Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the woocommerce-direct-checkout domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/photoshopist/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rank-math-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/photoshopist/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/photoshopist/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the yith-woocommerce-membership domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/photoshopist/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Deprecated: روش ساختار فراخوانی شده برای کلاس WP_Widget در WP2048_Widget_Highscore از نگارش 4.3.0 منقضی شده است! بجای آن از __construct() استفاده نمایید. in /home/photoshopist/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
الگوریتم رنک برین چیست؟ (google rank brain) | مدیریو

الگوریتم رنک برین چیست؟ (google rank brain)

الگوریتم رنک برین

الگوریتم رنک برین: هدف اصلی گوگل از ایجاد و بروز رسانی الگوریتم های خود، بهبود نتایج در صفحات جستجو است. در طی سالها فعالیت گوگل، الگوریتم های زیادی برای شناسایی سایت های مفید از سایت های اسپم و ضعیف معرفی شده اند. معروف ترین این الگوریتم ها، الگوریتم های پاندا و پنگوئن بودند. پاندا به مبارزه با خطاهای مربوط به محتوای سایت میپردازد و پنگوئن هم روی لینک سازی صحیح تمرکز دارد. درست است که این دو الگوریتم به شدت دارای هوش قوی هستند و سایت های اسپم بسیاری را جریمه میکنند اما مطمئنا تنها وجود دو این کافی نیست.

گوگل برای بهبود هرچه بهتر نتایج، در طراحی یکی از الگوریتم های خود؛ رنک برین، این بار به جای تمرکز بر رفتار مدیران سایت و سئو کارها، بر روی رفتار مخاطب تمرکز کرد. با استفاده از این الگوریتم، رفتار کاربران در صفحات جستجو به شدت ارزش پیدا کرد و باعث شد تا وبمستران بیش از پیش از به بهبود سایت خود برای کاربر اهمیت بدهند. در ادامه به توضیح الگوریتم رنک برین گوگل میپردازیم و توضیح میدهیم که فعالیت این الگوریتم بر روی چه موضوعاتی متمرکز است. همینطور به شما آموزش میدهیم که چطور سایت خود را برای گوگل رنک برین بهینه کنید.

الگوریتم رنک برین گوگل چیست و چه وظیفه ای دارد؟

الگوریتم رنک برین رسما توسط گوگل در اکتبر 2015 معرفی شد. بسیاری از متخصصان عقیده دارند که این الگوریتم همان الگوریتم مرغ مگس خوار است و صرفا به عنوان یک قابلیت به آن اضافه شده است و برخی هم اعتقاد دارند که رنک برین یک الگوریتم جداگانه است که مانند پاندا، گوگل و… که به کمک مرغ مگس خوار یا هامینگ برد که الگوریتم اصلی و پایه گوگل به شمار می رود، آمده است.

اما وظیفه الگوریتم رنک برین چیست؟ وظیفه رنک برین شناسایی مفهوم کلمه جستجو شده و در نهایت نتیجه مورد نیاز کاربر، سپس آنالیز رفتار کاربر برای یافتن بهترین نتیجه از میان نتایج دیگر است.

 

RANK BRAIN

 

مفهوم گرایی توسط رنک برین

به طور ساده رنک برین برعکس الگوریتم های قبلی که بر روی کلمات تمرکز داشتند، بر روی مفهوم تمرکز دارد. به طور مثال در گذشته زمانی که شما کلمه “کادو” را جستجو میکردید نتایجی به شما نشان داده میشد که با کلمه کادو سئو شده باشند و پس از آن اگر کلمه “هدیه” را جستجو میکردید نتایج به کل تغییر میکردند و نتایج سئو شده با همین کلمه به شما نشان داده میشد. اما اگر در زمان حال کلمه کادو را جستجو کنید، دقیقا با نتایجی روبرو میشوید که در زمان جستجو کلمه هدیه روبرو میشوید.

این به آن معناست که گوگل سعی در فهمیدن منظور شما میکند، نه اینکه تنها به دنبال کلمه جستجو شده باشد. این قابلیت به کمک الگوریتم رنک برین به گوگل اضافه شد و رنک برین نیز این قابلیت را مدیون وجود تکنولوژی یادگیری ماشین و هوش مصنوعی به کار رفته در خود است. این دو قابلیت نام برده به رنک برین کمک میکنند که در طی مرور زمان گوگل را به سمت مفهوم گرایی ببرد و آن را از کلمه گرایی بودن خلاص کند. به طور مثال در آینده دیگر کلمه ای مانند “خرید نرده استیل” با “سفارش نرده آهنی” تفاوت ندارد و گوگل برای هر دو این کلمات یک صفحه نتیجه مشابه را نشان میدهد.

تا اینجا در مورد قابلیت شناسایی مفهوم توسط رنک برین توضیح دادیم اما گفته شد که وظیفه رنک برین علاوه بر این موضوع، آنالیز رفتار کاربر نیز هست. در ادامه در مورد این قابلیت توضیح میدهیم.

rank brain alguritm

آنالیز رفتار کاربر

رنک برین با استفاده از هوش مصنوعی و قدرتمندِ خود، قدرت تجزیه و تحلیل بسیار بالایی پیدا کرده است. رنک برین رفتار کاربران را در صفحات جستجو زیر نظر میگیرد و نسبت به رفتار آنان نتایج را تغییر میدهد. به طور مثال تصور کنید که سایت مدیریو روی کلمه طراحی اپلیکیشن فروشگاهی رتبه 5 گوگل را دارد، کاربر پس از ورود به صفحه جستجو روی این کلمه، روی رتبه نخست گوگل کلیک میکند، اما پس از ورود به آن، به دلیل وجود متن و صفحه بهم ریخته از آن خارج میشود. پس از آن به نتایج دیگر نگاهی میکند و در نهایت بر روی سایت مدیریو کلیک میکند، به صفحه وارد شده و پس از مطالعه کامل آن، در چند صفحه دیگر به گردش میپردازد و در نهایت از آن خارج میشود.

با توجه به اینکه رنک برین توان تحلیل رفتار مخاطب را دارد، این رفتار به او میفهماند که سایتی که در رتبه اول گوگل وجود دارد، از نظر کاربر لایق این رتبه نبود، سایت های رتبه 2 تا 4 دارای موضوع جذابی نبود که کاربر را به کلیک کردن وادار کند اما سایت رتبه پنجم (مدیریو) علاوه بر اینکه باعث کلیک کردن کاربر شد، توانست به خوبی به نیاز های او پاسخ دهد، او را درگیر سایت کند و در نهایت رضایت کاربر را جلب کند.

اگر رفتار این کاربر توسط کاربر های بعدی نیز تکرار شود این موضوع به رنک برین ثابت میشود که سایت رتبه پنجم گزینه بهتری برای وجود در رتبه یک است و سایت مدیریو را به رتبه یک گوگل می آورد و سپس دوباره به تحلیل رفتار کاربران بعدی میپردازد.

 

rank brain alguritm

 

آزمایشگاه رنک برین

رنک برین مانند الگوریتم های دیگر گوگل چون پاندا، قدرت جریمه و پنالتی کردن سایت ها را ندارد اما این توانایی را دارد تا رتبه سایت هایی که توسط الگوریتم های دیگر گوگل رتبه دهی شده اند را جابجا کند. در بازه های زمانی مختلف، رنک برین با توجه به فاکتور های سئو به کار رفته در صفحات مختلف، نتایج را دستکاری میکند تا به بهترین نتیجه انتخاب شده توسط کاربر برسد.

به طور مثال رنک برین مقاله ای در مورد کسب و کار اینترنتی در صفحه 6 گوگل را آنالیز میکند و متوجه میشود که طبق اصول سئو محتوا، این مقاله میتواند یک صفحه مفید باشد، علاوه بر آن دارای لینک بیلدینگ مناسبی است پس یعنی اعتبار لازم را نیز دارد. با توجه به همین نکات این سایت را برای یک بازه زمانی کوتاه به صفحه اول گوگل منتقل میکند و در آنجا به نظاره رفتار کاربران نسبت به این صفحه مشغول میشود. در صورتی که کاربران رفتار مناسب و مورد قبولی با این صفحه داشته باشند، این صفحه در این جایگاه ماندگار میشود اما در صورتی که کاربران به آن توجهی نکنند رتبه قبلی این صفحه به او باز میگردد.

الگوریتم رنک برین برای آنالیز رفتار کاربر روی چه چیزی تمرکز دارد؟

احتمالا تا الان متوجه ارزش رفتار کاربران در نتایج جستجو و رتبه دهی به سایت های مختلف شدید و شاید این برای شما سؤال شده باشد که دقیقا تمرکز رنک برین برای آنالیر رفتار کاربر روی چه موضوعاتی است؟ در ادامه به پاسخ جامع این سؤال میپردزیم:

کلیک کاربران در صفحه نتایج

اولین موضوعی که توسط رنک برین از رفتار کاربران آنالیز میشود، کلیک در صفحات نتایج گوگل است. نرخ کلیک یا CTR بالا میتواند اولین دلیل برای افزایش رتبه شما در نتایج توسط گوگل باشد. نرخ کلیک تعداد دفعاتی است که بر سایت شما در صفحه نتایج کلیک میشود نسبت به تعداد دفعاتی که در نتایج دیده شده است.

البته این را بدانید رنک برین از لینکی که در رتبه پنجم است انتظار ندارد تا به اندازه لینک رتبه اول کلیک داشته باشد. بلکه برای هر رتبه نسبت خاص و استانداردی را با توجه به نرخ کلیک دیگر نتایج بالا و پایین آن در نظر میگیرد. در صورتی که این نرخ کلیک از حد استاندارد آن بیشتر شد سایت با افزایش رتبه روبرو میشود.

نرخ پرش یا بانس ریت کاربر

نرخ پرش مهم ترین موضوعی است که رنک برین برای آنالیز رفتار کاربر روی آن تمرکز میکند. نرخ پرشِ بالا قاتل رتبه سایت است و میتواند به راحتی سایتی که در رتبه اول گوگل قرار دارد را به صفحات 4/5 گوگل بفرستد. نرخ پرش یا بانس ریت زمانی اتفاق می افتد که کاربر پس از ورود به سایت، سریعا آن را ترک کند و یا زمان کوتاهی در صفحه باز شده بماند وبدون کلیک روی لینک دیگر، از صفحه خارج شود.

نرخ پرش استاندارد یک سایت نسبت به رقبای آن تعیین میشود. به طور مثال، اغلب سایت های فروشگاهی دارای نرخ بیشتری بیشتری نسبت به سایت های محتوایی دارند.

زمان ماندگاری کاربر در سایت

مورد دیگری که الگوریتم رنک برین به آن اهمیت میدهد، زمان ماندگاری کاربر در سایت است (time on site). استاندارد این مورد هم مانند موارد قبلی نسبت به زمان ماندگاری کاربران در سایت های دیگر تعیین میشود. برای گوگل بسیار اهمیت دارد که سایتی که او به کاربرش پیشنهاد میدهد بتواند کاربر را درگیر خود کند و برای او جذابیت داشته باشد. از همین رو میتوان به این فاکتور، به چشم یک فرصت جهت رقابت نگاه کرد.

جستجو های بعدی کاربر (Pogo-Sticking)

به عنوان آخرین موضوع، رنک برین رفتار کاربرانی که پس از ترک سایت مورد نظر، به صفحات جستجو بازگشته و اقدام به سرچ دوباره میکنند را زیر نظر میگیرد. کلمه جستجو شده توسط آنان یک موضوع مهم است. به طور مثال اگر شخصی پس از ورود به صفحه اپلیکیشن فروشگاهی در مدیریو حتی پس از گذشت زمانی به صفحه جستجو بازگردد و کلمه قیمت طراحی اپلیکیشن فروشگاهی را جستجو کند این میتواند یک امتیاز منفی برای آن سایت محسوب شود زیرا موضوع جستجوی دوم به موضوع جستجوی اول مرتبط بوده است، پس یا باید در همین مقاله وجود داشته باشد و یا در یک صفحه دیگر باشد و به کاربر پیشنهاد داده شود تا به آن صفحه مراجعه کند.

همینطور اگر کاربر کلمه اول را دوباره جستجو کند نشان دهنده این است که صفحه نشان داده شده به او نتوانسته است مفید باشد و این مورد هم به شدت باعث کاهش رتبه آن سایت میشود.

الگوریتم رنک برین

چطور سایت خود را برای رنک برین بهبود دهیم؟

تا اینجا متوجه شدید که برای بهبود سایت برای الگوریتم رنک برین باید موارد پایین رعایت شود:

  • نرخ کلیک بالا
  • نرخ پرش پایین
  • زمان ماندگاری بالا
  • نبود pogo sticking

در ادامه به صورت خلاصه راهکار های موجود برای رسیدن به این اهداف را برای شما توضیح میدهیم:

افزایش نرخ کلیک

عوامل تأثیر گذار در افزایش CTR در صفحات جستجو موارد پایین هستند:

  • عنوان جذاب
  • توضیحات متای جذاب
  • وجود سیستم ستاره دهی یا بنچ مارک
  • محبوبیت برند

افزایش نرخ ماندگاری

برای افزایش زمان ماندگاری کاربر در سایت میتوانید:

  • نوشتن مقاله طولانی اما مفید و جذاب
  • استفاده از اینفوگرافیک و تصاویر جذاب
  • استفاده از صوت ویدیو

کاهش بانس ریت

روش های زیادی برای کاهش بانس ریت وجود دارد که باید تمامی آنها در کتار همدیگر رعایت شوند از جمله:

  • افزایش سرعت سایت
  • بهبود ui و ux
  • ایجاد پیشنهادات جذاب برای مطالعه بیشتر
  • خوانایی متن
  • مفید بودن متن
  • کپی نبودن
  • ریسپانسیو بودن سایت

حذف pogo sticking

برای حذف این مورد هم بهترین پیشنهاد کامل نوشتن است. به تمامی جزییاتی که در ذهن مخاطب در مورد موضوع صفحه شما وجود دارد جواب دهید و نگذارید حفره خلی در ذهن مخاطب باقی بماند.

در این مقاله به توضیح کامل الگوریتم رنک برین پرداختیم، وظایف آن را برای شما توضیح دادیم و در آخر هم راه های بهبود سئو سایت برای این الگوریتم را آموزش دادیم. اگر هنوز هم سؤالی در مورد این موضوع در ذهن شما باقی مانده است در قسمت نظرات آن را با ما مطرح کنید.

پیشنهاد برای شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آنچه در این مقاله می‌خوانید

جستجو
Hidden