکست های مختلف را امتحان کنید (هم خانواده ها)
  • به صفحات کم ارزش در سایت لینک ندهید (دارای محتوای کم و کوتاه)
  • به صفحات 404 لینک ندهید

تا اینجا با خط قرمز های پنگوئن آشنا شدیم و متوجه شدیم که با رعایت چه نکاتی میتوان رضایت آن را جلب کرد. اما سؤالی که بسیاری از کاربران در مورد الگوریتم پنگوئن میپرسند، چگونه خارج شدن از جریمه آن است. ممکن است بسیاری از وبمستر ها و سئو کاران نه از روی عمد بلکه به صورت سهوی، عملی انجام میدهند که باعث جریمه شدن سایتشان میشود.

از جمله نشانه های جریمه شدن یک سایت موارد پایین هستند:

  • کاهش رتبه ناگهانی کل صفحات یا صرفا یک صفحه از سایت
  • کاهش ورودی سایت به صورت ناگهانی
  • باز گشت رتبه یک صفحه از صفحات اول به صفحات قبل از 10 گوگل (گورستان گوگل)
  • و…

 

در ادامه راه های خارج شدن از جریمه پنگوئن را برای شما توضیح میدهیم:

الگوریتم پنگوئن گوگل

چگونه از جریمه الگوریتم پنگوئن خارج شویم؟

به عنوان اولین قدم برای خارج شدن از این جریمه، باید دلیل جریمه شدن سایتتان را شناسایی کنید. با توجه به توضیحاتی که در بالا داده شد، باید ببینید که کدام تخلف را به صورت خواسته و یا نا خواسته در سایت خود انجام داده اید. بیشترین جریمه ای که در سطح وب توسط پنگوئن انجام میشود، جریمه به دلیل دریافت بک لینک اسپم است. در این حالت بهترین راهکار این است که به گوگل کنسول سایت خود مراجعه کنید، در قسمت link to your site لینک های سایت خود را مشاهده کنید.

ممکن است رقبا با استفاده از روش های سئو منفی دست به ایجاد لینک های اسپم برای سایت شما از یک یا چند سایت زده باشند. در این حالت باید لیست تمامی این سایت ها را استخراج کنید و از قسمت disawov برای گوگل ارسال کنید تا آنها بی اثر شوند. شاید هم جریمه شدن شما به دلیل لینک سازی های اشتباه خودتان برای سایت اتفاق افتاده باشد. در این حالت نیز لیست تمامی لینک ها و یا فقط لینک های نا معتبر خود را با استفاده از ابزار نام برده برای گوگل ارسال کنید.

پس از آن باید به تولید محتوای منظم و مفید روی بیاورید تا گوگل متوجه شود که شما در حال فعالیت واقعی و مفید روی سایت خود هستید. سپس به صورت کاملا طبیعی به تولید لینک از سایت های معتبر بپردازید تا به مروز زمان رتبه از دست رفته شما به شما باز گردد. خارج شدن از جریمه گوگل در صورتی که سایت شما پنالتی شده باشد، میتواند بین 1 ماه تا یک سال زمان ببرد.

اما اگر سایت یا صفحه شما پنالتی نشده باشد و صرفا به چند صفحه عقب تر برگشته باشید، با استفاده از روش گفته شده در زمان کمتری به نتایج بالاتر باز میگردید. در این مقاله سعی شد به صورت جامع در مورد الگوریتم پنگوئن و رفتار آن توضیح داده دهیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

پیشنهاد برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می‌خوانید

جستجو
Hidden